• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik overi olupta tüylerinden kurtulan var mı? Yaşama sevincim gitti ya :-(

aklakaragibi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2015
60
7
16
Arkadaslar merhaba. 21 yasindaym pko'luyum ve çok mutsuz ve muzdarip olduğum bi konu. Rabbim baska dert keder vermesin tabi ki... Ama artık bu tüylerden daha doğrusu kıllardan bıktım sırf bu yüzden evlenemem diye düsünyorum. Güzel bi kızım ancak gölge düşürüyor. 16 yasindayken 1 yıl doğum kontrol hapi kullandm o zmanlar aşırı bir tuylenmem olamsa da adet düzensizligim cok fazla sivilcem ve kilo problemim vardı. Ancak bu 1 yıl benm hayatıma mal oldu. Aşırı derecede yan etkilerini gördüm. Sürekli migren krizlerim oldu ve ağır derecede depresyon gecirdim. 1 yılın sonunda böyle şeyler yasamaktansa pko' yla yaşarım daha iyi ! Dedim ve bu yasima kadar hormon tedavisi almadim. Son iki senedir kendiliginden düzene girmis gibiydi. Her ay adet görüyordm. Bu arada ben sivilce icin aknetrent kullanmaya başladım. Faydasını gördüm tam ayını doldurmadan bıraktım. Tabi sonra tekrar cikmaya başladı. Eskisi kadar olmasada... Yaz dönemnden bu yana adetlerim bozuldu ve artık aklınıza gelebilecek her yerimde kıl çıkmaya başlada. Çenemde ki kıllar yüzünden elimde cımbızla geziyorum. Türbanlı olduğum için kollarimi bacaklarimi yarım alıyorum çünkü bas edemiyorum. Tüylerimi aldığm zaman da bir hafta olmadan kaşınp çıkmaya başlıyor :-( cenemde kıl kökleri görünüyo... Geçen gün bu böyle olmaz deyip doktora gittim. Açık açık anlattım o ilaçları kullanamiyorum dedim.Bende suan kilo problemi yok ama doktor doğum kontrol hapi veremeyince Matofin adlı antidiyabetik ilacı verdi baskilasin diye. Aldactone de veremedi hal böyle olunca... Bir ay matofin icip kontrole gidicem. Lazer de çare olamiyormus sürekli tedavi görmezsen... Haytimda suan kimse yok ancak isteyenlerim var okulum bitince eminim daha çok olacak ve ben nasıl evlenirim bu halde :'( Hakkınızı helal edin uzun bi yazı oldu. Şimdi soruyorum benm gibi olupta rahata eren var mi? Bi umut ışığı olun :-( şimdiden teşekkürler...

Canım sen mutlaka endokrin uzmanına git bende gidicem yakın zamanda aslında polikistik over hastsksrı kadın dogum yerine endokrin uzmanına gitmeliymiş fakat ülkemizde endokrin vok bilinmediği için kadın doguma gidiyor herkes endokrin uzmanıda cok bulunmuyor bir de ondan kafana göre randevu alamıyorsun önce iç hastalıklsrına gidiyosun iç hastalıkları doktoru seni yönlendirebiliyo endokrine görünüp bütün salgı bezlerine bastan asagi baktır bence

Canım sen mutlaka endokrin uzmanına git bende gidicem yakın zamanda aslında polikistik over hastsksrı kadın dogum yerine endokrin uzmanına gitmeliymiş fakat ülkemizde endokrin vok bilinmediği için kadın doguma gidiyor herkes endokrin uzmanıda cok bulunmuyor bir de ondan kafana göre randevu alamıyorsun önce iç hastalıklsrına gidiyosun iç hastalıkları doktoru seni yönlendirebiliyo endokrine görünüp bütün salgı bezlerine bastan asagi baktır bence
Bende duymustum bunu. Cok haklisin ancak dediğin gibi pek bilinmiyor. Bende düşünmüştüm ama kadın doğuma gittim en son... Ultrason da bakti doktor. Hormon tahlili yapmadi. Kilo problemim yok. İnsülin direncim nasıl bilmiyorum diyabet ilacı verdi doğum kontrol ilacı kullanamiyorum diye. Bunları bilmeden diyabet ilacı kullanmam ne kadar doğru bilemiyorum... Endokrine de gideyim doğru diyosun canım sağol. Peki sende de pkos var mı?

