- 11 Eylül 2015
- 60
- 7
- 16
- Konu Sahibi aklakaragibi
Arkadaslar merhaba. 21 yasindaym pko'luyum ve çok mutsuz ve muzdarip olduğum bi konu. Rabbim baska dert keder vermesin tabi ki... Ama artık bu tüylerden daha doğrusu kıllardan bıktım sırf bu yüzden evlenemem diye düsünyorum. Güzel bi kızım ancak gölge düşürüyor. 16 yasindayken 1 yıl doğum kontrol hapi kullandm o zmanlar aşırı bir tuylenmem olamsa da adet düzensizligim cok fazla sivilcem ve kilo problemim vardı. Ancak bu 1 yıl benm hayatıma mal oldu. Aşırı derecede yan etkilerini gördüm. Sürekli migren krizlerim oldu ve ağır derecede depresyon gecirdim. 1 yılın sonunda böyle şeyler yasamaktansa pko' yla yaşarım daha iyi ! Dedim ve bu yasima kadar hormon tedavisi almadim. Son iki senedir kendiliginden düzene girmis gibiydi. Her ay adet görüyordm. Bu arada ben sivilce icin aknetrent kullanmaya başladım. Faydasını gördüm tam ayını doldurmadan bıraktım. Tabi sonra tekrar cikmaya başladı. Eskisi kadar olmasada... Yaz dönemnden bu yana adetlerim bozuldu ve artık aklınıza gelebilecek her yerimde kıl çıkmaya başlada. Çenemde ki kıllar yüzünden elimde cımbızla geziyorum. Türbanlı olduğum için kollarimi bacaklarimi yarım alıyorum çünkü bas edemiyorum. Tüylerimi aldığm zaman da bir hafta olmadan kaşınp çıkmaya başlıyor :-( cenemde kıl kökleri görünüyo... Geçen gün bu böyle olmaz deyip doktora gittim. Açık açık anlattım o ilaçları kullanamiyorum dedim.Bende suan kilo problemi yok ama doktor doğum kontrol hapi veremeyince Matofin adlı antidiyabetik ilacı verdi baskilasin diye. Aldactone de veremedi hal böyle olunca... Bir ay matofin icip kontrole gidicem. Lazer de çare olamiyormus sürekli tedavi görmezsen... Haytimda suan kimse yok ancak isteyenlerim var okulum bitince eminim daha çok olacak ve ben nasıl evlenirim bu halde :'( Hakkınızı helal edin uzun bi yazı oldu. Şimdi soruyorum benm gibi olupta rahata eren var mi? Bi umut ışığı olun :-( şimdiden teşekkürler...