merhaba. Kilom aşırı değil ama spor yaptığım halde kilo veremeyince dahiliye bölümüne gidip kan verdim. İnsülin direncimin yüksek olduğunu öğrendim. Normal değer 2.5 ken benim 3.27 çıktı ve glucophage e başladım. Doktorum polikistik over olabileceğimi söyleyip kadın hastalıklarına yönlendirdi. Adetlerim 32-37 gün arasında değişiyordu hep. Adetimin 2. Günü gittim ve fsh lh hormonlarına bakıldı. Ultrasonda hafif düzeyde polikistik over olduğum söylendi. Hormon sonuçlarım bunlar. Rahimde hafif iltihap varmış fitil ve antibiyotik iğne verdi doktor şuan onları kullanıyorum. Ve toz bir ilaç verdi yumurta geliştiriciymiş. Eşime de e vitamini verdi. Bu ay bunları kullanıp diğer ay adetinin yine 3. Günü gel yumurta takibine başlayalım 2 ay takip edelim olmazsa aşılamaya gideriz dedi. Yaşım 23 boyum 1.75 ve kilom 66. Hemen aşılamadan bahsetmesi biraz garibime gitti ve ürküttü beni. Ama arkadaşımın doğum dpktpruydu bu kadın, çok garantici ve pimpiriklidir diyordu. 8 aydır hamile kalamamıştım ve önce gittiğim doktor defalarca vajinal baktığı halde bana polikistik over olduğumu söylemedi her şey normal diyordu. Pimpirik olması benim için iyi diye buna gittim. Aşağıda hormon sonuçlarımı koydum bakıp bilgisi olan yazabilirmi aşılamaya gerek kalır mı? Başka neler yapabilirim ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğe Hazırlık Polikistik overmişim :(
- Konu Sahibi Pudra16
- Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
Canım insülin direnci pko luların ortak kaderi gibi bir şeydir. Sanıtım infolic combi vermiş sana. Burda kullanan ve hamile kalan çok. Pko luların sayfaları ve paylaşımları çok fazla forumda aratabilirsin. Bizim yumurtalarımız oluyor ama düzgün büyüyüp çatlamıyor. İçi su dolu kesecikler gibi oluyor. Moralini bozma. Pkolu olup hamile kalan çok
Yok infolic combi değil gynositol diye bişey vermiş içinde folik asit de varmış toz şeklinde günde 1 kere içecekmişimCanım insülin direnci pko luların ortak kaderi gibi bir şeydir. Sanıtım infolic combi vermiş sana. Burda kullanan ve hamile kalan çok. Pko luların sayfaları ve paylaşımları çok fazla forumda aratabilirsin. Bizim yumurtalarımız oluyor ama düzgün büyüyüp çatlamıyor. İçi su dolu kesecikler gibi oluyor. Moralini bozma. Pkolu olup hamile kalan çok
- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
Canım hormon tahlillerine göre bitkisel kürlere başlayabilirsin. UYok infolic combi değil gynositol diye bişey vermiş içinde folik asit de varmış toz şeklinde günde 1 kere içecekmişim
olur cnm hormon tahlillerine göre kürlere başlayabilirsin. Allah nasip ederse olur. Ben hep pko hastasıyım 7 yaşında bi oğlum var. Kendiliğinden hem debende pco hastasi oldugumu ogrendim dun cok korkuyorum kendimi berbat hissediyorum. Doktor bi ilac vermedi kendiliginden bebegim olur mu?
- 4 Şubat 2017
- 2.097
- 1.538
- 133
Hormonlarım iyi çıktı soğan kürü iç dedi bi ilaç vermedo normal mi doktor değiştirmeli miyim?Canım hormon tahlillerine göre bitkisel kürlere başlayabilirsin. U
olur cnm hormon tahlillerine göre kürlere başlayabilirsin. Allah nasip ederse olur. Ben hep pko hastasıyım 7 yaşında bi oğlum var. Kendiliğinden hem de
- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
Soğan kürü çok faydalı. Hamile kalan çok bence dene. Kilo fazlan varsa ver. Tatlıdan uzak dur.Hormonlarım iyi çıktı soğan kürü iç dedi bi ilaç vermedo normal mi doktor değiştirmeli miyim?
- 1 Ağustos 2017
- 2.964
- 2.071
- 53
- 34
Ya ne saçma şeyler diyor bu doktorlar.Pkoyu kötü bir hastalıktan bahseder gibi anlatıyorlar.2 ay deneyip aşılama mı diyor?O verdiği ilaç pkoyu baskılamak içindir.Özel doktora gitmişsin belli ki ona da para lazım.Ama sen beni dinle al Ovulasyon testini,üstüne de kullan verdiği ilacı hamile kalana kadar.Eşine de E vitamini C vitamini al Hergün kullansın.Allahın izniyle 3 5 denemeye inşallah tutar.Aşılama diyip de hemen aç gözlülüklerini belli ediyorlar.
