pompayla sütünü sağan anneler...

bucooo

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
52
5
18
Arkadaşlar el pompasıyla sağdığınız zaman kaç saate bir sağıyorsunuz ve ne kadar süt çıkıyor bir kerede. Bebeğim hastanede olduğu için üç saate bir emzirebiliyorum göğsüm şişince sağmak zorunda kalıyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

canım hastanede 5 10 anca çıkıyodu ,medelanın pompası vardı tekli tabi sütüm tam inmemişti ilk sarı sütüm vardı ,bebeğim memeyitam alamadığı için lansinohun ikili pompasını aldık ,sağdıkça sütün artıyo onu söyleyim bide sıcak duş aldım geldiğim gibi göğüslerimi ovdum oda çok iyi ertesi sabah taş gibi oldu göğüslerim,sağdığımda 100 150 çıkıyodu kaşokla verdik alışmasın diye Allahtan çabuk öğrendi oğluşum rahat ettik şimdi

cnm geçmiş olsun Allah bağışlasın... benim de bebeğim 3 gün küvezde kalmıştı bende sütümü sağıyordum ama ilk günler 50 cc bile zor oluyordu sonra sağdıkça coştu diyebilirim. sen evinde bebeğin hastanedeyse şayet benim gibi geldikçe sütünü sağıp hastaneye teslim edebilirsin. anne sütü alsın bebeğin hazır vermesinler. göğüslerin doldukça sağabilirsin ancak şunu söylemeliyimki ben çok sık sağdığımdan kızım hastaneden çıkınca göğsümü emmekte çok zorlandı çünkü süt o kadar çok geliyorduki boğuluyordu. sonra 1.5 ay biberonla anne sütü verdim tabi o dönemde memeyi de tuturmaya çalışıyordum. sonunda azıcık göğsümü sağıp biraz boşalttıktan sonra emziriyordum. o nedenle benim gibi göğsün doldukça ve en yüksek ayarda sağma kendini. düşük hızda ve 3 saatte bir iyidir. ilk günler az gelir ama zamanla çoğalacaktır. bebeğin büyüme hızıyla süt artışı paralel oranda ilerler. tekrar çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun bebeğin.

canım bende ilk başlarda manuel pompa kullanmıştım ama canım çok yandığı için eşim bana kraftın göğüs pompasını almıştı.
krafttan çok memmun kaldım. kademeli çekiş özelliği var temizlemeside çok kolay ve aynı bebiş gibi süt çekiyor, ayrıca pompanın içinden pompayı nasıl kullanmalı die bi cd çıkıyor herşeyi gösteriyor oradada. ben kulladığım süre içerisinde herhangi bir sorun yaşamadım elektronik pompa manuelden daha iyidir kraft elek pompayı öneririm

Benım kızım dogdugu ılkmgun emdı sonra canımı sıkanlar oldu sutum gıttı ac kaldı kılo cok kaybettı mama verdık,4aylık olcak hala sağıyorum,4 5saatte bı sağıyorum 300 400cc cıkıyo.medela hastane tıpı kıraladım baya boşaltıp arttırıyo,sagıdıgımı dıger sağıma kadar verıyorum benmarı usulü ısıtıp.

Canım geçmiş olsun 4-5 saatte bir sağman gerekiyor diye biliyorum

11 ay sütünü sağan bir anne olarak tavsiyem
elektirikli çift pompa sütü ikiz etkisi yapıp arttırıyor
800-900 ml sağardım günde hatta 1000-1200e çıktığı aylar oldu 6. aya kadar ve ben sütümün azlığından mamaya başlayan biriyim. sağarak arttırdım. sağmada en önemli şey saatlerdir 4 satte bir ne olursa olsun tabiri caizse 2 elin kandada olsa sağacaksın. bol bol su içip rutin beslenmene devam et sütün o kadar artar ki inanamazsın....ama çift pompa önemli ya da tekse kaliteli bir pompa al ikisini peşpeşe sağ....sattleri aksatma gece kalkar sağardım alışveriş merkezinde komşuda sağda solda her yerde makineyle ikiz olmuştuk...çok zahmetli ama bebeğimiz için değer

