Polip için hangi bölüme gitmem gerekiyor

polips

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2021
34
7
30
Kızlar rahim filmini özelde çektirdim polip çıktı şimdi hangi bölüme gitmem gerekiyor yardımcı olun ne olur herkes ayrı bölüm söylüyor

Kızlar rahim filmini özelde çektirdim polip çıktı şimdi hangi bölüme gitmem gerekiyor yardımcı olun ne olur herkes ayrı bölüm söylüyor
Polip için en duyarlı tetkik kolonoskopi yöntemidir. Tarama sırasında polip bulunursa doktor tarafından hemen çıkartılabilir.Rahimde bulunan poliplerin çoğu iyi huyludur, sadece %1-2’sinde kötü huylu hastalık görülebilmektedir. Bu nedenle ileri yaşta adet düzensizliklerine neden olan, 1.5 cm den büyük rahim içi polipleri çıkarmak ve patolojik incelemeye göndermek gerekiyor.
Histeroskopi ile rahimdeki polipler kolaylıkla alınabilmektedir ve hastalar aynı gün taburcu edilmektedir.

(İnternetten okudum, histeroskopi yapılması gerekiyor çok geçmiş olsun) size bunun için ayriyeten doktorun kayıt açmış olması lazım bence

İnfertiliteye yönlendirilmiştim aşılama önerildi bende dedim rahim filmi çekileyim belki tüpler kapalıdır ona baktırim dedim özelde çektirdim sonucları aldım şimdi hangi bölüme gideceğim bilmiyorum

Yine bir jinekolojiye gidin doktora sorun bence. Cerrahi bir işlem gerekiyor sanırım. İnternette jinekoloji ya da genel uzmanların rahim polipi ile ilgilendiği yazıyor

Yine bir jinekolojiye gidin doktora sorun bence. Cerrahi bir işlem gerekiyor sanırım. İnternette jinekoloji ya da genel uzmanların rahim polipi ile ilgilendiği yazıyor
Bende oraya alayım diyorum ama kadın doğum diyolar jinekolojik diyolar dahiliye diyolar kafan karıştı bir de başka bölüme git demesinler diye emin olmak için soruyorum 🙂

Polip ile ilgili sitelerde bakinirken wp danışma yerinden bir doktora yazdım , kadın hastalıkları ve doğum bölümü bakar dedi. Jinekoloji ile kadın hastalıkları aynı oluyor zaten. Bunun için dahiliye bölümüne gitmenize gerek yok o bölümün alakası yok.

X