Tatlı Tarifi Pratik irmikli tatlım(Resimli)

SiremimS

İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
11.270
1.279
acil durumlarda çok malzeme gerektirmeden,fırınla uğraştırmadan yaptığım tatlım :)

1 litre süt
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
11 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
İsteğe bağlı tarçın yada jöle

Yapılışı:
Süt ve irmik karıştırılarak kaynatılır ve şekeri eklenir..Şeker eklendikten 1 dakika sonra ocaktan alınıp.Yağ ve vanilya konulur.
Islatılmış borcama bu karışım dökülür.
Ve buzdolabında soğumaya alınır.
İsteğe bağlı olarakda tarçın yada jöle üzerine eklenir..
Afiyet olsun..

Eklentiler

• $31-10-09_2345.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 86
  • $31-10-09_2347.jpg
    91,7 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Verdiğin tarife göre aynısını yaptım canım tşk. ediyorum tadı süpeeeeeeeer bayıldım. Bizimkiler çok beğendi tabii ikram ettiğim misafirlerimde tarifini istedi bende kasıla kasıla tarifini verdim.Çok hafif pratik ve lezzetli bir tatlı çok beğendim tekrar teşekkür ederim.

Ayy bız bunu yazın Çok yaparız dondurma gıbı oluyo hakkaten
ama bız
1 lt sÜt
9 y.k. ırmık
12 y.k. Şeker
1 vanılya katıyoruz ve yaĞ koymuyoruz
ayrıca Şeker oranı azaltılıp arttırılabılır
ve Üzerıne tarcın yada cevızzz

damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsinz elbette..
a.s a.s

hmmm supermis bu tam benlik kolay yapilmasi..ellerine saglik nefis gozukuyor

Tatlınız hem çok güzel gözüküyodu, hemde yapılışı çok kolaydı. Teşekürler öncelikle. Bende yaptım ve dolaba koydum şimdi. Tadı da eminim çok güzeldir. cokacimcoookcokacimcoook

benimde en sevdiğim sütlü tatlılardandır bu irmikli tatlı içine 1-2 limon kabuğuda rendelerseniz daha hoş bir tadı oluyor...

bende sık sık yapıyorum ama margarin koymuyorrum. herkes bayılyor çok hoş ve hafif bir tatlı. ellerine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…