• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozitif bir burun ameliyatı hikayesi ve tecrübelilere sorularım...

TENEDEOS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
84
14
88
İstanbul
Merhaba ilgilenenlere... Ben 5 yıldır burun estetiği konusunda araştırma yapıyordum ve kime sorsam olma diyordu. Burnumda ufak bir kemer vardı ve burun ucum ne kalkık ne düşük normal düzeydeydi. KBB uzmanı seçtim kendime çünkü içerideki deviasyonu ve burun işlevini de çok önemsiyordum. Doktorum doğal burunlardan yana estetik kısmını da doğal yapacağını söyledi ben de öyle istemiştim zaten...
Bu sene cesaret edip Şubat ayında ameliyat oldum. Hikayemin pozitif yanı; ameliyat sonrası hiçbir ağrı sızı olmadı. Morluk çok azdı ve 5. günde tamamen yok oldu. 3. günde tamponlarım çıkınca şişlikler de çok azaldı. Ameliyat da süreç de korktuğumdan çok daha kolaydı yani. İsteyip de korkan varsa korkmayın derim... Şu anda 12. günümdeyim burnum hala biraz şiş. Ben doğal bir burun istedim; küçük de olsa kemerimden rahatsızdım o gitsin istedim en çok. Profilden gayet iyi ama önden eskiye göre pek fark yok; iki burun deliğim son derece simetrik, önceden biraz asimetri vardı. Bilmeyen arkadaşlarım anlamadı bile ameliyat olduğumu... Önce doğal istedim şimdi de fark yok diye acaba bir tık daha kaldırsa mıydı diyorum...
Sorum şu: şişlikler gidince daha kalkık durur mu acaba? Şişlikler hakikaten 6 ay sürüyor mu?
Herkes az daha kalkık olsaydı dedi mi benim gibi, başta doğal olsun diye ölüp biterken?

Merhaba ilgilenenlere... Ben 5 yıldır burun estetiği konusunda araştırma yapıyordum ve kime sorsam olma diyordu. Burnumda ufak bir kemer vardı ve burun ucum ne kalkık ne düşük normal düzeydeydi. KBB uzmanı seçtim kendime çünkü içerideki deviasyonu ve burun işlevini de çok önemsiyordum. Doktorum doğal burunlardan yana estetik kısmını da doğal yapacağını söyledi ben de öyle istemiştim zaten...
Bu sene cesaret edip Şubat ayında ameliyat oldum. Hikayemin pozitif yanı; ameliyat sonrası hiçbir ağrı sızı olmadı. Morluk çok azdı ve 5. günde tamamen yok oldu. 3. günde tamponlarım çıkınca şişlikler de çok azaldı. Ameliyat da süreç de korktuğumdan çok daha kolaydı yani. İsteyip de korkan varsa korkmayın derim... Şu anda 12. günümdeyim burnum hala biraz şiş. Ben doğal bir burun istedim; küçük de olsa kemerimden rahatsızdım o gitsin istedim en çok. Profilden gayet iyi ama önden eskiye göre pek fark yok; iki burun deliğim son derece simetrik, önceden biraz asimetri vardı. Bilmeyen arkadaşlarım anlamadı bile ameliyat olduğumu... Önce doğal istedim şimdi de fark yok diye acaba bir tık daha kaldırsa mıydı diyorum...
Sorum şu: şişlikler gidince daha kalkık durur mu acaba? Şişlikler hakikaten 6 ay sürüyor mu?
Herkes az daha kalkık olsaydı dedi mi benim gibi, başta doğal olsun diye ölüp biterken?

geçmiş olsun, doktoronuzun adını öğrenebilme şansım var mı? Bende ameliyat olmak istiyorum, henüz cesaret edemedim. Doğal yapacak bir doktor arayışı içerisindeyim. Benim çevremde gözlemlediğim kadarıyla tam olarak 6 ay hatta 1 seneyi bile buluyor burnun kendi halini alması.

Yok canim zamanla biraz daha iniyormuş benim de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Ben memnunum çok kalkık istemedim bilhassa istediğim gibi de oldu. Bence takma kafana kalkık Burun bana doğal gelmiyor.