Ayrıca bende pkoyum 8 ayda 3 kez hamile kaldım.Düşüklerimin sebebi eşimdi.Pko degil.
Ayrıca bende pkoyum 8 ayda 3 kez hamile kaldım.Düşüklerimin sebebi eşimdi.Pko degil.
- 4 Şubat 2017
- 2.097
- 1.538
- 133
55 kiloyum 150 boyum şekerle pek aram yok ama beyaz ekmeğe dur diyemiyorum sürekli çerez tarzı şeyler tüketiyorum.Soğan kürü çok faydalı. Hamile kalan çok bence dene. Kilo fazlan varsa ver. Tatlıdan uzak dur.
Yinede vermem ve bunları kesmem gerek demi?
- 30 Aralık 2010
- 1.650
- 1.161
- 333
- 39
Canım polikistik yumurtalıkların şeker tutması demekmiş. Kelin merhemi hesabı ben de tatlıya dayanamam ama dur demek gerekiyor55 kiloyum 150 boyum şekerle pek aram yok ama beyaz ekmeğe dur diyemiyorum sürekli çerez tarzı şeyler tüketiyorum.
Yinede vermem ve bunları kesmem gerek demi?
- 4 Şubat 2017
- 2.097
- 1.538
- 133
Bundan sonra yemem hiç tatlı falan durucaz artık rabbim yardımcımız olsun inşallahCanım polikistik yumurtalıkların şeker tutması demekmiş. Kelin merhemi hesabı ben de tatlıya dayanamam ama dur demek gerekiyor
Maşallah allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bana da dua edin olur mu 8 aydır hiç hamile kalamadım ama önceki doktorumun yüzünden bana böyle bir şey olduğunu söylemedi. Boşa atmışım yani kaç aydır daha da stres oldum neden olmuyor diye. Bana verdiği ilacın adı gynositol. Genelde infolic combi verdiklerini görüyorum ama benimkinde prospektüs yok ve internetten baktım pek bişey yazmıyor sadece ankaiyete hastalarına strese iyi geldiği ve içinde folik asit olduğu yazıyor bi nevi vitamin gibi bişeymiş. Üstünde de ilaç değildir yazıyorYa ne saçma şeyler diyor bu doktorlar.Pkoyu kötü bir hastalıktan bahseder gibi anlatıyorlar.2 ay deneyip aşılama mı diyor?O verdiği ilaç pkoyu baskılamak içindir.Özel doktora gitmişsin belli ki ona da para lazım.Ama sen beni dinle al Ovulasyon testini,üstüne de kullan verdiği ilacı hamile kalana kadar.Eşine de E vitamini C vitamini al Hergün kullansın.Allahın izniyle 3 5 denemeye inşallah tutar.Aşılama diyip de hemen aç gözlülüklerini belli ediyorlar.
- 1 Ağustos 2017
- 2.964
- 2.071
- 53
- 34
Vitamin o da inositol içeriyor.Valla doktor önermedi bana da ama aldım kullandım ben inofolic i.Çünkü ilaç Degil zararlı da degil.Bana da pkodan anca tedaviyle hamile kalırsın dediler meger sorun eşimdeymiş.Eşim ameliyat oldu bak kendim deneye deneye şükür hamile kalabildim.Çok çok iyi anlayışlı bilgili doktor lazım.Aşılama zaten 2. 3. Deneyişte belki de hiç tutmaz onda da şans çok yüksek degil.Gereksiz bir yöntem.Ovulasyon testi kullan mutlaka.Maşallah allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bana da dua edin olur mu 8 aydır hiç hamile kalamadım ama önceki doktorumun yüzünden bana böyle bir şey olduğunu söylemedi. Boşa atmışım yani kaç aydır daha da stres oldum neden olmuyor diye. Bana verdiği ilacın adı gynositol. Genelde infolic combi verdiklerini görüyorum ama benimkinde prospektüs yok ve internetten baktım pek bişey yazmıyor sadece ankaiyete hastalarına strese iyi geldiği ve içinde folik asit olduğu yazıyor bi nevi vitamin gibi bişeymiş. Üstünde de ilaç değildir yazıyor
Araştırıldımı neden durduğu ? Pkoda insülin direnci de yüksek olduğu için insülin direnci için ilaç kullanman gerekiyor ve hamilelikte bırakırsan düşükle sonuçlanıyormuş. Ben şimdi kullanıyorum hamile kalırsam devam edicem kullanmayaMerhaba.. bende pos olduğumu öğrendim.. gynositol verdi onu kullanıyorum. İnşallah faydasını görürüz.. Adetim 30-35 aralarında oluyordum hamile kaldım 6+4 kalp durmasından dolayı kürtaj oldum sonra adetlerim düzensizleşti 58 günü bile gördüm
Araştırıldımı neden durduğu ? Pkoda insülin direnci de yüksek olduğu için insülin direnci için ilaç kullanman gerekiyor ve hamilelikte bırakırsan düşükle sonuçlanıyormuş. Ben şimdi kullanıyorum hamile kalırsam devam edicem kullanmaya
Yok araştırılmadı patolojiye gönderildi sonuç temiz çıktı.. bana insilün filan birşey denilmedi.. sadece gynositol verdiler.. diğer adetin 3. Günü gel yumurtalık tabiki yapalım ama 3 ay normal denicez dedi.. sonra istersem çatlama iğnesi kullanırız dediler..
