- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Polislerde insan onların ruh halide bozuldu.
Bir tarafda aldıkları emirler,kendi can güvenlikleri akşama
eve götürecekleri ekmek.Kime o kıyafeti giydirip başına kaskı taksan
eline silah versen en fazla 1 hafta sonra aynı hale gelir.İnsan psikolojisi çok garip
oturduğumuz yerden klavye başından kınamak çok kolay.Polisin içinde bayılanlara
yardım eden,ambulans gelene kadar yaralıyı teselli edip bekleyen de var.
Nasıl onbinlerce kişi kırıp dökmeden protestosu yapıp evine dağılıyor.
İçlerinden çıkan vandal mı dersiniz,vatan hainimi dersiniz onlardan bir kısmıda
otobüs yakıyor,cam çerçeve yıkıyor. Aynı şey.
Tüm olaylarda bütünü değil içindeki, olay çıkartan azınlığı kınamalıyız.
Polisi ve halkı bu duruma getiren kötü idare,yanlış politikadır.Bu polis düşman ordusu değil
hepsi bizim evladımız,komşumuz,kardeşimiz itidal çağrısı işine gelmeyenlerin, bu oyuna dur demeyen,
yolsuzlukların unutulması için çabalayanların biran önce aklını başına alması lazım.
Örnek bu polis öldüresiye bu adamı hangi vicdanla bu hale getirdi
alın görevden tedavi ettirin cezalandırın.Halka da biz bunların cezasını veriyoruz deyip
insanlara güven verin
Eki Görüntüle 1022593
İzmir kordanda saçından sürklenen genç kız vardı.O ne oldu polis ceza aldı mı ?
Kusura bakmada, çogu polis hiç bir zaman halka karsi sag duyulu olmadi. Bu '60li yillardada öyledi, simdide öyle.
Yani sadece hükümet sorunlu degil. 60'li yillarda bile nice solculari dövdüler, iskence yaptilar.
Ondan dolayi zaten polise karsi her zaman bir antipatim olmustu. Hep daima gördüm yillardir haberlerde, polisin sopalar ile insanlari vurmasi, güya göz altina almasi,... Yani dogruyu söylemek gerekirse, o polisin yazdigi mesajlardan hiç shock olmamistim. Böyle düsünenler çoktur, sadece o facebooka yazarak düsünce tarzini gösterdi.
Ha bu arada bu polislere karsi antipati duyabilirim fakat iki gün önce o polisin orda ölmesinede sevinmem. Her ne kadarda sevmesem polisi, sonuçta giden bir candir, alinan ekmek parasidir. Arkasinda onu özleyen bir ailesi vardir. Yani bazeleri gibi, sirf karsi görüsten biri oldu diye ölmesine asla sevinmem. Sevinemem, vicdanim buna izin vermiyor.