Polikistiko Over - Aşılama

SilaBakan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2023
26
6
1
29
Merhaba öncelikle, ergenliğimden beri polikistik over olduğumu biliyorum, evlendikten hemen sonra kimyasal gebelik geçirdim. Şuan aşılama bekliyoruz, folikasit başladık, pcos’tan dolayı biraz tereddütlüyüm. Pcos olup ilk aşılamada pozitif sonuç alan var mı acaba, süreç nasıl ilerliyor nasıl bir yol izlemeliyiz, tecrübe sahibi olanlardan cevap rica etsem

Merhaba. Ben de polikistik overliyim. 13 yaşımda tanı konulmuştu, ileri derece bir pcos. 2 gün önce aşılama yaptırdım. 4 ocakta kan vermeye gideceğim. Eğer ki pozitif sonuç alırsam (inşallah) süreç hakkında sizi bilgilendirmek isterim. Hayırlısı olsun sizin için de şimdiden.

Çok teşekkür ediyorum, ben de erken yaşta öğrendim şimdi duphaston ile regl bekliyorum 1.gün arayıp 2.güne randevu almamı söylediler, bilgi verirseniz çok sevinirim. Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah isteyen herkese nasip olsun

Amin inşallah hepimize nasip etsin rabbim Sonucum neticelenmedi fakat ben kısaca bilgi vereyim size 8 aralık adetimin 1. günüydü. 10 aralıkta femara başladı doktorum sabah akşam olmak üzere günde 2 tane 5 gün boyunca kullandım. 15 aralıkta ilaç biter bitmez kontrole gittim 3 tane yumurtam büyümeye başlamıştı sağda 13 mm solda 11 mm olmak üzere 2 gün sonra tekrar gelmemi söyledi. Tabi bu süreçte gün aşırı birliktelik olması önerildi. 18 aralıkta tekrar gittiğimde 1 tane yumurtam vardı 13 mm 17 mm olmuştu hemen o akşam ovitrelle (çatlatma iğnesi) yaptım. 2 gün sonra da 20 aralıkta aşılama yapıldı. Progestan verdi sabah akşam vajinadan kullanıyorum fitil. Süreç bu şekilde ilerledi benim. Başlayana kadar nasıl olacak zorlanır mıyım diye çok düşünüyordum ama gerçekten çok hızlı ilerlemiş oldu. Aşılamaya gelirsem de korkulacak bir şey yokmuş biraz çekiniyordum ama korktuğum gibi olmadı. Çok kısa ve basit bir işlemmiş. İnşallah sizin de çok güzel rahat bir şekilde ilerler süreciniz

Sonuç ne oldu acaba

Merhaba canım profilimdeki yazıyı okursan faydasını görürsün inşallah
Merhaba canım çok teşekkür ederim mesajın için. Şimdi okudum açtığın konuyu ben de pcosluyum 1 senedir doğal yolla hamilelik olmadı. Doktorumu değiştirerek farklı bir doktora geçiş yaptım. Önce hsg çekildi, adetimin 2. günü kan tahlillerine kadar her şey yapıldı. Tüplerim açık, kan değerlerim iyi. Eşim sperm tahlili yaptırdı eşimde de hiçbir sorun çıkmadı çok şükür. Belki bir umut hamile kalırım diye 5 aydır folik asit kullanıyorum folidays. B12 D vitamini kullanıyorum kendimi bildim bileli emilim sağlamadığı için mecburen. Soğan suyunu yaz döneminde denedim 35 günde adet olurken 2 ay üst üste 43 45 güne çıkmaya başladı. 3. ay tekrardan düzene girdi. Adette göremiyorum 35 günde 1,5 gün zar zor. Rahim duvarı kalınlaşsın diye ilk yumurta kontrolüne gittiğim gün 2 gün nar suyu tükettim şimdi tekrardan ikinci aşılamada yapmayı düşünüyorum. Soğan suyundan dolayı etkilenmemiş olsam söylediğin kürleri denemeyi çok isterdim ama insan korkuyor işte daha da kötü etkiletirmiyim diye. Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Darısı bana tüm bu yoldaki kadınlara nasip olsun

Canım bana da soğan suyu etki etmedi daha geç adet oldum her insana yaramıyor ama adet söktürücü kullandıktan sonra deneyebilirsin adetinden sonra gerçekten yumurta büyümesi ve çatlamasını kolaylaştırıyo ama soğan öyle değil yine de sen bilirsin inşallah herşey gönlünce olur

Bugün adet oldum yarın doktor kontrolüm var duruma göre deneyeceğim inşallah canım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…