- 1 Ağustos 2017
- 2.964
- 2.071
- 53
- 34
Onunla alakalı olmayabilir Can'ım.Yediklerine dikkat etmeyip beyaz ekmekle şekerli yağlı şeylerle beslenilirse insülin direnci Tabiki düşmez.Ya da kilolu hamile kalındıysa.Mesela benim annem de pko ama saglıklı 2 kez hamilelik geçirmiş.Annelerimizin çoğu da pkoymuş.Kalp durması genetik problemle alakalı oluyor.Araştırıldımı neden durduğu ? Pkoda insülin direnci de yüksek olduğu için insülin direnci için ilaç kullanman gerekiyor ve hamilelikte bırakırsan düşükle sonuçlanıyormuş. Ben şimdi kullanıyorum hamile kalırsam devam edicem kullanmaya
Onunla alakalı olmayabilir Can'ım.Yediklerine dikkat etmeyip beyaz ekmekle şekerli yağlı şeylerle beslenilirse insülin direnci Tabiki düşmez.Ya da kilolu hamile kalındıysa.Mesela benim annem de pko ama saglıklı 2 kez hamilelik geçirmiş.Annelerimizin çoğu da pkoymuş.Kalp durması genetik problemle alakalı oluyor.
Benim sadece 35 günde adet olma sorunum vardı.. kilom standart normal sivilce sorunu yaşıyorum.. haziranda başka dr gittiğimde kilo aldınmı dedi yok aksine kilo verdim dedim.. hormon testler yaptırdım hepsi normal çıktı.. 1 sene oldu kürtaj olalı adetim çok değişti düzene girmedi bu ay öğrendim yani onuda.. önceden sadece yumurta temelliği var diyordu dr aynı şeymi bilemem tabi
- 1 Ağustos 2017
- 2.964
- 2.071
- 53
- 34
Benim düzenli adetim 35 37 38 falandı yani son 1 yıldır.Hiç myle 31 günde olmadım.Sivilce genetik olabilir bir de hap kullananlarda oluyormuş ayrıca.Adetler düzenli olsa da yumurtlama günü degişiyor.O yüzden takip şart.Ben 2 ay arka arkaya 37 günde adet oldum birinde 20. Gün yumurtlama oldu birinde 23. Gün oldu.Takip etmesem bilemiyordum.Benim sadece 35 günde adet olma sorunum vardı.. kilom standart normal sivilce sorunu yaşıyorum.. haziranda başka dr gittiğimde kilo aldınmı dedi yok aksine kilo verdim dedim.. hormon testler yaptırdım hepsi normal çıktı.. 1 sene oldu kürtaj olalı adetim çok değişti düzene girmedi bu ay öğrendim yani onuda.. önceden sadece yumurta temelliği var diyordu dr aynı şeymi bilemem tabi
Benim düzenli adetim 35 37 38 falandı yani son 1 yıldır.Hiç myle 31 günde olmadım.Sivilce genetik olabilir bir de hap kullananlarda oluyormuş ayrıca.Adetler düzenli olsa da yumurtlama günü degişiyor.O yüzden takip şart.Ben 2 ay arka arkaya 37 günde adet oldum birinde 20. Gün yumurtlama oldu birinde 23. Gün oldu.Takip etmesem bilemiyordum.
50-39-36-58 son 4 ayımm böyle malesef bilemiyorum yumurtlama dönemimi.. test aldım geçen ay yaptım ama hiç denk getiremedim.. 1 yıldır korunmuyoruz.. bu ay çörek otuna başladım evet takip şart.. diğer adetin 3. Günü dr çağırdı