Bu yazacaklarıma özellikle MeLBour senin yorum yapmanı rica ediyorum.
Arkadaşlar iki gün evvel Ankara’da Nebil Bozdoğanla görüştüm,görüşmeye gitmeden önce fiyat da konuşuldu,ön görüşme için gittim.
Benim sorunum şu,göbeğim büyük ve sarkmalar başladı,oldum olası göbeğim büyüktü bir de iki doğum sonrası sarkmalar başladı.Araştırmalarıma göre menapozdan sonra kadınlardaki en büyük değişimlerden biri de göbek büyümesiymiş östorojen hormonu salgılanmayacağı için.Düşündüm ki zaten büyük olan göbeğim daha da büyüyecek,yaşım 42 bu arada,acilen bu göbeğin icabına bakma fikri uyandı,yıllarca bu ameliyatı olmak istememe rağmen artık harekete geçeyim dedim.
Göbek gerdirme,bele lipo ve alınan yağlarla da popo şekillendime yaptırmak istiyordum.
Nebil Hoca beni muayene etti,gerçekten göbeğimin alınmasına ihtiyacım olduğunu söyledi fakat aynı anda popo şekillendirme ameliyatının iyi sonuçlar vermediğini söyledi.Alınan yağlar popoya verilebilir fakat zaten göbeğimizde de kesi olacağı için sırt üstü yatınca poponuz eriyecek dedi.
Önce popoya yağ transferi yapalım ondan sonra göbek gerelim dedi.Hatta yağ transferi bir defa ile bitmez çünkü enjekte edilen yağların en az yüzde 50’si eriyecek bir kez daha aynı işlemi yapmak zorundayız dedi,yani adam açık açık söyledi,umut vaad etmedi.
Orada ne diyeceğimi şaşırdım çünkü benim için öncelik göbeğimdi ama alınan yağlarımın da çöpe gitmesini istemiyordum,çünkü
protez popo düşünmüyordum.
Ben de dedim ki ,hocam benim için öncelik göbeğim,popom olmasa bile düz olan basenlerime enjekte edin yağlarımı,en azından kum saati görünümü olsun dedim.O olur ama ameliyattan sonra sırt üstü yatmalısın ki yanlara yatarsan enjekte ettiğimiz yağların erir,dedi.
Sonra bana göbek gerdiği birkaç fotoğraf gösterdi ve göbegin biraz altından baştan başa kesi izleri,göbeğin altında kolye gibi ve bu kesi izlerinin kalıcı olduğunu,ameliyattan önce ve sonra sigarayı en aza indirirsem kesi izinin biraz daha az görüneceğini söyledi.
Sonra Nebil hoca çıktı ben yanında çalışan bayanla masaya oturdum,fakat kesi izinin hiç kaybolmayacağını duymuş olmak,popo ve göbek germenin aynı anda yapılamayacağını duymak,popo için gitmişken basene dönmüş olmak kafam allak bullaktı.
Basen belki popodan daha ucuzdur diye düşünürken popoyla aynı dedi oradaki bayan.Yani anlaştıgım fiyat göbek gerdirme+bel incelmesi için lipo+ popo şekillendirmeyken popo ortadan kalktı basene döndüm.
Amaliyat tarihi aldığım için de bir miktar kapora ödedim,fakat kafamda soru işaretleriyle çıktım.
Birinci soru,göbeğim küçülecek ama sağdan sola kesi iziyle yaşayabilecek miyim ölene kadar.
İkinci soru,basen için ayrıca para ödeyeceğim acaba bu basen bölgesi normal popo şekillendirme içinde mi yapılıyor yani haybeden para mı ödüyorum.
Üçüncü soru,popom çok küçük ve dümdüz değil ama sarkık,bu basenler önden kum saati görünümü verecek,peki arkadan görüntüm ne olacak,yanlardan basen fırlamış gibi mi duracak?Bele lipo yapılacağı için biraz kum saati görünümü olacak baseni boşa mı yaptırıyorum popo yaptırmadan?
Kafamda bu sorularla ve çok uzun bir yolculuğun yorgunluğuyla döndüm kızlar.Ne yapacagımı ve düşüneceğimi bilmiyorum.