• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik overim var :(((

sedaaaaaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
1.406
597
73
mrb kızlar ben 4 yıllık evliyim 5.yılıma gircem bizde bebiş istiyoruz ama olmuyo benim polikistik overim var doktorum kilo verirsen kendiliğinden hamile kalabileceğimi söyledi kilo verdim 78 kilodan 64 kiloya düstüm ama gene olmadı benm gibi pkosu olupta hamile kalan arkadaşlar var mı ?

hangi tedavileri gordun bu zamana kadar canim. ben de pkos luyum 3 yildir olmuyor. bir de dikkatimi cekti de forumda ne zaman eski konularda boyle yazilara rastlasam okudugum zaman uye mesajlarina baktigimda gebelikten bebekten filan bahsettiklerini goruyorum. ne umutsuz olanlarin hep bebegi olmus. bizim de hayirlisiyla olur insaallah.

inşallah canm bende inofolik kullanıyorum başkada hiç bi tedavi görmedim Allahım yüzümüze baksada sağlıklı bebişlerimiz olsa bizimde

mrb kızlar ben 4 yıllık evliyim 5.yılıma gircem bizde bebiş istiyoruz ama olmuyo benim polikistik overim var doktorum kilo verirsen kendiliğinden hamile kalabileceğimi söyledi kilo verdim 78 kilodan 64 kiloya düstüm ama gene olmadı benm gibi pkosu olupta hamile kalan arkadaşlar var mı ?

merhaba canımm. Bende de polikistik over sendromu var yaklaşık 9-10 yıldır. Evlenmeden önce ve gebelik düşünene kadar yasmin adlı ilaçla adet oluyordum. 2 yıllık evliyim. Gebelik düşünmeye başladıktan 9 ay sonra mutlu haberi aldık şükür. 9 ayın ilk 6 ayı progestan ve folik asit kullandım. Sonra folik asiti bıraktım. Progestana devam ettim. Çok stresli bir süreç. Her ay umut her ay hüsran. Birde polikistik durumu olunca insan iyice umutsuzluğa kapılıyor. Ov testleri, ateş ölçümleri vs derken 9. ay hamile kaldım. Son ay doktordan habersiz progestanı falan hepsini bıraktım kafam attı. Hayıt otu diye bir şey duymuştum. Çayını yapıp içiyorsun. Ona başladım, O ayda hamile kaldım. şimdi 3 aylık hamileyim bir sıkıntımda yok hamdolsun. Hayıt otunun faydası oldumu olmadı hiiç bilmiyorum ama o aya denk geldi. sadece 1 ay kullandım düzenli. Aslında otmuş testmiş hepsi bir yere kadar rabbim ne zaman nasip ederse o zaman oluyor işte. Tabi ki elimizden geleni yapıcaz ama stres gerçekten etkiliyor bu durumu. Ben son ay ilacı bıraktım, hiç düşünmedim, allaha havale ettim, ama çayımıda içtim düzenli :KK48:. Velhasıl kelam stres yapmamak, bol dua edip allaha dayanmak, ve bol sabır sanırım bu işin püf noktası ne kadar zor olsa da. Rabbim isteyen herkese hayırla sağlıkla gönlüne göre versin inşallah. Hamişlerede hayırla sağlıkla kucaklarına almayı inşallah :KK68:

Benim de pko m var,cok dert ettim ben zamanında ama bu hep süreci olumsuz etkiledi.stres sıkıntı gerçekten çok etkiliyor.ne zaman off ya tamam dusunmeyecegim artık olursa olur ikmazsa olmaz dediğim zamanlar hamile kaldım. Aynen merve hanım gibiydi benim ilaç tedavilerim.velhasıl bunu dert etme kendine çünkü bu stres ve öğrenilmiş çaresizlik durumu seni perişan eder.1 oğlum var ve simdi de hamileyim 31 haftalık .boşalt kafanı rahat ol dua et,Rabbim yardimcin olsun

pkoluyum bende 83 kiloyum geçen ay korunmayı bıraktık.yumurta boyutuna filan baktırdım ben tahmini günlerde birlikte olduk şimdi kan tahlilime göre hamileyim hcg 66 çıktı artıyor.önerim ovulasyon testi alman.hatta ben sipariş bile etmiştim daha gelmedi.

Canım bende de pko vardı. Tam 8 yıl ilaç kullandım. Fazla kilo dersen Allah Allah dı yani :D Ben soğan kürü yaptım. Ardından da morbid obezlik den obezliğe geriledim. İlacı bırakmamın 3. ayında hamile kaldım. Kilonun, soğan kürünün vs çok etkisi var. Ancak en büyük etkenlerden biri bence kafamın rahat olmasıydı. Çünkü çocuk gibi bir planımız yoktu. Bence kafanızı takmayın. Psikoloji çok önemli ;)

kızlar hepinize ayrı ayrı cokteşekkür ederim dediğiniz cok doğru doktorum bile kafana takma artk 40 yaşında bi kadın değilsin sen dedi herşeyin bi yolu tedavisi var bekle biraz dedi şimdi cuma günü emar cektircem bakalım sonuç ne olacak kafama takmayıda bırakcam artk

Canim benim 7 yildir hem polikistik hem de cikolata kistim var bana doktor ilaç verecekti ben çocuk istediğimi söyleyince ilac kullanma dedi 1 yil boyunca korunmadim simdi hamileyim çok şükür hic dert etme moralini sakin bozma Rabbim tez zamanda isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin inşallah dualarimdasiniz

canım Allahım kucağına almayı nasip etsin dediğin gibi moral çok önemli cuma günü emar cektirdim bakalım sonuç bu hafta cuma belli olacak ne diycek alaçla tedavi mi yok sa ameliyatla mı alacak kistimi bilmiyorum bende merak içinde bekliyorum hayırlısı

Kızlar merhaba ben evleneli bir ay oldu. polikistik over hastalığı bende de var. bu hastalığın sahibi olanlar kilolu oluyorlarmış ama bende çok zayıfım 52 kiloyum nasıl oluyor anlamadım kilo ver geçer diyormuş doktorlar ben neyi veriyim yokki. henüz bebek düşünmüyoruz ama aklımın bi köşesi hep orda ya düşündüğümüzde denediğimizde olmazsa diye. Allah cümlemize acil şifalar versin.

Kızlar merhaba ben evleneli bir ay oldu. polikistik over hastalığı bende de var. bu hastalığın sahibi olanlar kilolu oluyorlarmış ama bende çok zayıfım 52 kiloyum nasıl oluyor anlamadım kilo ver geçer diyormuş doktorlar ben neyi veriyim yokki. henüz bebek düşünmüyoruz ama aklımın bi köşesi hep orda ya düşündüğümüzde denediğimizde olmazsa diye. Allah cümlemize acil şifalar versin.

canım pko demek +kilo demek degil.evet kilo pko tetikliyo bendede kilo problemi var ama pko dalları cok olan bi rahatsızlık ben uc yıldır ugrasıyorum artık kitabını yazıcam.çok farklı pko sebepleri ve belirtileri var malesef.allahım hepimizi cok fazla bebek die inletmesin inş

Back