- 12 Temmuz 2006
- 35.016
- 30.373
- 60
kek yaparken tariflerde hep bir ya da yarım bardak portakal suyu önerilir ya; ben onun yerine kabuklarını rendeledim, kendisini de beyaz kabulkardan ve çekirdeklerden ayırıp blendırdan geçirdim. Evimiz portakal kokusuyla doldu kek pişerken. Görüntü de muhteşem oldu. Rengi göstermek isterdim ama ne yazık ki fotoğrafını çekmeyi akıl edemedim. Sizde deneyin. Kullandığınız portakal hem israf olmuyor hem de tat ve görüntü daha bir güzel
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı portakal suyu (bir ya da iki portakal blendırdan geçince bu ölçü oluyor)
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğunun rendesi
1 büyük havuç, rendelenmiş
fındık veya antep fıstığı
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Yumurta ile şekeri çırpın. Sırayla yağı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. Üzerine fındık veya antep fıstığı serperek servis yapın. Ben sade yaptım. Yine de süperdi.Afiyet şeker olsun!
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı portakal suyu (bir ya da iki portakal blendırdan geçince bu ölçü oluyor)
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğunun rendesi
1 büyük havuç, rendelenmiş
fındık veya antep fıstığı
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Yumurta ile şekeri çırpın. Sırayla yağı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. Üzerine fındık veya antep fıstığı serperek servis yapın. Ben sade yaptım. Yine de süperdi.Afiyet şeker olsun!