Merhaba, bende uzun kontroller sonucu 2 tane polip olduğunu öğrendim. 8 Ocakta histeroskopi oldum 45 dk kadar sürdü polipler ve rahim üst kısmında oluşan saçakları temizlediğini söyledi doktorum. Korkulacak bir şey gerçekten yok çıktığımda kasıklarımda bir ağrı oldu hemen ağrı kesici yaptılar ve bir daha da ağrım hiç olmadı. Akşam üzeri taburcu ettiler. İlk birkaç gün kanamam oldu ama su gibi ya da sızıntı gibi. Sonra geçti zaten korkulacak bir şey inanın hiç yok içiniz çok rahat olsun.merhaba arkadaşlar. 1,5 senelik evliyim eşimle artık bebek istiyorduk . ancak jinekolojik muayeneye gittiğimde rahmimde polip olduğunu söyledi doktor ve adet bitimden sonra tekrar gel dedi. tekrar gittiğimde 13*7 mm polip var dedi gebelik düşünüyorsan kürtaj ile alalım dedi aldırmazsam gebeliğe engel olur mu dedim olmayabilir dedi ama kesin bişey söylemedi tabiki. çok kararsız kaldım yaptırıp yaptırmamak arasında birde hiperoskopi ile de alınıyormus bilgisi olan var mıdır birde işlemden ne kadar sonra hamilelik uygun olur
Merhaba poliplerinizin boyutu neydi acabaMerhaba, bende uzun kontroller sonucu 2 tane polip olduğunu öğrendim. 8 Ocakta histeroskopi oldum 45 dk kadar sürdü polipler ve rahim üst kısmında oluşan saçakları temizlediğini söyledi doktorum. Korkulacak bir şey gerçekten yok çıktığımda kasıklarımda bir ağrı oldu hemen ağrı kesici yaptılar ve bir daha da ağrım hiç olmadı. Akşam üzeri taburcu ettiler. İlk birkaç gün kanamam oldu ama su gibi ya da sızıntı gibi. Sonra geçti zaten korkulacak bir şey inanın hiç yok içiniz çok rahat olsun.
4x5 mm ve 8x4 mm. Sanırım rahmin alt kısmındaydı öyle söylemişti hsg çeken doktor. Sizin de ki polip sorununuz var?Merhaba poliplerinizin boyutu neydi acaba
Evet sol overde dediler. Geçen ay 25 mmydi bu ayki ölçüsünü aklımda tutamadım vajinal ultrason gerginliğinden4x5 mm ve 8x4 mm. Sanırım rahmin alt kısmındaydı öyle söylemişti hsg çeken doktor. Sizin de ki polip sorununuz var?
Bence de aldırın gitsin o kötü ihtimali bile yaşamaya gerek yok. 45 dk sürüyo zaten ağrı kesici yapıyolar ve geçiyo her şey. Hamilelikte de sıkıntı yaratabildiğini duymuştum bide benim hsg de çıkıp vajinalde çıkmamıştıEvet sol overde dediler. Geçen ay 25 mmydi bu ayki ölçüsünü aklımda tutamadım vajinal ultrason gerginliğindenyarın soracağım. Alınması gerekiyorsa aldırmak istiyorum regl olamıyorum bir de bebişe engel oluyor sanırım
Hsg çektirmedim hiç vajinalde çıktı benim. Doktor ader düzensizliğini bile ona yormadı. Gereğinden az mı önemsiyorlar durumu yoksa ben mi evham yapıyorum anlamadımBence de aldırın gitsin o kötü ihtimali bile yaşamaya gerek yok. 45 dk sürüyo zaten ağrı kesici yapıyolar ve geçiyo her şey. Hamilelikte de sıkıntı yaratabildiğini duymuştum bide benim hsg de çıkıp vajinalde çıkmamıştı
Merhaba daha geçen pazartesi oldum histereskopi ol lütfen. Kazıma işlemi ile de oluyormuş sanırım. Doktor bana histereskopi yaptı. Anestezi alıyosun hooop sonra uyanıyosun bir şey yok. Benim çok fazlaydı. Doktor alınması lazım sağlık açısından da önemli dedi. 2 kimyasal gebeliğim var. Doktor bebeğin tutunacağı alan yok o yüzden düşüyor dedi. Aldırdım şimdi beklemedeyim inşallah mart ayına kısmetse hamile kalırımsen de ihmal etme çok ufak bir işlem. Çok hafif ağrın oluyor. Regl sancısı gibi sonrasında hiç işlem olmamış gibi oluyosun
