Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Preeklampsi geçirip tekrar hamile olanlar
- Konu Sahibi Eyslg
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelik zehirlenmesi preeklampsi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
İlk hamileligim 34 de gerçekleşti preeklampsi nedeniyle ikinci hamilelikte olma riski ilkine göre daha fazla neler yapıyorsunuz neler kullanıyorsunuz 2. Hamileliğini sorunsuz gününde doğum yapanlar varmı merak ediyorum. Ben aspirin magnezyum ve dvit kullanıyorum bunlar önemli diye belirtti dr.um umarım faydası olur
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Merhabalar..
bende 2016 yılında 33+4 de preeklampsi geçirdim sezeryana alındım acil.. bebeğim 1 hafta küvezde kaldı taburcu oldu şimdi 2,5 yaşında :) ben dehşet şişmiştim oturmak yürümek ayakkabı giymek nerdeyse imkansızdı.. ilk kez tansiyonum 13 haftalıkken çıkmıştı sonra 30 lu haftaya kadar hiç yükselme olmadı sadece yüzüklerim olmamaya başlamıştı ve ayakkabı çıkarınca hafif çorap ve bağcık izi kalıyorrdu ayaklarımda şişlikten kaynaklı..
şimdi tekrar hamileyim 21. Haftanın içindeyim.. günde 1 tane kan sulandırıcı,
sabah akşam ( içeriği kalsiyum/magnezyum/çinko/d3 olan) karışık bi ilaç alıyorum..
günde 1 tane vitamin hapı..
sabah akşam kan hapı kullanıyorum..
şimdilik kilo artışım ve tansiyonum normal.. dün ayrıntılı ultrasonda normal göründü herşey.. ama doktor ve sekreterlerle ilgili sıkıntılarım vardı hastanemi değiştireceğim.. biraz sinirlendim ilk kez dün tansiyonum çıktı 13/14 ü buldu büyüğü.. ama dinlenince hemen geçti.. sinire bağlı olduğu düşünüyorum.. sizin nasıl gidiyor ? Burdan irtibatta olabiliriz..
bende 2016 yılında 33+4 de preeklampsi geçirdim sezeryana alındım acil.. bebeğim 1 hafta küvezde kaldı taburcu oldu şimdi 2,5 yaşında :) ben dehşet şişmiştim oturmak yürümek ayakkabı giymek nerdeyse imkansızdı.. ilk kez tansiyonum 13 haftalıkken çıkmıştı sonra 30 lu haftaya kadar hiç yükselme olmadı sadece yüzüklerim olmamaya başlamıştı ve ayakkabı çıkarınca hafif çorap ve bağcık izi kalıyorrdu ayaklarımda şişlikten kaynaklı..
sabah akşam ( içeriği kalsiyum/magnezyum/çinko/d3 olan) karışık bi ilaç alıyorum..
şimdilik kilo artışım ve tansiyonum normal.. dün ayrıntılı ultrasonda normal göründü herşey.. ama doktor ve sekreterlerle ilgili sıkıntılarım vardı hastanemi değiştireceğim.. biraz sinirlendim ilk kez dün tansiyonum çıktı 13/14 ü buldu büyüğü.. ama dinlenince hemen geçti.. sinire bağlı olduğu düşünüyorum.. sizin nasıl gidiyor ? Burdan irtibatta olabiliriz..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Merhaba hoşgeldin benim 9. Haftadan itibaren bazen çok sik değil tansiyonum çıkıyor 13/9 14 falan ama 5 dk içinde normale dönüyorum şimdi sol uterin arterde direnç varmış o da yüksek tansiyon belirtisi takip et dedi başka bı sıkıntı yok bebe aspirini kullanıyorum. Akşamları ayaklarimda hafif ödem oluyor sanırım kiloma dikkat etmeye çalışıyorum. 24 haftalık oluyorum haftaya gidicem bakalimMerhabalar..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Merhaba hoşgeldin benim 9. Haftadan itibaren bazen çok sik değil tansiyonum çıkıyor 13/9 14 falan ama 5 dk içinde normale dönüyorum şimdi sol uterin arterde direnç varmış o da yüksek tansiyon belirtisi takip et dedi başka bı sıkıntı yok bebe aspirini kullanıyorum. Akşamları ayaklarimda hafif ödem oluyor sanırım kiloma dikkat etmeye çalışıyorum. 24 haftalık oluyorum haftaya gidicem bakalim
Sen dikkat et 24 ten sonrası çok önemli 30-32 ye kadar sıksan dişini Allah’ın izniyle atlatırsın en azından benim için öyle..
