Yakın zamanda bir egzersiz kitabı aldım. Bir süredir spora gidiyordum, ara verdim, o arada evde yapmak için egzersizler var mı diye bakarken aldım bu kitabı.
Sizin için kalça/basen bölgesini çalıştıran birkaç egzersizi yazayım. Kitapta yazıldığı gibi yazıyorum:
Ayakta geriye bacak gerdirme Çalışan Kaslar: Bütün kalça/basen bölgesini sıkılaştırır, sertleştirir ve yağları eritmeye yardımcı olur.
Alternatif: Bu hareketi diz çökerek de yapabilirsiniz. Böylece sadece kalçanızdan dizinize kadar olan yeri kaldırmış olursunuz.
Uygulama: Sırt dik, ayaklar omuz genişliğinde açılır. Bacak dümdüz olacak şekilde, sol kaça olabildiği kadar sıkılarak, sol bacak yerden 15 cm kalkacak şekilde bacak arkaya doğru itilir.
Ayakta kalça sıkılaştırma:
Çalışan kaslar: Bütün kalça/basen bölgesini sertleştirir ve sıkılaştırır.
Alternatif: Bu hareketi omuzlarınıza bir halter de yerleştirerek de yapabilirsiniz.
Uygulama: Sırt dik tutularak normal pozisyonda ayakta durulur. Avuç içleri vücuda dönük olacak şekilde iki ele de birer halet alınır. Dizler bükülerek vücut yaklaşık 10 cm kadar aşağı indirilir. Kalça/basen bölgesi mümkün olduğu kadar sıkılarak dizlerin kilitlenmesine çok yakın bir noktaya kadar vücut yukarı itilir. Bunu yaparken basınç kalça/basen bölgesinde tutulur.
Gergin bacakla geriye doğru hareket:
Çalışan kaslar: Bütün kalça/basen bölgesini sıkılaştırır, sertleştirir, bu bölgedeki yağların erimesine yardımcı olur.
Uyarı: Çalışan kaslarınızı hareket boyunca sıkmayı unutmayın.
Uygulama: Yerde ayak parmakları ileri doğru uzatılarak kedi pozisyonunda durulur. Sol bacak vücut hizasında olacak şekilde geriye doğru uzatılır (ayak parmakları yere değmeli). Sağ kalça sıkılarak ve dizler kilitli tutularak sağ bacak mümkün olduğu kadar yukarı kaldırılır. Bu işlemi yaparken bacağınızın vücudunuzla aynı hizada. olmasına dikkat edin.
Ek olarak bu sitede bir video görmüştüm
http://www.izlesene.com/embedplayer.swf?video=679080 bu linkteki hareketlerde kalçayı çalıştırır. yalnız bunlar eritir de ayrıca. yazdığım egzersizleri de uygularsanız (en az 6 ay düzenli yapmanız gerek ama sanırım) daha düzgün bir popoya sahip olabilirsiniz
kolay gelsin =)