Doğrudur... Ameliyat olup her şeyinden memnun olan çok az duydum, siz şanslısınız ne güzel... Ben açıkçası ne tekniği uygulayacak çok uzun kafa yormadım, doktoruma inandım, mutsuz olan hastasını hiç duymadım. Benim babam da doktor; alanı başka, çocuk doktoru ama o da doktorun en çok hangi konuda deneyimli ise ona inan; açık diyorsa açık de gerisini düşünme demişti; bir de üne nama bakma dedi; alanında müthiş isim yapmış bir doktorun hastanın kıkırdağını deldiğine şahit oldum deyince ünlü ve sosyetik olmayan doktoruma güvenmeyi istedim.Kendim de biraz araştırınca; çok çok maharetli bir doktor ise ve hasta çok şanslı ise kapalı teknik ile çok başarılı işler çıkabileceğine kani oldum ama kendimi riske atmak da istemedim. İçinin işlevi dışı kadar önemliydi benim için, benim doktorum bu konuda çok başarılı ve en iyi açık teknikle içteki sıkıntıların düzelebileceğini, en garantili yöntemin bu olduğunu söyleyince ona inandım. 2 hafta bitti ve dikiş izi yok, o yüzden çok da takılmıyorum şu anda açık mı kapalı mı diye. Sonuç önemli. İçi gayet iyi hatta koku almam arttı, nefes gayet güzel alıyorum; tek taraftan pek almıyordum öncesinde. Benim sorunum maymun iştahlı olmam sanırım. Ucuna dokunmayın diyen ben, doktorum yine de ucundaki asimetriyi düzeltmiş, yarım tık kaldırmış, yine de memnun olamıyorum daha kalkık olsaydı diyorum işte, doyumsuzluk sanıyorum ne istediğini bilememe ya da...Bir de daha çok erken belki 6. ayda iyi ki böyle yaptırmışım derim belki de tüh az daha kalksaymış demeye devam ederim, hepimizin sonu hayır olsun :)Kapalı yöntem ilw hareket kabiliyeti sınırlı değil benim burun kanatlarımdaki asimetri bile giderildi kesi olmadan ciddi eğrilik vardı orta hatta alındı kemer alındı ucu kaldırıldı. Ameliyatım 4 saat sürdü. Ve kapalı teknik herkesin harcı değil diye düşünüyorum. Kapalı açıktan daha zor. Açıkta dediğiniz gibi çoğu şeyi görüyorsunuz zaten eski bir teknik ama mühim olan doktorun onu ne kadar geliştirdiği 2. Ayıma giricem ödemlerim yüzümden asla yamuk durmadı burnum. Sıfır morluk dikiş yok bişey yok.
Bu arada bahsettiğim Emre İlhan röportajı şu :
http://www.milliyet.com.tr/op-dr-emre-ilhan--bu-iste-tek-bir-mucize-teknik-yok-pembenar-detay-yasam-1653199/