Hamur İşleri Pratik pizza (resimli)

hxuxzxuxn_yxixlxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
7.653
13
çok pratik

Hamur malzemesi:
1 adet yumurta
75 gr margarin
2 su bardağı un
tuz kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Üst malzemesi :
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
yeşil zeytin
sucuk
sosis

Un ve margarini birbirlerine yedirin, diğer malzemeleri ilave edip, hamur yapın. 30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün. Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin. 30 dakika kadar dolapta bekletin. Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.

Son düzenleyen: Moderatör:
dsc00977.JPG

Valla en iyi becerdiği tarif ama ben margarin koymuyorum
ve bildiğiniz teflon tavada pişiriyorum
bence benimki daha lezzetli olur :roflol:
yarın yapabilirsem tarifi ve resmiyle birlikte
sizlere sunarım :)

melikespizzahe8.jpg

Bu da benden...Daha dün akşam yaptım...İnanın hazır pizzalardan daha güzel ve lezzetli oldu...İsteyen olursa tarifini verebiliriimmm...

Tabiki veririm:
Hamuru için, 1 su bardağı ılık süt - yarım çorba kaşığı kuru toz maya - 4 de 1 su bardağı sıvı yağ ( ben mısırözü yağı kullandım) yarım tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un....
Hamuru yaparken önce ılık sütü, mayayı ve sıvı yağı karıştıracaksınız..üstüne sadece bir bardak un koyup tekrar karıştıracaksınız ve o haliyle (cıvık) mayalanması için ağzını kapatıp ılık bir yere koyacaksınız...yarım saat bekledikten sonra..açıp bi bakarsınız köpürmüş gibi kabardığını göreceksiniz... sonra yeteri kadar un ekleyip yoğurmaya başlıyorsunuz..yumuşak bi hamur haline gelecek...sonrada ( merdane yoksa ) elinizle bastırarak yayabilirsiniz, kenarlardan çekiştirebilirsiniz tepsi genişliğini elde edince tepsiye yerleştiriyorsunuz.... Hamur işi bittikten sonra sıra ütüne geliyor, hamurun üstüne salçalı su sürün...ve malzemeleri yerleştirin.... ben en alta ince bir tabaka kaşar rendesi, üstüne küp doğranmış domates, yeşil biber, sosis, mısır koydum...fırına veriyorsunuz ve 10-15 dk pişirdikten sonra çıkarıp sucukları ve en üste de tekrar bir kat daha kaşar rendesi koydum...Sucuklar pişip kaşar eriyince fırından çıkarıp afiyetle yiyoruuzzz.....

Ha unutmadan şunuda söyleyeyim : ben hamur malzemesini 2 ölçek yaptım ve resimdeki tepsiyle o tepsinin yarısı kadar daha çıktı 2 ölçü malzemeden.... aklınızda olsun...

Ellerinize saglik hanimlar..Bende yaparim evde pizza da simdiiii
1-Huzun yili o sutle yumurta yumusatmak içinmi dokuluyor ustune ben kullanmiyorum da...?
2-Melike geny seninde ellerine saglik ta sanirim tepsini koydugun yer tezgahin ne maddesi oldugunu yada adini ogrenebilirmiyim... (Alakasiz oldu ama...kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı Ben degistirmistim tezgahimi hafifi sisme oldu ek yerinde yeniden degistiricem de merak ettim... )

antalyadan sevgiler ellerine sağlık biz bu pizzayı margarinsiz yapıyoruz malum antalya çok sıcak margarinsizde çok güzel oluyo ve daha basit oluyor

hepside çok güzel görünüyor harika
yarin deneyeceğim ama hangisini bilemem karar veremedim
bende tavada yapiorum çok pretik ve lezzetli oluyor oda.firinda hiç denemedim
ellerinize sağlik çok güzel

ben pizzayı fırından aldığım ekmek hamuruyla fırında pişiriyorum malzeme listesi size kalmış artık birde öyle deneyin derim çok pratik

ben pizzayı fırından aldığım ekmek hamuruyla fırında pişiriyorum malzeme listesi size kalmış artık birde öyle deneyin derim çok pratik

bende öyle yapıyorum.
fırındna hamur alıp eve gidiyorum.hemen biraz soğan ve domates rendeleyip içine tuz biber kekik atıyorum isteğe bağlı baharatlar.
biraz küçük tvada pişiriyorum.
sos oalrak hamurun yüzüne onu srüyoeum ama inceltemk laızm biraz rendelerken.
üstüne malzeme döşüyorum.fırına sürüp en son üstüne kaşarı atıp çeviriyorum.
meşşhur oldu pizzam.bu şekilde.
ama bir tanıdığım üstüne sadece kavrulmuş kıyma domates ve biberle biel süper pizzalar yapıyorud bu tarifle.
afiyet olsun.

X