• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polise sarılan gence biber gazı!

HDP ilçe binasına tekbir atarak yürümeleri ve ellerinde Türk bayrağı olmasından bir anlam mı çıkartmalıyız?Bu grupların size ne zararı var?
Ellerinde kalaşnikof ,yüzleri poşuyla,maskeyle gizlenmiş gruplardan bahseder gibi bir haliniz var.

Bana ne zararı olacak arkadaşım? Bu adamlar oraya vardıklarında belki binanın camlarını indireceklerdi, belki sadece slogan atıp dağılacaklardı. Geçen bir haberde yine böyle grup çevre esnafa da zarar vermiş mesela.

Karşılıklı bir bilenme var iki grupta da. Ve ne şekilde nereye zarar vereceği belli olmayan insanlar bunlar. Sadece birbirlerine değil zararları. Polis orada kimin ne olduğunu bilemez. Her yerden canlı bomba, pusu haberleri geliyor. İnsanlar tedirgin haliyle.

Bana ne zararı olacak arkadaşım? Bu adamlar oraya vardıklarında belki binanın camlarını indireceklerdi, belki sadece slogan atıp dağılacaklardı. Geçen bir haberde yine böyle grup çevre esnafa da zarar vermiş mesela.

Karşılıklı bir bilenme var iki grupta da. Ve ne şekilde nereye zarar vereceği belli olmayan insanlar bunlar. Sadece birbirlerine değil zararları. Polis orada kimin ne olduğunu bilemez. Her yerden canlı bomba, pusu haberleri geliyor. İnsanlar tedirgin haliyle.
E şimdi bu anlattıklarınla solcu gruplara da,gezide ki gençlere de polisin biber sıkmasını haklı bulduğunu kabul ediyorsun.
Polis,3 kişi,5 kişi olduğuna bakmasın,toplanan her kalabalığa saldırsın,hakkıdır yani.
Ben böyle düşünmüyorum.
Bu arada ''karşılıklı 2 grup '' dediğin insanları bir ayırt edelim.Birileri silahla gezerken,diğerleri Türk bayrağıyla geziyor,aynı kefeye koyamazsınız.

Diyarbakırda trafik kazası var diye polisleri şehit etmediler mi? Bu yüzden bu açıdan bakıp empati kurmak lazım..
Doğru bulmuyorum ama buda bir bakış açısı

Hepsini kastetmiyorum tabiki.
Ama gezi olaylarından beri içimde polislere karşı düşünceler bir nebze değişti.
Tabiki çoğu emirler üzerine hareket ediyorlar ama orantısız güç kullandıklarında aynen bravo diyemiyorum.
İnsana insan gibi davranmak gerek.
Yanlış anlaşılmasın yorumum.

E şimdi bu anlattıklarınla solcu gruplara da,gezide ki gençlere de polisin biber sıkmasını haklı bulduğunu kabul ediyorsun.
Polis,3 kişi,5 kişi olduğuna bakmasın,toplanan her kalabalığa saldırsın,hakkıdır yani.
Ben böyle düşünmüyorum.
Bu arada ''karşılıklı 2 grup '' dediğin insanları bir ayırt edelim.Birileri silahla gezerken,diğerleri Türk bayrağıyla geziyor,aynı kefeye koyamazsınız.

Gezi parkındaki eylemciler oturdukları yerde protestolarını yaparken orantısız güç uygulandı. Orantısız güç diye buna denir benim lügatımda. Daha sonra tepki aldı bu tutum ve eylem yön değiştirdi. Direnişe dönüştü.

Gezidekilerin hedefinde bir grup yoktu. Polis şiddetine karşı desteğe gidildi ve direniş büyüdü. Spontane gelişti herşey.

Buradaki insanların bir hedefi var ama değil mi? Hdp binasına doğru yola çıkılmış. Orada ne yapacakları belirsiz. Daha önce de yazdığım gibi. Binayı taşlabilirler, camlarını indirebilirler vs. Şimdi bu yürüyüşle gezi eylemlerini aynı kefeye mi koymalıyım?