Doktorum burun ucu daha düşmez ama burun yanlarındaki ödem gidip inceldikçe görüntü daha kalkık duru dedi, inşallah doğrudur... Bundan daha düşük olmamalı çünkü zaten eskisi bundan daha düşük değildi...
Yok canim zamanla biraz daha iniyormuş benim de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Ben memnunum çok kalkık istemedim bilhassa istediğim gibi de oldu. Bence takma kafana kalkık Burun bana doğal gelmiyor.
Aslinda zamanla kalkmayacagini biliyorum kastettigim su idi; doktorum dedi ki; burun yanlarindaki sislik gidip inceldikce burun ucu daha kalkik duracak su anda sislik gercek seklini sakliyormus, oyle dedi.Umidim bu...

Bence önden beğeniyosan yandan sorun varsa kemer alınması yeterlidir. Çünkü senin sorunun profildenmiş. Mesela benim sorunum öndendi. Ama maalesef doktorum nedense bilgisayarda profilden tasarım yapmaya kalktı. Ve ben de ne yapsa beğenmedim. O yüzden bilgisayarda tasarım yapmaktan vazgeçtim ve sonuç hüsran. Ayrıca bence keşke hafif kemeri aldırmasaydın çünkü o gidince evet azıcık burun ucunu da elletmen gerekmiş olabilir. Bi kere bulaştın mı işin içinden çıkamıyosun en iyisi olduğu gibi kabullenip burnun kendi içindeki ve yüzdeki ahengini bozmamakmış. Ama olur böyle hatalar mesela benim hatam seninkinden fazla ama yine de çözüm yolu umudundayım

Bence önden beğeniyosan yandan sorun varsa kemer alınması yeterlidir. Çünkü senin sorunun profildenmiş. Mesela benim sorunum öndendi. Ama maalesef doktorum nedense bilgisayarda profilden tasarım yapmaya kalktı. Ve ben de ne yapsa beğenmedim. O yüzden bilgisayarda tasarım yapmaktan vazgeçtim ve sonuç hüsran. Ayrıca bence keşke hafif kemeri aldırmasaydın çünkü o gidince evet azıcık burun ucunu da elletmen gerekmiş olabilir. Bi kere bulaştın mı işin içinden çıkamıyosun en iyisi olduğu gibi kabullenip burnun kendi içindeki ve yüzdeki ahengini bozmamakmış. Ama olur böyle hatalar mesela benim hatam seninkinden fazla ama yine de çözüm yolu umudundayım
Simdilik pisman degilim aslinda.Eskisinden bir tik daha iyi ama o kadar kararsizlik arastirma narkoz risk stres vs.ye cok daha iyisini isteyebilirmisim bundan dolayi muteredditim son durumumdan.Bir de kimsenin farketmemesine de gicik oldum, ameliyattan once de kemer gitsin yeter kimse farketmesin diyordum.Insanoglu hakikaten doyumsuz.

Bir de foto koyuyorum yorumlariniza :)

Eklentiler

• 12B3B4DD-0E6B-4694-B834-09D861305617.jpeg
    12B3B4DD-0E6B-4694-B834-09D861305617.jpeg
    43,4 KB · Görüntüleme: 101
Sen de benim gibi yanlış doktor seçmişsin. Ama neyse ki açık olduğun hiç belli değil daha çok yeni olmasına rağmen ödem yok

Yani demek istediğim burun sırtındaki problemler kapalı ameliyatla çok kolay çözülebilirmiş. Hatta yeni öğrendiğim bir şey eğer doktor işinde iyiyse sorun ne olursa olsun açık ameliyatla elde edilebilen sonucu kapalı ameliyatla da elde edebilirmiş

