• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poliskistik over sendorumu olupta femara hap kullanıp hamile kalan varmı ?

banuxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2020
16
4
1
28
Merhaba kızlar,
24 Yaşımdayım ve 3 senelik evliyiz. Yeni yeni çocuk düşünüyoruz. Poliskistik over sendromu olduğu için benim hamile kalmam zor oluyor normal yollardan. Doktoruma gidip belirttim çocuk istediğimizi. Kendisi de bana femara hapını yazdı . Şuan adet olmayı bekliyorum 2. günü kullanmaya başlayıp toplamda 5 gün sabah akşam kullanacağım. daha sonra ultrasona girip doktoruma baktırıcam yumurtalarımın durumunu. Sizin tecrübeleriniz ne yönde . Femara kullanıpta hamile kalan var mı aranızda? :(

Ben kullanıyorum bir ay kullandım bişey olmadı bu ay tekrar kullanıyorum.

Canım benim de ilk kullanımım inşallah olur ya. Sen de peki pco varım?
Evet canım hafif pko var. Ben 3,5 senelik evliyim 2 sene düşünmedik evlendiğim zamanlarda doktora gittim herkes bişey yok dedi. Sonra düşünmeye başladık 1sene olmadı doçente gittik sende hafif pko var dedi. Eşimde bir şey yok. Konusunca hocayla hoca olacak diyor. Ama stres yapıyorum ister istemez niye olmuyor diye. Sende var mı peki?

Evet canım hafif pko var. Ben 3,5 senelik evliyim 2 sene düşünmedik evlendiğim zamanlarda doktora gittim herkes bişey yok dedi. Sonra düşünmeye başladık 1sene olmadı doçente gittik sende hafif pko var dedi. Eşimde bir şey yok. Konusunca hocayla hoca olacak diyor. Ama stres yapıyorum ister istemez niye olmuyor diye. Sende var mı peki?
olmaz olur mu canım benim de adetim düzensiz. Biz yeni yeni deniyruz. İlaçsız regli olamıyorum.Bende o sorun teşkil eder mi bilmiyorum. ilk evliliğim de eşimin spermleri azdı ameliyat vs oldu o esnada boşandık zaten. Deniyorduk ilk eşimle ama olmadı yani. 2. evliliğim içinde yeni düşünmeye başladık. bugün eşim sperm değerlerine baktırmaya gitti. İnşallah onun açısından da testler temiz çıkar. ben doktor kontrolune gittim bana femarayı yazdı. Şuan adet olmayı bekliyorum . Adetimin 2. günü kullanmaya başlayıp toplamda 5 gün içicem. 3 ay deneriz dedi olmazsa aşılama yaparız dedi. Bakalım inşallah eşimin tahlilleri temiz çıkarda bende bu ilaç vesilesiyle kalmış olurum.:dua:

Ben Şubat ayinda kullandım tutmadı ama doktorum etkisi uzun sürdüğü için ust üste kullandirmadi ben acele ettiğim için en az bir ay beklemeliyiz dedi sonra pandemi başlayınca Mart'ta Nisan'da doktora gitmedim ve nisan ayında hamile kaldım

olmaz olur mu canım benim de adetim düzensiz. Biz yeni yeni deniyruz. İlaçsız regli olamıyorum.Bende o sorun teşkil eder mi bilmiyorum. ilk evliliğim de eşimin spermleri azdı ameliyat vs oldu o esnada boşandık zaten. Deniyorduk ilk eşimle ama olmadı yani. 2. evliliğim içinde yeni düşünmeye başladık. bugün eşim sperm değerlerine baktırmaya gitti. İnşallah onun açısından da testler temiz çıkar. ben doktor kontrolune gittim bana femarayı yazdı. Şuan adet olmayı bekliyorum . Adetimin 2. günü kullanmaya başlayıp toplamda 5 gün içicem. 3 ay deneriz dedi olmazsa aşılama yaparız dedi. Bakalım inşallah eşimin tahlilleri temiz çıkarda bende bu ilaç vesilesiyle kalmış olurum.:dua:
Ben 3 -4 ay kullandım ama maalesef olmadı.Ardından doktorum 2 ay gonal-f kullandırdı malesef yine sonuç alamadım. Yaklaşık 10 ay doğal yoldan olmasını bekledim tekrar olmayınca bu ay tüp bebeğe başladım.

Geçen yıl da hsg cektirip klomenle 2 aşılama yapılmıştı 2 aşılama da tutmadı 1 ay ara veriyim dedim o ay hamile kaldım bebeğimi 23 haftada erken doğum yaptım kaybettim bu senede femara kullandim şuan 9 haftalık hamileyim Rabbim hamile kalmak isteyen ve hamile olan herkese evlatlarını kucağına almayı nasip etsin

Bu arada bende femara kullanırken pko teşhisi koymamıştı doktor. Bu doktorum pko benzeri yumurtaların var dedi tahlil vs istedi pko olarak değerlendiriyor şuan.

Herkes için çok zor kafaya takmamak ama en önemlisi de o düşününce insan çok strese giriyor
Öyle gerçekten çocuk sahibi olmak dünyadaki en büyük nimetlerden biriymiş insan sahip olamayınca anlıyor. Zor bir süreç, kafaya takmamak imkansız gibi geliyor bana ☺ Rabbim evladınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı

Ben Şubat ayinda kullandım tutmadı ama doktorum etkisi uzun sürdüğü için ust üste kullandirmadi ben acele ettiğim için en az bir ay beklemeliyiz dedi sonra pandemi başlayınca Mart'ta Nisan'da doktora gitmedim ve nisan ayında hamile kaldım
ay canım benim çok sevindim allah bağışlasın sana darısı başıma inşallah

Geçen yıl da hsg cektirip klomenle 2 aşılama yapılmıştı 2 aşılama da tutmadı 1 ay ara veriyim dedim o ay hamile kaldım bebeğimi 23 haftada erken doğum yaptım kaybettim bu senede femara kullandim şuan 9 haftalık hamileyim Rabbim hamile kalmak isteyen ve hamile olan herkese evlatlarını kucağına almayı nasip etsin
amin canım ya . Senin için de sağlıklı geçer inşallah sağ salim kucağına alırsın :dua:

Merhaba kızlar,
24 Yaşımdayım ve 3 senelik evliyiz. Yeni yeni çocuk düşünüyoruz. Poliskistik over sendromu olduğu için benim hamile kalmam zor oluyor normal yollardan. Doktoruma gidip belirttim çocuk istediğimizi. Kendisi de bana femara hapını yazdı . Şuan adet olmayı bekliyorum 2. günü kullanmaya başlayıp toplamda 5 gün sabah akşam kullanacağım. daha sonra ultrasona girip doktoruma baktırıcam yumurtalarımın durumunu. Sizin tecrübeleriniz ne yönde . Femara kullanıpta hamile kalan var mı aranızda? :KK43:
Ben geçen ay kullandım. Ben de polikistik var. Adetin 4. Günü sabah akşam kullanmıştım. Olmadı bu ay tekrar başladım femaraya

Polikistik var mi sizde de

İnşallah istediğiniz gibi olur. İsteyen herkese nasip etsin .. gerçekten yorucu ve üzücü bir süre oluyormus.

Back