Evet canım bende pkoluyum pco nun sebebi tam bilinemiyor vucuttaki salgı bezlerinin birindeki anormallik bir sekilde pcos yapıyor yanı pcos cok karısık bir Süreç doktorlar ultrasondan bakıp şikayeyleriöiz ortadan kalksın diye dogum kontrol hapı verip yolluyo ama bunlar tedavi edici değil sadece sorunu erteleyici, tüylenmen varsa kesinlikle hormonlarındaki bir anormallikle ilgili Testesteron hormonun falan fazla salgılatıyo olabilir öle ultrasonda olcak iş değil kesinlikle ne yap et endokrin e git işin uzmanı endokrinoloji çünkü bebde gidicem inş ordan bir sonuç alırız bende yıllardır pkoluyım isyan etmek istemiyorum ama vok bıktım vallahi

Evet canım bende pkoluyum pco nun sebebi tam bilinemiyor vucuttaki salgı bezlerinin birindeki anormallik bir sekilde pcos yapıyor yanı pcos cok karısık bir Süreç doktorlar ultrasondan bakıp şikayeyleriöiz ortadan kalksın diye dogum kontrol hapı verip yolluyo ama bunlar tedavi edici değil sadece sorunu erteleyici, tüylenmen varsa kesinlikle hormonlarındaki bir anormallikle ilgili Testesteron hormonun falan fazla salgılatıyo olabilir öle ultrasonda olcak iş değil kesinlikle ne yap et endokrin e git işin uzmanı endokrinoloji çünkü bebde gidicem inş ordan bir sonuç alırız bende yıllardır pkoluyım isyan etmek istemiyorum ama vok bıktım vallahi
Anladım canım Rabbim senin de yardımcın olsun. Gerçekten meşakkatli bir süreç ve insan psikolojisini çok zorluyor. Bende yıllardır var belki bi doktor kadar bilgi sahibi olduk bu konuda. Ama işin acı tarafı bizim bilmemiz yetmiyor kendi kendimizi tedavi etmemiz mümkün değil. Ve her tedavi seçeneği doğru olamıyor. Mesela ben hormon ilacı alamıyorum :-( ve bu bozukluk kafama taksam gecer deyip kulak arkasına atabileceğimiz bir durum da deil. Ben mesela kaç yıldır öyle yapıyordum taki vücudum da kıl çıkmadık yer kalmayincaya kadar... Ve bu benim moralimi alt üst ediyor :-( sende de tüylenme problemi var mı canım? Bi de endokrine adetliyken mi gitmek gerekiyor bu konuda bilgin var mı?

Canım ben yıllardır dogum kontrol hapı yasmin kullandım nerdeyse 5 sene hiç aralıksız, o nedenle tüylenmem kilo almam vs olmadı artık evliyim ve polikistik over bana iyice dokınmaya ıyıce üzmeye basladı dogum kontrol hapları ile nereye kadar dye düşündüm bıraktım 5 aydır içmiyorum bıraktıgımdn beri adet olamadım hiç hafif hafif tüylenme basladı sanki ve cokkilo aldım her zamanki gibi yememe ragmen 7 kilo aldım veremiyorum da pko kilo da yapıyo özellikle göbek çevresinde yaglanma zayıf kalmak için elinden geleni yap cocuk sahibi Olamam diye de korkma tanıdıgım bütün pkoluların cocuk sahibi sadece ilk cocukları zor olabiliyor ondan sonra yanlıslıkla bile kalan cok sadece ugrastırıykr ıste bu rahatsızlık endokrine adetliyken gidilmwsi gerek diye birşey hiç duymadım ama sanırım aç gitmeliyiz kan tahliline aç karnına bakıyolar

