- 15 Ocak 2016
- 6.893
- 33.929
- 548
- 27
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
Teşekkür ederim ablacımEllerine emeğine sağlık canım
Yarışmada bol şans diliyorum
Maşaallah Allah bağışlasınTeşekkür ederim ablacım2 aylık durmayan bebeyle bu oldu anca
Cümlemizinki InşallahMaşaallah Allah bağışlasın
Teşekkür ederim canimEline sağlık canım
Tabiki ne demekBir kup alabilirmiyim
Ellerine sağlıkl bol şanssSelam kızlar bugun sizlere yapması kolay tadı olay bi tarifle geldim (çok klişe oldu kabul)benim kışın neredeyse her misafire yaptığım ve herkesten tam not aldığım bir tariftir denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim tarifime geçeyim
Malzemeler
Eki Görüntüle 2732281
Tabanı için;
Bir paket burcak bisküvi
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı süt
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. Margarini kısık ateşte eritin 2 yemek kaşığı sütle birlikte bisküvilere ilave edin iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı bardağın tabanına döşeyin.Eki Görüntüle 2732300 Eki Görüntüle 2732298
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı toz şeker
Yarım portakal rendesi
125 gram margarin
1 paket vanilya
Eki Görüntüle 2732285 Eki Görüntüle 2732288 Eki Görüntüle 2732283
- Muhallebisi için tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ilave edip karıştırarak kavurun.
- Unun rengi değişmeye başladığında sütü yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın şekeri ve portakal rendesini ilave edip kıvama gelene kadar pişirin.
- Üzeri göz göz olunca vanilyayı da ekleyip altını kapatın. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine soğumadan dökünEki Görüntüle 2732311
Portakal peltesi için;
1 buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 su bardağı su Yarım portakal rendesi 2 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı toz şekerEki Görüntüle 2732310 - 4.Pelte için bütün malzemeleri tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişirin.
- 5.Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp buzdolabında bir gece bekletin.
- Eki Görüntüle 2732308
- 6.Bir gece bekleyen tatlınızı dilediğiniz şekilde süsleyin
- (Ben evde 2 kişi olduğumuz için tarifin yarısını yaptim sizde isteğinize göre azaltıp cogaltabilirsiniz)
- Vee sunum
Eki Görüntüle 2732320 Eki Görüntüle 2732322 Eki Görüntüle 2732324 Eki Görüntüle 2732327
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?