Tepki büyüdükten sonra olaya terör eylemleri karıştığında evet polisin müdahalesini haklı bulduğumu da belirtmek isterim. Ama bu geziyi destekleyen bütün insanlara mal edilemez.

Gezi parkındaki eylemciler oturdukları yerde protestolarını yaparken orantısız güç uygulandı. Orantısız güç diye buna denir benim lügatımda. Daha sonra tepki aldı bu tutum ve eylem yön değiştirdi. Direnişe dönüştü.

Gezidekilerin hedefinde bir grup yoktu. Polis şiddetine karşı desteğe gidildi ve direniş büyüdü. Spontane gelişti herşey.

Buradaki insanların bir hedefi var ama değil mi? Hdp binasına doğru yola çıkılmış. Orada ne yapacakları belirsiz. Daha önce de yazdığım gibi. Binayı taşlabilirler, camlarını indirebilirler vs. Şimdi bu yürüyüşle gezi eylemlerini aynı kefeye mi koymalıyım?

Tepki büyüdükten sonra olaya terör eylemleri karıştığında evet polisin müdahalesini haklı bulduğumu da belirtmek isterim. Ama bu geziyi destekleyen bütün insanlara mal edilemez.
Benim geziyle bir problemim yok,ama bunlarla da yok.
Ben ilk mesajımda silahlı ,maskeli gruplardan bahsetmiştim,onlarla bunları kıyaslamayın diyorum.
HDP binası kutsal bir yer mi ki oraya yürüyemeyecekler?
Gidip 2 slogan atıp dağılacaklardı belki...
Neyse,Bu konuda anlaşma ihtimalimiz yok sanırım...

Benim geziyle bir problemim yok,ama bunlarla da yok.
Ben ilk mesajımda silahlı ,maskeli gruplardan bahsetmiştim,onlarla bunları kıyaslamayın diyorum.
HDP binası kutsal bir yer mi ki oraya yürüyemeyecekler?
Gidip 2 slogan atıp dağılacaklardı belki...
Neyse,Bu konuda anlaşma ihtimalimiz yok sanırım...

Kutsal bir yer mi ki falan? Konu iyice saçma bir yere doğru kaymaya başladı gerçekten. Bu da bu konuya yazdığım son mesajım olsun. Çünkü sürekli aynı şeyleri tekrar ettiğimi farkettim.

Gezideki gençlerle kıyaslayan sizsiniz. Şimdi de silahlı maskeli gruplarla kıyaslamayın diyorsun. Öyle bir kıyaslamaya da girmiş değilim. Senin mantığına göre gezi gençliği biber gazını hak etmişti o zaman dedin. Bende aralarındaki farkı söyledim. Gezide açık bir hedef yoktu. Burada hedef var. Hdp binası. Polis elbet durdurup 'Nereye kardeşim' diyecek. Hdp binasına yürüyoruz dendiğinde de 'Yürüyün aslanlarım onlara günlerini gösterin.' mi diyecekti? Polisin görevi orada asayişi sağlamak, çatışma ortamı oluşmasını engellemek. Akşam akşam tekbir atan bir grup var. Polis durdurmuştur. Dağılın uyarısı yapılmıştır. Müdahale zaten yok videoyu da izlediyseniz. Duygularını kontrol edemeyip kendini polisin kollarında bulan arkadaşa müdahale var sadece. Onunda muhtemel sebeplerini saydım. Tekrarlamak istemiyorum.

HDP ilçe binasına tekbir atarak yürümeleri ve ellerinde Türk bayrağı olmasından bir anlam mı çıkartmalıyız?Bu grupların size ne zararı var?
Ellerinde kalaşnikof ,yüzleri poşuyla,maskeyle gizlenmiş gruplardan bahseder gibi bir haliniz var.

Bencede gereksiz konuşuyoruz,
Benim mesajıma verdiğiniz karşılık bu.
Silahlı adamlarla kıyaslamayın dedim bende.
Sağlıcakla kalın...

Üfff ne işi varmış polisle?
Sarılmalar, ağlamalar falan.. Adam nerden bilcek onun canlı bomba olmadığını?
Nedense şu biber gazı yiyenlere hiç acıyamıyorum. :KK47:

Back