Canım ben yıllardır dogum kontrol hapı yasmin kullandım nerdeyse 5 sene hiç aralıksız, o nedenle tüylenmem kilo almam vs olmadı artık evliyim ve polikistik over bana iyice dokınmaya ıyıce üzmeye basladı dogum kontrol hapları ile nereye kadar dye düşündüm bıraktım 5 aydır içmiyorum bıraktıgımdn beri adet olamadım hiç hafif hafif tüylenme basladı sanki ve cokkilo aldım her zamanki gibi yememe ragmen 7 kilo aldım veremiyorum da pko kilo da yapıyo özellikle göbek çevresinde yaglanma zayıf kalmak için elinden geleni yap cocuk sahibi Olamam diye de korkma tanıdıgım bütün pkoluların cocuk sahibi sadece ilk cocukları zor olabiliyor ondan sonra yanlıslıkla bile kalan cok sadece ugrastırıykr ıste bu rahatsızlık endokrine adetliyken gidilmwsi gerek diye birşey hiç duymadım ama sanırım aç gitmeliyiz kan tahliline aç karnına bakıyolar
Öncelikle Allah razı olsun önemseyip yazdikalrin için... Bir nebze de olsa icimi rahatlatti söylediklerin. Tüylenme problemin olmamasına da cok sevindim. Lütfen bu konuda dikkatli ol ben kulak asmadim ama şimdi kulak asmayacak durumda deilim. Bende kilo problemi yok su an cok şükür... Ama seneler önce aşırı olmasa da vardı. 15-16 yaşlarındayken... Sonrasında kendimde dikkat ettim yasamim düzene girdi kilom normale döndü. Ama dediğin gibi gercekten bu hastalık kilolu olmasan bile belli bölgelerde yağlanma yapıyor cok haklısın. Peki canım sen hic insülin hormonuna baktrdın mı? İnsülin direnci olduğu zaman kilo alimi yapiyo bu hastalikta. Bu hastalık insülin direnci yaratıyor, insülin direnci de bu hastalıgı azdırıyor yani hep bir kısır döngü içerisinde... Keşke ben doğum kontrol ilacı kullanabilsem inan senelerce içmeye de razıyım ancak öyle hale geliyorum ki yaşam kalitem tamamen düşüyor. Dolayısıyla kullanamiyorum. Yarın endokrine gitmeyi düşünüyorum. Adetimin 6. Günü yarın... Bi bakalim Allah büyük. Irtibatta olalim birbirimizle inşallah iyi sonuclar alabiliriz:-(

Canım senden de Allah razı olsun ben hiç baktırmadım insülin direncime bu kadar yıl sadece kadın dogum doktorlarına gittim geldim bu endokrini daha yeni öğrendim insülin direncime ve diğer bütün hormonalrıma salgı bezlerime falan baktırmak içşn ilk defa gidicem Allah nasip ederse 3.gün sonraya randevu aldım inş bir sonuç cıkar, bir de bitkisel çaylara inanormısın bilmiyorum ama testere dişli aslanpençesi iç bence günde bir bardak hormonları dengeliyormus bir de hayıt otu durumuna hemen mucizevi fayda etmeyeeek 4-5 aya mutlaka etkisini gösterir benxe cok memnjnkalan var inş Allah yardımcımız olsun cnm Allah şifa arayan herkesin şifasını versin

Canım senden de Allah razı olsun ben hiç baktırmadım insülin direncime bu kadar yıl sadece kadın dogum doktorlarına gittim geldim bu endokrini daha yeni öğrendim insülin direncime ve diğer bütün hormonalrıma salgı bezlerime falan baktırmak içşn ilk defa gidicem Allah nasip ederse 3.gün sonraya randevu aldım inş bir sonuç cıkar, bir de bitkisel çaylara inanormısın bilmiyorum ama testere dişli aslanpençesi iç bence günde bir bardak hormonları dengeliyormus bir de hayıt otu durumuna hemen mucizevi fayda etmeyeeek 4-5 aya mutlaka etkisini gösterir benxe cok memnjnkalan var inş Allah yardımcımız olsun cnm Allah şifa arayan herkesin şifasını versin
Amin canım inşallah... Haklisin illaki bitkilerde de bir deva vardir. Hayit tohumunu bende 1 ay denedim. Sonrasinda biraktim. Tadi cok acıydı diye korkuttu beni. Onun dışında sogan suyu falan da denedim. Tek seferlik hepsi... Süreklilik olmadığı icin mi bilemem ama öyle dikkati mi ceken bi düzelme olmadı. Aslanpencesini de denemeyi düşünüyorum bakalım inşallah bir yerden şifamizı buluruz. Allah ın izni ve inayeti ile...

Back