Polikistik overi olanlar dikkatinize..

Evdekibulgur

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
258
133
18
34
iyi seneler arkadaşlar. bendeki gelişmeleri sizle de paylaşmak istedim.adet düzensizliği şikayetiyle doktora gittiğimde polikistik over tanısı kondu. ancak rahmimim sağlıklı olduğu söylendi. tahlillerimde tek sıkıntım vardı, o da lh:28 çıktı. diğer tüm değerlerim olması gerektiği gibiydi lakin LH bayağı yüksekti. evde kendim spor yaptım, diyete başladım, yaklaşık 15 gün hayıt otu suyu içtim. bunun sonucunda sürekli pozitif çıkan ovülasyon testlerim belirli dönemlerde negatif çıkmaya başladı her normal kadın gibi. sanırım verdiğim kilo, sağlıklı beslenme ile bedenimdeki etkilerinden kurtuluyorum yavas yavaş. şimdi sırada soğan kürü yapacağım. adet olmayı bekliyorum:) bilginiz olsun. kilo verin mutlaka. ve sağlıklı beslenin.

Ben yıllardır polikistik overim şimdi evlendim artık tahammül edemiyorum yıllardır dogum kontrol hapı ile adet gördüm hapı bırakınca bir türlü göremiyorum zayıf bir insanım sağlıklı besleniyorm herseyi denedim geçmiyor kistler soğan suyunu denedim ikinci aydayım ama bir faydasını görmüyorum şimdilik 50 gündür falab adet olamıyorum artıo cok üzgünüm kafayı yicem

benim ablam da gençliğinde sürekli ilaçlar içmiş, anca öyle adet görebilmişti. yüzünde tüüylenme ve kilo problemi vardı. sonra gittiğimiz tecrübeli kadın doğum uzmanı asla ilaç içmeyeceksin, yürüyüşe başla, küvette sıcak suya yat, kilo ver, sosyalleş dedi. doktorun dediklerini yaptı ve çok şükür ki adeti düzene girdi ve evlendikten sonrA bebek düşünmeye başladığı ilk ay hamile kaldı. bence forum sitelerini çok kurcalama. ben şahsen forumda yazan olumsuz yorumlardan geciken adetimi hep geciktiriyorum stresten. relaks olalım. adet düzensizlği gayet normal bu dönemle yediğimiz içtiğimiz hiçbişey doğal değil. az yemek ye, gün içinde açlığını hisset ama karnını doyurma, ekmeği hayatından çıkar, hayıt otu çayı iç, akşam 6dan sonra ufak meyve porsiyonundan başka biirşey yeme. ve en önemlisi Allaha tevekkül et. şifa ondan.

Arkadaşım cook tsk ederim verdiğin bilgiler için Allah razı olsun bana gittiğim her doktor dogum kontrol ilacı verip yolluyo adet göreyim diye yıllardır aralıksız içtim ama artıo bıktım içmicem ama korkuyorum içmezsem kistlerim büyür mü diye, bir de ben cok zayıfım yinede yemiyim mi pekuyemek? Ablan adına cok sevndm inş bennkilerde geçer 10 yıldır bu rahatsızlıkla ugrasıyorum bir de ablanın adet düzensizliği ne dereceydi mesela benim bazen 3 ay bile sürüyo belli biruperiyodu yok bazen 40 gün bazen 50 gün ablsnısın nasıldı

Bir de ablanız da mı polikistik over? Ben dogum kontrol ilaçlarını içmesem kistlerim daha da büyür mü? Korkuyorum bir de 3-4ay adet görmeyip birden görünce kanamadan insan içine cıkamıyorum hapları o yüzden içiyordum bir de Son olarak ablanıza doktor içmeyin bu ilaçları mı dedi baska neler demiş lütfen benmlede paylssırmısısınz bitkisel kürler işe yarıyormu acaba bildiğiniz tüm bilgileri paylasırsanız cook cok sevinirim

Canim ablamin 6 ay adet olmadığı oluyordu. Doğum kontrol hapi kist eritmiyor ictigin dönemde adetlerini duzene sokuyor, sokuyorsa tabi.. bunu çok tecrübeli bir doktor söyledi kafamdn uydurmuyorum aklin kalmasin :) ayrica zayifsan sağlıklı beslenmelisin. Mesela hayvansal gidalari birbirine karistirmamali tek cesit yemelisin. Bu sayede vucudun temizleniyor. Bol hareket et. Spor yap. Soğan kürünü de dene. Stresli de olma. Rahim kendini kitliyor stres yaptiginda ne gebe kalabilir ne de adet olabilirsin. Sen elinden geleni yap Allahin izniyle sıkıntı olmaz. :) ve benden tavsiye. Forumda yazilanlari cok fazla okuma. Ben kendimden biliyorum kafayi yiyecem gibi oldum biara

Evet ablam polikistik overdi. Zaten bu hastaliktan ötürü kanama cok olur benimde oyleydi. Saglikli yaşam ile kanamalarim da normallesti. Mesela benim Gittigim doktor ilac icme, senin duzeninde duzensizlik olabilir bu sekil hamile kalan çok dedi. Kaplicalar iyi geliyor. Evde kuvetliyse banyonuz Sicak suda yatabilirsiniz. Ilac hic icmedi ablam. Bende icmedim. Çok ilaçcı olmayan tavsiye edilen tecrubeli yani yaşlı bir doktor bulup kendinizi Allahtan sonra ona emanet edin. Ve lutfen kafaniz rahag olsun.

