- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
Herkese merhaba❤
Kokusuyla hepimizi çocukluğumuza götürecek portakallı kurabiyemiz için malzemeler
-125 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtalardan birinin sarısını daha sonra üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.
- Geri kalan yumurtaları, portakal suyu ve kabuğunun rendesini, kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye fazla yakın olmayacak şekilde diziyoruz. (Kabaracakları için fazla yakın olursa yapışabilirler)
- Fırında kek ayarında pişiriyoruz. ( Her fırın farklı olabilir, ben 170 derecede pişirdim)
- Kabarıp üzerleri çatlayınca, rengi kızarınca fırından çıkarıyoruz. ( Kurabiyenin altına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Afiyet şifa olsun.
Tarihi de portakal kabuklarıyla atayım dedim
Kokusuyla hepimizi çocukluğumuza götürecek portakallı kurabiyemiz için malzemeler
-125 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 su bardağı şeker
-3 yumurta
-1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurtalardan birinin sarısını daha sonra üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.
- Geri kalan yumurtaları, portakal suyu ve kabuğunun rendesini, kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye fazla yakın olmayacak şekilde diziyoruz. (Kabaracakları için fazla yakın olursa yapışabilirler)
- Fırında kek ayarında pişiriyoruz. ( Her fırın farklı olabilir, ben 170 derecede pişirdim)
- Kabarıp üzerleri çatlayınca, rengi kızarınca fırından çıkarıyoruz. ( Kurabiyenin altına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
Afiyet şifa olsun.
Tarihi de portakal kabuklarıyla atayım dedim