Mrb oğlum 1 aylık olacak ve sütümü sağıyorum 30 ml çıkıyor. Günde 3 kez falan sağıyorum onun haricinde 3 saatte bir emziriyorum 20 dk falan ve ardından 60 ml mama veriyorum. Ben nerde hata yapıyorum neyi düzeltmem lazım sütü artırmam için...

canım her ne kadar mama versende 1 aylık bebek için 3saatte bir emzirmek çok az. Sütün az ve cogaltmak istiyorsan bebeğini daha sık memeye alman gerekiyor. Çünkü sütün artması için beyni uyaran bebeğin dudaklaridir. Fırsatını buldukça bebeğini memede tut. Emmese bile dudalarinin memeye temas etmesini sağla. Bol sütlü günler dilerim.

kullandıgınız pompanın markası neydi acaba

sütümü sağarsam bebeğim biberonamı alışır ?
merhaba ben henüz 1 haftalık anneyim oğlum var ilk çocuğum düzenlî emzirdiğim uykusu düzenli bir bebek benim öğrenmek istediğim kırkım çıktıktan sonra eşimle baş başa dışarıya çıkmak istesem bunun için ne yapmalıyım yani sütümü sağsam annem biberonla verse sorun olurmu ? bîberonamı alışmış olur bunu merak ediyrum tecrübeli anneler yardmcı olursanz sevnrim

Canım bende 2,5 aylık anneyim ve ilk tecrübem. Benim bebeğim 3 hafta sonra öğrendi anne göğsünü tutmayı. İlk 3 hafta ben sütümü sağıp biberonla verdim. Bana çok dediler biberonla verme ona bi alışırsa seni kabul etmez diye. Ama daha önce böyle bi durum olursa ne yaparım diye aklıma gelmişti araştırdım uyguladım ve başardım chicco nun anne göğsü biberonları var ondan aldım. Deliği küçük olduğu için bebek çekmeden süt gelmiyor. Tıpkı anne göğsü gibi. Emzik yapısıda anne göğsüne benziyor zaten. Diğer biberonlardan süt akışı kolay olduğu için bebek tembelliğe alışıyor ve anne göğsünü reddediyor. Dediğim biberon hem yapı hem özellik bakımından anne göğsünü anımsattığı için bebek anneyi reddetmiyor. Benim kızım 3 hafta boyunca biberon aldığı halde göğsümü yadırgamadı. Yani alışması biberonun yapısına bağlı.

Cnm yanıtın benim moralimi çok düzeltti .. bende 3 günlük anneyi bebeğim göğsümü tam anlamıyla ememiyor dr mama vermemizi söledi aventin meme ucu gibi olan biberonunda aldık umarım dediğin gibi olur benim kızımda emer ilerleyen günlerde

Esener mrb canım. Hayırlı olsun bebeğin. Dediğim gibi benim kızım 20gün sonra ilk kez tuttu göğsümü. O 20 gün içinde ne boynum kaldı tutulmadık ne belim kaldı. Normal doğum yaptığım için dikişlerimin üzerine oturamıyordum ve inanılmaz zorlandım. Bebeğinin kan şekeri düştü eli ayağı dökülüyordu yinede pes etmedim. Şükürler oun öğrendi sonunda. Kuzenim doktor olduğu için ona danıştım kesinlikle mama verme onun mide yapısına en az 5 ay sadece anne sütü temas etmeli dedi. Su bile vermiyorum' anne sütü her ihtiyacını karşılar dedi. Sende tutmuyor diye kafaya takma. Tutar allahın izniyle.

Doğru söylüyosun cnm mama konusunda ama dr hastaneden çıkarken sarılığı var dedi dr mamaya başlayın yoksa artar dedi.. Bgn kontrol var bakalım ne dicek mamayı bıraktıracakmı bakalım.. Memeyi çok zor alıyor günde 15 dk filan alıyo artık sütümü sağıyorum onu veryorum çıktığı kadar.. Çok moralim bozuk

bu arada bende chicco nun anne göğsü özellikli biberonuyla veriyorum mamayı ve sütümü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…