Regl konusunda bilgim yok çünkü benim reglim düzenli olur. 6 ayda bir kontrolünü aksatmayan biri olmama rağmen hsg ye kadar hiç fark etmedik. Doktor bile söyledi bu büyüklüktekini görmem lazımdı diye. Eğer siz emin değilseniz başka bir doktora da görün bence, içinizin rahat etmesi daha önemli.Hsg çektirmedim hiç vajinalde çıktı benim. Doktor ader düzensizliğini bile ona yormadı. Gereğinden az mı önemsiyorlar durumu yoksa ben mi evham yapıyorum anlamadım
Bana da aynısı dendi. Hatta dedi ki nasıl görmezler ultrasonda baya belli. Doktorlar önemsemiyor bence. Çünkü kan değerlerime baktırmak için başka bir doktora gittiğimde poliple de hamile kalan var bence 1 ay bekle dedi :) şaka gibi vallaRegl konusunda bilgim yok çünkü benim reglim düzenli olur. 6 ayda bir kontrolünü aksatmayan biri olmama rağmen hsg ye kadar hiç fark etmedik. Doktor bile söyledi bu büyüklüktekini görmem lazımdı diye. Eğer siz emin değilseniz başka bir doktora da görün bence, içinizin rahat etmesi daha önemli.
Hamilen kalan vardır ama neden düşük riskini göze alalım ki. İnsanlara konuşması ne kadar kolay geliyo.Bana da aynısı dendi. Hatta dedi ki nasıl görmezler ultrasonda baya belli. Doktorlar önemsemiyor bence. Çünkü kan değerlerime baktırmak için başka bir doktora gittiğimde poliple de hamile kalan var bence 1 ay bekle dedi :) şaka gibi valla
Bence de aldırın gitsin o kötü ihtimali bile yaşamaya gerek yok. 45 dk sürüyo zaten ağrı kesici yapıyolar ve geçiyo her şey. Hamilelikte de sıkıntı yaratabildiğini duymuştum bide benim hsg de çıkıp vajinalde çıkmamıştı
İki doktor gördü beni. İkiside rahim temiz polip miyom kist vs yok dedi. Hsg çekiminde 5*6 mm polip çıktı.Bana da aynısı dendi. Hatta dedi ki nasıl görmezler ultrasonda baya belli. Doktorlar önemsemiyor bence. Çünkü kan değerlerime baktırmak için başka bir doktora gittiğimde poliple de hamile kalan var bence 1 ay bekle dedi :) şaka gibi valla
İşte hsg ne kadar önemliymiş anlıyoruz vallahi.İki doktor gördü beni. İkiside rahim temiz polip miyom kist vs yok dedi. Hsg çekiminde 5*6 mm polip çıktı.
Adet oldunuz mu merak ettimarkadaşlar merhaba.16 şubatta köpüklü hsg işlemi ve operatif histeroskopi işlemi oldum. 7 aydır herşeyimiz normal olmasına rağmen gebe kalamamıştım. Histeroskopide en büyüğü 1 cm olan ve bebeğin tutunacağı konumlarda sol tüpüme yakın 4 polip alındı.Hemşireler yerinde olsam bugünleri bol bol değerlendirirdim şansın çok açıldı dediler. 3 gün önce regl günümdü. Kendimi bildim bileli reglim 1 gün dahi şaşmaz.3 gün gecikmedeyim.İdrar testleri negatif. Delicesine ağrıyan göğüslerimde ağrı yok 3 gündür. Neler oluyor olabilir?
oldum canım 3 gün gecikmeyle. Çok gecikir diye korkuyordum açıkçası şükür az gecikti.Adet oldunuz mu merak ettim
Bende korkuyorum polip bende de var ama milimi küçük dedi iki taneoldum canım 3 gün gecikmeyle. Çok gecikir diye korkuyordum açıkçası şükür az gecikti.