• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi ve yüksek tansiyon

Beyzadee

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2023
46
11
8
27
Kızlar aynı durumları yaşayan var mı bilmiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum. 33 haftalık hamileyim bebeğim 2 hafta geriden geliyor tansiyonum genel olarak yüksek ve idrarda protein kaçağı çıktı şuan hastanede yatıyorum. Kimse ne olup biteceğini söylemiyor ya da bilmiyor. 2 doz ciğer geliştirici vuruldum. Merak ettiğim durum doğuma alınma ihtimalim var ama doktor bekleyedebilir genelde 34. Haftayı mı bekliyorlar böyle bir durum için bilginiz var mı bebeğimde küçük nolur bilen biri yardım edebilir mi

Merhaba, tansiyonunuz ne kadar yüksek? Benim en fazla 150/80 falan çıkıyordu tansiyon ilacı başlamıştı doktorum 140 çıktığı an evde haber ver demişti taburcu ederken, ben 34+1 de emr ile acil doğum yaptım, yani ölye olmasa daha beklicektik tansiyonum 140 olmadığı sürece

Merhaba, tansiyonunuz ne kadar yüksek? Benim en fazla 150/80 falan çıkıyordu tansiyon ilacı başlamıştı doktorum 140 çıktığı an evde haber ver demişti taburcu ederken, ben 34+1 de emr ile acil doğum yaptım, yani ölye olmasa daha beklicektik tansiyonum 140 olmadığı sürece
Merhaba benim de tansiyon sorunum var yarın hastaneye yatışım var. Normalde 31 hafta ama bebek 28 de kalmış ciğer geliştirici vuracaklar. Ve bebek çok küçük küvezde kalabilir. Sizin haftanızla uyumlumuydu bebek. Küvözde kaldı mı? Umarım şu an çok iyidir bebeğiniz

Merhaba ben bu tansiyon başlıklarını Görünce kayıtsız kalamıyorum
31.haftada fark edildi. Ve aradan iki gün geçti hastaneye yattım ciğer geliştirici iğne yaptılar 12 saat arayla
10 güne kadar kontrol et kendini dedi
Göbeğim küçülmeye başlamıştı tansiyon ilaçlarına rağmen 14-15 civarı düşmüyordu. Bebek hareketleri neredeyse yoktu. 10.gün gittiğimde suyu kalmamış acil ameliyat önerip yine de perinatologa yönlendirdi.
Neyse ki o gün karar verdik ve bebeğimiz 44 gün sonunda 2 kg ile çıktı hastaneden şu an düzeltilmiş 1 yaş 4 ay 4 günlük. Yürüyor kelimeler çıkarıyor 7.dişi çıktı ama kilosu düşük bu problemi çok yaşıyorum. Küvözde hiç mama verdirmedim anne sütü ile beslendi
Varsa başka sorularınız alabilirim

Yine hamileyim kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. Korkum yine aynı şeyleri yaşamak. Bana da dua eder misiniz?.. 🙏🏻

Tansiyonum 14 7 çıkıyor ilacın dozunu arttırdılar biraz daha düştü yatıyorum hastanede ama ne kadar duracağım da belli değil uzanmadığım sürece tansiyonum yükseliyor hemen

Merhaba ben bu tansiyon başlıklarını Görünce kayıtsız kalamıyorum
31.haftada fark edildi. Ve aradan iki gün geçti hastaneye yattım ciğer geliştirici iğne yaptılar 12 saat arayla
10 güne kadar kontrol et kendini dedi
Göbeğim küçülmeye başlamıştı tansiyon ilaçlarına rağmen 14-15 civarı düşmüyordu. Bebek hareketleri neredeyse yoktu. 10.gün gittiğimde suyu kalmamış acil ameliyat önerip yine de perinatologa yönlendirdi.
Neyse ki o gün karar verdik ve bebeğimiz 44 gün sonunda 2 kg ile çıktı hastaneden şu an düzeltilmiş 1 yaş 4 ay 4 günlük. Yürüyor kelimeler çıkarıyor 7.dişi çıktı ama kilosu düşük bu problemi çok yaşıyorum. Küvözde hiç mama verdirmedim anne sütü ile beslendi
Varsa başka sorularınız alabilirim

Yine hamileyim kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. Korkum yine aynı şeyleri yaşamak. Bana da dua eder misiniz?.. 🙏🏻
Elbette ederim siz de bana dua edin lütfen. Benim bebeğimin hareketleri suyu gayet normal ama kaçak çıktığı için ve tansiyon yükseldiği için ne olur bilemiyorum daha bebeğim 1700 Gr kilo da alamıyor çok fazla
Nasıl olacak bilmiyorum rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ♥️

Elbette ederim siz de bana dua edin lütfen. Benim bebeğimin hareketleri suyu gayet normal ama kaçak çıktığı için ve tansiyon yükseldiği için ne olur bilemiyorum daha bebeğim 1700 Gr kilo da alamıyor çok fazla
Nasıl olacak bilmiyorum rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ♥️
Amin inşallah en azından 33 tesiniz biraz daha kalabilir düşüncem

Merhaba benim de tansiyon sorunum var yarın hastaneye yatışım var. Normalde 31 hafta ama bebek 28 de kalmış ciğer geliştirici vuracaklar. Ve bebek çok küçük küvezde kalabilir. Sizin haftanızla uyumlumuydu bebek. Küvözde kaldı mı? Umarım şu an çok iyidir bebeğiniz
Merhaba, bizim gelişim problemimiz yoktu hatta öndeydi haftasına göre, ciğer geliştirici de olmuştu ama gözlem amaçlı kaldı küvezde doktorun pimpirikliğinden sanırım

Şükür çok iyi şimdi 7 aylık oldu, sizin de sağlıkla doğar büyür inşallah, küvez süreci anne için çok yıpratıcı evet ama inşallah hızlıca geçer hepsi kucağınıza alıp evinize gidersiniz 🌸

Back