Arkadaşım cidden sölediklerin çok aklıma yattı sana cok hak veriyorum ayrıca cok tsk ederim, ilaçları vücuduma yükledim yıllarca artık kullamayacagım Allah herseyin şifasını bitkilerde vermiş bitkisel şeyler denicem saglıklı beslenicem evde küvet yok ama en azından hareketlerimi artırcam maalesef cok stresli bir insanım stresten uzak kalmaya calısıcam inşş kurtuluruz polikistik overden sana cok cok tsk ederim cidden ben forumları yorumları okumaya başladıktan sonra kafayı yicek giib oldum acayip taktım her dk her sn kafamda bu konu buraya COO aldanmamak gerekiyor sanırım cunku burda hep sorun yasayan arkadaşlar yazdıgı için olumsuz yorumlar var bende diyorum ki aa bak polikistik overliler hiç hamile kalamıyor sonra depresyona giriyorum gercekten cok takılmamak lazım ve sana cok tsk ederim bana cok iyi geldin hersey gönlünce olsun

Hapı bıraktıktan sonra tüylenmem arttı sivilcelerim çıktı saçlarım çok döküldü azıcık kaldı ama yaaa sabır diyorum mücadele edicem inş ilaçsız üstesinden gelebilirim bu konu beni cok üzülüyor

Amin canim. Allah razi olsun. Birde ibadetten kopma. Her namazdan sonra elini kasiklarina koyup "ya şâfi" de defalarca. Surekli dua et. Ben bunlari yaptim bu ay ve normale döndü degerlerim. Sende benim gibi pcodan baska sorunun yok. Insallah yarayacak kardesim pozitif ol :)

Dua ediyorum zatwn hersey Allahtan biliyorum ama ellerimi kasıklarıma koyup ya şafi demiyordum artık dicem hersey içşn tsk ederim sendende Allah razı olsun inşallah

Arkadaşım nasılsın nerelerdesin ne durumdasın? Ben soğan suyunu içiyorum ikinci aydayım hiç bir fark belirti etki yok adette göremedim hala 2 ay oldu nerdeyse? Takmıyım diyorum ama elimde değil hep aklımda evliyim de cocugum olmaz diye cok korkuyorum Sende durumlar nedir yeni iyi gelcek şeyler keşfeeersen öğrenirsen bizimlede paylasırmısın

Canim ben daha adet olmadim. Olmayi bekliyorum. Biraz relaks olur musun :) benim baba tarafimdaki tum kadinlar bu sorunu cekti ve çatır çatır doğurdu hepsinin 3'er 4'er çocuğu var :)) bazi kadinlarin duzensizligi düzeni oluyor. Bosver cok düşünme. Stres yaptikca gelmeyecek adetin biliyorsun değil mi

Benim duydugum pkolu kadınlarda jep cok zor hamile kalıyor cok korkuyorum benim aile geçmişimde yook hiç tek ben pkoyum evliyim cocuk denemelerine baslıcaz nasipse cok stres oldum sizde evlimisiniz cocuk istiyormusunuz? Bir de ilaç kullanmayınca kistlerimiz büyümez dmi? Bir de 5-6 ay adet göremesem bile yine baslamayımmı sizce hapa? Ve Son olarak 5-6 ay adet göremedik diyelim adet görmediğimiz için biz yumurtamıyormuyuz demek oluyor bu? Yani biz pko ların yumurtaları mı olmuyor?

Pkolu olup hamile kalan arkadaşım cok fazla. Ben de evliyim ve artik bebek düşünüyorum. Farklı bir doktora gitmeni oneririm. Hic unutmam ablamin doktoru o ilaçlarla dolu poseti cope dogru firlatmisti icmeyeceksin bunlari diye. Tabi ben doktor degilim ama sen tecrubeli cok ilacci olmayan bir doktor bulup muayene olmalisjn. Ve rahat ol. Bebegin olacak allahin izniyle. Allh izin vermesse hic saglik sorunjn olmasa yine de bebek olmaz. Böyle dusun ve rahatl lutfen

Son düzenleme:
Polikistik over dedi doktor bana da ..
Adetlerim düzenliydi. .
Meğer hipertiroidi hastasıymışım ..
Doktor çok önemli. .

Polikistik over dedi doktor bana da ..
Adetlerim düzenliydi. .
Meğer hipertiroidi hastasıymışım ..
Doktor çok önemli. .​

Tabi. Zaten polikistik teshisi icin lh ve fsh hormonlarınin istendiği tahlilde troid ile alakali hormonlarin degerine de bakilir. Allah sifa versin kardesim. Beterinden korusun​

Canım görevim gereği doğuda pek gelişmemiş bir yerdeyim pek doktor tercih etme seceneğim yok gittiğim doktorlardan da hiç memnun kalmadım yani sizin doktorunuz nolursa olsun ilaç kullanmayın diyorsa bende kullanıcam cok ilaç yüklenmesi benide cok rahatsız ediyor Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın inş isteyen herkese nasip olsun birbirimize dua edelim olurmu

Ismini bilmesem de sana dua edicem. Rabbim en hayirli zamanda nasip eylesin kardesim. Kalbini ferah tut. Yine yine yine söylüyorum sanalda hastalığın ile ilgili arastirmlar yapma. Ben yaptım iyilesmem gecikti sana da sebep olmasin

Tabi. Zaten polikistik teshisi icin lh ve fsh hormonlarınin istendiği tahlilde troid ile alakali hormonlarin degerine de bakilir. Allah sifa versin kardesim. Beterinden korusun​

İyiydi. .
Şimdi tsh 51,13 ..
Exturtry 150 verdi Dr. .
1ay sonra tekrar gideceğim. .
Amin inşallah. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…