Yapabiliyorsan tuzu tamamen çıkar hayatından.. bu arada sadece tuz değil fazla yemek,kalabalık ortamlar,şekerli gıdalar,fast food,hamurişi,kızartma,yağlı herşey tansiyonu tetikleyebiliyormus.. mümkün olduğunda uzak durmamız gerekiyor..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Bende dozajı küçük aspirin kullanıyorum.. ekstra ilaçlarda kullanıyorum kan hapı vitamin gibi.. bir de kalsiyum/magnezyum takviyesi preeklampsi için önleyici olabiliyormuş.. ilk gebeliğimde sanırım 24. Haftalardan sonra ödemlerim başlamıştı eski fotoların tarihine bakınca öyle hatırlıyorum.. insallah bu sefer vaktinde sağlıkla doğururuz duam bu yönde..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Bir de ben ilk hamileliğimde şişmeye başlayınca eve hapsolmuştum yürüdükçe şişiyordum havalar epey sıcaktı ve nemi yüksek bi yerde yaşıyorum.. löp löp kaşık kaşık dondurma yerdim halbuki şekerde tuz kadar ödem yaptırıyor vucuttta çok sonraları öğrendim bunu.. naçizane kavun/karpuz/dondurma gibi şeker oranı yüksek vücutta su tutan şeyleri yeme çünkü yavaştan havalar ısınıyor ve mevsimi geliyor dikkat et.. bi hamile arkadaş yazmıştı karpuzu çok yiyormuş peşine şiştiğini farketmiş ödem yapmış onda..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Haklısın canım bazen kaçamaklar olsa da dikkat etmeye çalışıyorum diğerinde aşırı hızlı kilo almıştım bende son haftalarda ekstra sismistim şimdilik 3 kg aldimSen dikkat et 24 ten sonrası çok önemli 30-32 ye kadar sıksan dişini Allah’ın izniyle atlatırsın en azından benim için öyle..
Yapabiliyorsan tuzu tamamen çıkar hayatından.. bu arada sadece tuz değil fazla yemek,kalabalık ortamlar,şekerli gıdalar,fast food,hamurişi,kızartma,yağlı herşey tansiyonu tetikleyebiliyormus.. mümkün olduğunda uzak durmamız gerekiyor..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Amin inşallah canım ya azıcık tansiyonum çıksa hemen strese giriyorum dün komedi filme gülerken bı anda yüz kaslarimi kontrol edemedim ağlama karışık bişey oldu sonra düzeldi yarım saat sonra tansiyon fırlamış gibiydi bı uyuşukluk vardı ama o tansiyonda daha kötü hissederim öyle değildim pili degistik normal çıkmaya başladı tansiyonBende dozajı küçük aspirin kullanıyorum.. ekstra ilaçlarda kullanıyorum kan hapı vitamin gibi.. bir de kalsiyum/magnezyum takviyesi preeklampsi için önleyici olabiliyormuş.. ilk gebeliğimde sanırım 24. Haftalardan sonra ödemlerim başlamıştı eski fotoların tarihine bakınca öyle hatırlıyorum.. insallah bu sefer vaktinde sağlıkla doğururuz duam bu yönde..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Benimde en çok yemek isteyeceğim şey dondurma olabilirdiBir de ben ilk hamileliğimde şişmeye başlayınca eve hapsolmuştum yürüdükçe şişiyordum havalar epey sıcaktı ve nemi yüksek bi yerde yaşıyorum.. löp löp kaşık kaşık dondurma yerdim halbuki şekerde tuz kadar ödem yaptırıyor vucuttta çok sonraları öğrendim bunu.. naçizane kavun/karpuz/dondurma gibi şeker oranı yüksek vücutta su tutan şeyleri yeme çünkü yavaştan havalar ısınıyor ve mevsimi geliyor dikkat et.. bi hamile arkadaş yazmıştı karpuzu çok yiyormuş peşine şiştiğini farketmiş ödem yapmış onda..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Bende sabah tartıldım 2.8 kilo almışım.. 5 gün kadar tatildeydik fazla yedim içtim şimdi dikkat edip toparlamaya çalışıyorum..Haklısın canım bazen kaçamaklar olsa da dikkat etmeye çalışıyorum diğerinde aşırı hızlı kilo almıştım bende son haftalarda ekstra sismistim şimdilik 3 kg aldim
Geçen gün aynısı bana oldu bi kalbim hızlandı eyvah tansiyon mu çıktı diye ölçmemek için direndim bi baktım 7/11 normal.. sonra rahatladım anında sakinleştim.. demek psikoloji çok çok önemli bişey..Amin inşallah canım ya azıcık tansiyonum çıksa hemen strese giriyorum dün komedi filme gülerken bı anda yüz kaslarimi kontrol edemedim ağlama karışık bişey oldu sonra düzeldi yarım saat sonra tansiyon fırlamış gibiydi bı uyuşukluk vardı ama o tansiyonda daha kötü hissederim öyle değildim pili degistik normal çıkmaya başladı tansiyon