Sen de benim gibi yanlış doktor seçmişsin. Ama neyse ki açık olduğun hiç belli değil daha çok yeni olmasına rağmen ödem yok
Yanlis mi bilemiyorum.Doktorun sucu yok aslinda ben dogal olsum domuzcuk gibi kalkik olmasin dedim.O da dogaldan yanayim ben zaten deyip kabul etti.Hatta oyle cok kalkik bi burun istiyorsan estetik cerraha git dedi.Ben ameliyattan once bana burun ucunuz cok iyi hic estetige gerek yok diyen hemsireden de etkilendim ve doktoruma girmeden once kemeri alin yeter dedim.Hersey bitip ucu temel seklini alinca da bu kadar zahmete az daha kalkik olaymis keske demeye basladim.Bir de kimse farketmeyince iyice canim sikildi...Sonucta eskisinden daha iyi burun delikleri esit ne kalkik ne dusuk kemer de gitti buna da sukur; en onemlisi iyi nefes aliyorum.Teknikle ilgili yanilgi var bence.Kapali teknik en eski yontem.Acik yeni bir yontem ve acik teknikte burun ici kesinlikle daha iyi duzeltiliyor apacik goruyor cunku doktor.Hatta bu konuda cok unlu bir doktorun, Emre Ilhan, aciklamalari var o da acik teknik iyidir diyor...

Yanlis mi bilemiyorum.Doktorun sucu yok aslinda ben dogal olsum domuzcuk gibi kalkik olmasin dedim.O da dogaldan yanayim ben zaten deyip kabul etti.Hatta oyle cok kalkik bi burun istiyorsan estetik cerraha git dedi.Ben ameliyattan once bana burun ucunuz cok iyi hic estetige gerek yok diyen hemsireden de etkilendim ve doktoruma girmeden once kemeri alin yeter dedim.Hersey bitip ucu temel seklini alinca da bu kadar zahmete az daha kalkik olaymis keske demeye basladim.Bir de kimse farketmeyince iyice canim sikildi...Sonucta eskisinden daha iyi burun delikleri esit ne kalkik ne dusuk kemer de gitti buna da sukur; en onemlisi iyi nefes aliyorum.Teknikle ilgili yanilgi var bence.Kapali teknik en eski yontem.Acik yeni bir yontem ve acik teknikte burun ici kesinlikle daha iyi duzeltiliyor apacik goruyor cunku doktor.Hatta bu konuda cok unlu bir doktorun, Emre Ilhan, aciklamalari var o da acik teknik iyidir diyor...
Açık ameliyat ama çok yeni olmasına rağmen ödem yok gerçekten iyiymiş doktorun

Kapalı yöntem ilw hareket kabiliyeti sınırlı değil benim burun kanatlarımdaki asimetri bile giderildi kesi olmadan ciddi eğrilik vardı orta hatta alındı kemer alındı ucu kaldırıldı. Ameliyatım 4 saat sürdü. Ve kapalı teknik herkesin harcı değil diye düşünüyorum. Kapalı açıktan daha zor. Açıkta dediğiniz gibi çoğu şeyi görüyorsunuz zaten eski bir teknik ama mühim olan doktorun onu ne kadar geliştirdiği 2. Ayıma giricem ödemlerim yüzümden asla yamuk durmadı burnum. Sıfır morluk dikiş yok bişey yok.

Açık ameliyat ama çok yeni olmasına rağmen ödem yok gerçekten iyiymiş doktorun
Teşekkürler. Umarım zaman geçtikçe iyi ki böyle yaptırmışım derim... Dün eşimle konuşurken; ameliyattan önce burnunu beğendiğim ünlüleri saydı(Farah Zeynep Abdullah-estetik değil doğalmış burnu, Gökçe Bahadır, Türkan Şoray...) ve dedi ki; "hepsi de doğal ve çok kalkık değil sen de bu şekilde istedin mutlu ol artık, yüzüne bir tık güzellik kattı, kemer gitti, ifaden bozulmadı, gülüşün gamzelerin aynı :), bir tık daha kalksaydı şimdi ifadem değişti, yapay oldu vs diye ağlıyor olurdun..." Adam haklı dedim sonra, sabah daha mutlu uyandım. Bir de bir kişi ama sadece bir kişi farkederse çoook aşırı mutlu olucam :) Kardeşim farkediyor ama söylemiyor olabilirler, estetik olduğunu apaçık söylemek istemediğini düşünüyor olabilirler çünkü diyor... Tüm bunlardan sonuç ailemin kafasını fena şişiriyorum evet :)

Back