• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Porselen kaplama yaptıran arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

incimnaz

CanArkadaşımÖzlüyorummm
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
3.602
30
66
İstanbul
Selam arkadaşlar benim daha önceden sol alt çenemdeki birinci azı dişimi kanal tedavisi yaptırmıştım,
Geçenlerde dişimde büyük bir kırık oluştu ve dişi kaybetmemek için porselen kaplama yapılmasına karar verildi.
Diş küçültüldü ve bugün kaplamam takıldı , bu operasyonu geçiren arkadaşlara sorum şuki orada diş fazlalık gibi heran diğer dişlerime baskı hissi veriyor dişlerimi sıkınca orada bir baskı ve belli belirsiz ağrı oluyor bu yaşadıklarım doğlamı ve ne zaman eskisi gibi rahat hissetmeye başlıyacağım cevaplayan olursa çok memnun olurum teşekkür ederim.

Demek kk da bir tane bile porselen kaplama yaptıran arkadaşımız yokmuş ne güzel herkesin dişleri çok sağlıklıymış :37: :9:

benim de bu salı yapılacak yarında prova var . memmunmusun ağrıların geçtimi bu arada. rengi felan nasıl

kusura bakma mesajını yeni fark ettim zor olsada alıştım rengi diğer dişlerimden farklı birazda sanki büyük duruyor ama cesaret edipte tekrardan yaptırmadım
sizde taktırmışsınızdır nasılsınız şimdi

kusura bakma mesajını yeni fark ettim zor olsada alıştım rengi diğer dişlerimden farklı birazda sanki büyük duruyor ama cesaret edipte tekrardan yaptırmadım
sizde taktırmışsınızdır nasılsınız şimdi

alıştım ben:) ama önermem yine kimsenin yaptırmasını estetik açıdan iyi ancak o tarafla bir şey yiyemiyorum

Selam arkadaşlar benim daha önceden sol alt çenemdeki birinci azı dişimi kanal tedavisi yaptırmıştım,
Geçenlerde dişimde büyük bir kırık oluştu ve dişi kaybetmemek için porselen kaplama yapılmasına karar verildi.
Diş küçültüldü ve bugün kaplamam takıldı , bu operasyonu geçiren arkadaşlara sorum şuki orada diş fazlalık gibi heran diğer dişlerime baskı hissi veriyor dişlerimi sıkınca orada bir baskı ve belli belirsiz ağrı oluyor bu yaşadıklarım doğlamı ve ne zaman eskisi gibi rahat hissetmeye başlıyacağım cevaplayan olursa çok memnun olurum teşekkür ederim.

doktorun daplamayı takarken yapıştırmadan önce yanlarda çok temas var mı yok mu diye bakması lazımdı onun için boyalı kağıtlar var o temasları min. dereceye indirip size sormalıydı baskı hissediyor musun vs diye hatta karşıt dişle olan temasında bile yükseklik var mı vs.bakıp size sormalıydı. proselen kaplamaları tekniker veya teknisyen yapar ve işi göndermeden doktordan önce onlarında alçı modelde sizin ağzınızdan alınan ölçüyle tabi bu dediğim işlemleri yapması gerekirdi. doktorunuz belki teknikerine güvendiğinden sizde yapmamış olabilir bence doktorunuza danışın.ben diş teknikeriyim ve yapılan işlemlerin böyle yapıldığını bildiğim için size anlattım.doktorunuz tam olarak neler yaptı tabiki bilemem.ama takmadan bunlar kontrol edilmeliydi.

doktorun daplamayı takarken yapıştırmadan önce yanlarda çok temas var mı yok mu diye bakması lazımdı onun için boyalı kağıtlar var o temasları min. dereceye indirip size sormalıydı baskı hissediyor musun vs diye hatta karşıt dişle olan temasında bile yükseklik var mı vs.bakıp size sormalıydı. proselen kaplamaları tekniker veya teknisyen yapar ve işi göndermeden doktordan önce onlarında alçı modelde sizin ağzınızdan alınan ölçüyle tabi bu dediğim işlemleri yapması gerekirdi. doktorunuz belki teknikerine güvendiğinden sizde yapmamış olabilir bence doktorunuza danışın.ben diş teknikeriyim ve yapılan işlemlerin böyle yapıldığını bildiğim için size anlattım.doktorunuz tam olarak neler yaptı tabiki bilemem.ama takmadan bunlar kontrol edilmeliydi.

canım mesajını yeni farkettim kendi açtığım konulara abone değilim ondan cevapları geç farkediyorum
benim dişimi yapan doktor bende senelerdir giderim yeni farkettim adının önündeki ifadelere bakınca sanırım diş teknisyeni kendisi ünlü bir özel hastanede çalışıyor
bu sıra çok kötü oldum zaten
diş hem diğer dişlerimden biraz büyük hemde yüksekti ağzımda alıştığım için o kadar arahatszı değildim ama 2 hafta önce çöktü sanırım yeniden dengem bozuldu
farkında olmadan dişlerimi acayip sıkıyorum
doktora geçen eylül ayında gitmiştim bana herşey normal değişti
badana yaptırıyorum bu sebeple gidemedim ama haftaya gidiceğim
sana sorum şuki kaplamalar çökebilirmi diğer dişlere zarar verebilirmi şimdiden çok teşekkür ederim

Demek kk da bir tane bile porselen kaplama yaptıran arkadaşımız yokmuş ne güzel herkesin dişleri çok sağlıklıymış :37: :9:

İlk defa agzina farkli bi metaryel girdigi icin buyuk ihtimal rahatsizlik hisediyosun 1 aya kadar alisirsin ama isirmada diger dislerden once temas ediyosa yuksellik olabilir ona dikat et agri 1 aya kadar hasasiyet normal ama zonklar tarzda agri olmamalu

İlk defa agzina farkli bi metaryel girdigi icin buyuk ihtimal rahatsizlik hisediyosun 1 aya kadar alisirsin ama isirmada diger dislerden once temas ediyosa yuksellik olabilir ona dikat et agri 1 aya kadar hasasiyet normal ama zonklar tarzda agri olmamalu

cevap için teşekkür ederim , taktıralı neredeyse 1 buçuk sene oldu alıştım sayılır ara ara haffif ağrı oluyor

cevap için teşekkür ederim , taktıralı neredeyse 1 buçuk sene oldu alıştım sayılır ara ara haffif ağrı oluyor
ben ön 4 disimi zirkonyum yaptirdim,dis bana kalin geliyor disler konusurken birbirine catiyor
sinirlerim iyice bozuldu,sanki elime cekic alip kirasim geliyor biran.

agri baski bendede var,hatta ic taraftan alt dislerle yenileri ittirdigim zaman sanki bir bosluk varda ileri itilebiliyor.
ve dr sanki milimde olsa biraz asagidan yapistirdi gibime geldi

sinirimden zaman zaman agliyorum,kendi dislmi özlüyorum,bir diste hafif kararma var diye onunla birlikte 3 dis daha hicyoktan gitti..hic bir sey insanin kendi disinin yerini tutmuyormus.ama geri dönüsümü yok,cok üzgünüm..

sen 1,5 senede alistigini yazdigin icin biraz rahatladim en azindan ilerde alisabilrim belki,isin kötüsüde almanyaya geri döndügüm icin gidip sikayette bulunamiyorum.ve öylece caresizce bekliyorum..

yukardaki yorumlardan birinde bir dis dr unun yorumunu okudum,ins banada bir yol gösterir burayi okuyarak...yada diger arkadaslar..lütfen..

Son düzenleme:
Back