Yani bi kaç top dondurmadan zarar gelmez ama her gün ve fazla miktarda tüketmemek lazım.. ben o kutu dondurmaların yarısını yiyordum içim yanıyordu :) halbuki ölçülü yesem belki bi kaç gün bi kaç hafta daha dayanabilirdi vücudum..Benimde en çok yemek isteyeceğim şey dondurma olabilirdi
istersen burdan günlük kaçamakları yazalım.. :) birbirimizi motive etmiş oluruz..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Kesinlikle çünkü normal görürsem sorun yok 13/9 görürsem bı andan nabzın hizlaniyorGeçen gün aynısı bana oldu bi kalbim hızlandı eyvah tansiyon mu çıktı diye ölçmemek için direndim bi baktım 7/11 normal.. sonra rahatladım anında sakinleştim.. demek psikoloji çok çok önemli bişey..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Bir topic var seni etiketleyim orada bana baya faydası oldu çok kilo almadan doğumu tamamlayan arkadaşları görünce orda yediklerjmizi ve haftalık kilo takibi yapıyoruz sende katıl istersenYani bi kaç top dondurmadan zarar gelmez ama her gün ve fazla miktarda tüketmemek lazım.. ben o kutu dondurmaların yarısını yiyordum içim yanıyordu :) halbuki ölçülü yesem belki bi kaç gün bi kaç hafta daha dayanabilirdi vücudum..
istersen burdan günlük kaçamakları yazalım.. :) birbirimizi motive etmiş oluruz..
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Havalar duzelse bende cikicam bu ara baya soğuk yine birde üşüttüm sanırımMesela ben sabah markete gittim yürüyüş olsun diye evdekiler uyuyordu kaçtım :) ekmek ve simit aldım.. poğaçayıda severim ama yağ oranı ve kalorisi yüksek diye almadım.. tereyağı koymadım kahvaltıya dayanamayıp yiyorum diye..
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Geçmiş olsun havalar ısınınca çıkarsın.. tamam etiketle beni bi bakayım bende :)Havalar duzelse bende cikicam bu ara baya soğuk yine birde üşüttüm sanırım
Bizim gibi risklilerin çok gezmemesi lazım bence çünkü çok ayakta kalmak ödem yapıyor.. ay ne bileyim herşey ödem yapıyor olacak olduktan sonra
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
fittanne selam bu hafta kontrolum vardı bebeğim iyi şükür fakat sol damardaki direnç artmis ve sagdada direnç çıktı benim ihtimaller kuvvetleniyor sanki inşallah bı daha ki kontrollerde direnç kaybolur
İnsallah sıkıntı çıkarmadan vaktine kadar dayanabilirsiniz canım.. peki sen nasılsın tansiyon ödem durumların nasıl gidiyor? Sanırım pek kilo almamıştın kilo durumun nasıl.. tuzu tamamen çıkar hayatından perhiz tarzı beslen ve ilaçlarını düzenli kullan..
anlayamadım gitti preeklampsi neden oluyor
- 21 Kasım 2018
- 3.637
- 4.992
- 83
- 36
Tansiyonum yukselmiyor ödem de yok ama 2 gündür 9/6 tansiyon etkiliyor beni baya sen nasılsın canım yumurtayı bile tuzsuz yiyorum yemeklerede olması gerektiği kadar kullanıyorumİnsallah sıkıntı çıkarmadan vaktine kadar dayanabilirsiniz canım.. peki sen nasılsın tansiyon ödem durumların nasıl gidiyor? Sanırım pek kilo almamıştın kilo durumun nasıl.. tuzu tamamen çıkar hayatından perhiz tarzı beslen ve ilaçlarını düzenli kullan..
anlayamadım gitti preeklampsi neden oluyor
- 5 Kasım 2015
- 4.818
- 22.938
- 308
Tansiyonum yukselmiyor ödem de yok ama 2 gündür 9/6 tansiyon etkiliyor beni baya sen nasılsın canım yumurtayı bile tuzsuz yiyorum yemeklerede olması gerektiği kadar kullanıyorum
Geçen hafta ayrıntılı ultrasonum vardı özellikle sordum şu an bi risk görünmüyor dedi.. tabi zaman neyi gösterir bilemiyorum ki ara ara eşimle konuşuyorum yok diyor bu sefer öyle olmaz..o zaman eşim ve ben tayin durumlarından farklı illerdeydik onun stresi falan oluyordu ondan oldun diyor.. İnsallah şöyle 36. HAftaları devirdiğimiz günleride görürüz :)