Tatlı Tarifi Portakallı Kabak Tatlısı

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49

Kabak tatlısı tatlı krizlerinin en kolay tarifidir.Hafifliği,lezzeti ile kışın mutfağımızda sık sık yerini alır.En klasik halini hepimiz biliriz ama portakallısını hiç denediniz mi?Bende sevgili eşim K Kazen den öğrendim bu halini ve sonrasında hep bu şekilde yaptım.Portakalın kabağın içine işleyen aromasıyla oldukça beğeneceğinizden eminim...

Malzemeler:

-1 kg kabak
-500 gr şeker
-1 portakal ve kabuğunun rendesi
-5-6 adet karanfil(Karanfil yerine 1 adet tarçın çubuğuda ekleyebilirsiniz)
-3-4 damla limon
-Ceviz

Tencerenin tabanına şekerin bir kısmını döküyoruz ve üzerine yıkadığımız kabak dilimlerini ekliyoruz.Kalan şekeride üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Portakalı 6 dilim halinde en üste bırakıyoruz .Karanfilleride ekleyip kapağını kapatıyoruz ve bir gece bu şekilde şekere yatırıyoruz..

Ertesi gün portakalların suyunu sıkıp portakalları tencereden çıkarıyoruz.Bir iki dilimin kabuğunuda içine rendeliyoruz.Tencereyi ocağa alıp önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Ben kabak tatlısında şerbeti koyu kıvamlı sevdiğim için kabaklar piştikten sonra kabakları servis tabağına çıkarıyorum şerbete birkaç damla limon ekleyip kaynatmaya devam ediyorum.Yaklaşık 5-10 dakika şerbeti koyulaştırdıktan sonra kabakların üzerine döküyorum.

Kabakların üzerine ceviz ekleyerek servis ediyoruz.Kaymak çok yakışıyor kabak tatlısına.Tavsiye ederim..Afiyet olsun..

Son düzenleme:
Mevsimi gelsin, ben bu tarifi denerim teşekkürler

Misafirim var haft sonu bu tarifi deneyeceğim. Teşekürler

Tadı coook güzel olduuu
Portakal çok yakıştı bence.
Teşekkür ederiz İsabel hanım, Kazen bey.
isabel Beğendiğin icin seni de etiketliyorum Bonus :) Bonus

Tavsiyeniz için teşekkür ederim isabel hanim. Üzeri kaymakla da çok hoş oldu, kaymak, tatlının şekerini kesiyor biraz

Bu da eşimin birkaç yıldır sevdiği tarz (bi tanidiktan duyduk, tahinli)
Fotograflarda renkler hep koyu çıkıyor

Daha önce hiç portakalla denememiştim. Gerçekten güzel oldu demek ki farklı şeyler denemek lazım Tarif için teşekkürler

Tam mı zamanı Admin,
Yaparsan yeriz.

Muhteşem gözüküyor üzerine de bol tahinelinize sağlık Canım Kraliçe İsabel

Bu kadar tesadüf olur tam pişirdim bu tarifi gördüm
Acaba üzerine portakal kabuğu rendelesem
Dilimleri için geç kaldım

Bundan sonraki tarifim böyle olacak

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Sevemiyorum bu tatlıyı ama ellerine sağlık

Efsanee gözüküyorr portakalla eminim cok güzel oluyodurr ellerinize saglıkk

Böyle guzel tevafuklar ❤ ben eşim de bugün kabak alıp gelmiş tarif için tesekkurler

Portakallı hiç denememiştim ilk fırsatta deneyeceğim

Görüntü böyle muhteşem olunca, lezzeti düşünemiyorum. Ellerinize , emeğinize değmiş. Portakallı bende denememiştim ama mutlaka yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…