Polikistik over

kilo porblemin varmı varsa ilk iş kilo ver yoksa bir nevi şanslısın
bende senelerdir var kızıma hemen hamile kaldım ama 3yıldır ikinciye hamile kalamıyorum

Kizlar polikistik over dediginiz sey küçük kistler mi oluyor dr bana da küçük kistlerin var demişti buna mi deniyor
Can'ım kistlerin iki tarafta da varsa adet düzensizliğin ve tüylenme varsa polikistik over olabilir ama kistlerin çeşitleri ilk Dr a gittiğimde bana da sadece ufak kistlerin var demişti sonradan ögrendim pco olduğumu sende git öğren cnm

Bende tuylenme hep vardi aslinda genetik gibi o yuzden ayirt edemedim dr da sormuştu çünkü ama adet düzensizliği yok cok şükür canim eger bi iki ay olmazsa gebelik tekrar gitmeyi düşünüyorum

Bende de pcos var malesef.. 2 yila yakin uğraştık bebek sahibi olmak için. Pek çok şey denedim. Alternatif tıp olarak:
-Soğan kürü 1 hafta uyguladim hic bir ise yaramadı.
-incir kürü 3-4 gün kullandım çok fena ishal oldum bırakmak zorunda kaldım.
-Bal çörek otu tarçın karışımı kullandım 10-15 gün bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama en son onu kullandıktan sonra hamile kaldım :)

Tıbbi olarak da evlenmeden önce yaklaşık 4 buçuk sene diane 35 kullandım (doğum kontrol hapı) o dönem hormonlar düzelmişti ve saat gibi düzenli adet görüyordum. Evlenince bebek sahibi olmanın zor olduğunu bildiğim için 3 aylık evliyken bıraktım... malesef 6 ay hiç adet görmedim çok zor bir dönemdi.

Daha sonra kadın doğum doktoruna gitmeye başladım bana toz inofolic verdi. Ayrıca 3 ay klomen kullanıp yumurta takibi yaptık. Sadece 1 kere yumurta oluştu, çatlatma iğnesi de kullandım. Çatladı ama döllenmedi.. sonrasında rahim duvarım inceldiği için 1 ay cyglo-prognova diye bi ilaç kullandım. Ayrıca tüplerimin kapalı olup olmadığını görmek için hsg rahim filmi çektirdim. Çok şükür hiç bir sorun yoktu.
Doktor bir süre ara verelim vücudun dinlensin, belki kendiliğinden bebek olur dedi ve adet görebilmen için anti diyabetik (şeker hastalarının kullandığından) glucophage 850 miligram kullandım günde iki tane. Başta ne alaka dedim ama bi baktım söktürücü olmadan kendi kendine adet görüyorum :)
Çok düzenli değildi ama yine de en geç 40 günde adet görüyordum. Bu sefer de doktor ovulasyon testiyle yumurtlama takibi yapıp ilişki önerdi ama günlerim düzenli olmadığı için takipte zorlandım. Sadece 1 defa pozitifi gördüm ama yine döllenme olmadı.. En son yine yaklaşık 10-15 gün adetim gecikti ben de kan testi yapıp doktora gittim. Sonuç negatifti ama vajinal ultrasonla baktığında kendi kendine adet görecek gibisin söktürücü kullanmana gerek yok dedi. Ben de çok üzüldüm çok ağladım herşeyi bıraktım (folik asiti bile) ne de olsa adet olacağım diye o kadar rahattım ki normalde yapmayacağım ağır işleri bile yaptım. İlişki sonrası ayakları havaya da dikmedim. Öyle işte kafama göre takıldım.
Aşırı derecede adet sancısı çekiyordum ama bir türlü sökmüyordu. Göğüslerim çok şişmişti ve hassaslaşmıştı. Psikolojim de adet öncesi sendrom gibi allak bullaktı. Sonuçta bir baktım doktora gideli 3 hafta olmuş ama ben hala adet olmamışım. Eczanede satılan testlerden vardı evde sabah bi yaptım süpriiiiz :)))) ilk defa iki çizgiyi gördüm şok oldum.

Hani herkes der ya en beklemediğin anda oluyor diye ben de hep düşünüyordum bebek fikrini kafamdan attığım bir zaman gelecek mi? Ben hep onu düşünüyorum diyordum ama şimdi anladım ne demek istediklerini...

Dua olarak da 40 yasin adadım ayrıca aklıma bebek geldiğinde Allahın isimlerinden " Ya Musavvir, Ya Bari, Ya Halik" esmalarını zikrediyordum. Ayrıca bol bol anne duası aldım çok şükür benim mucizem gerçek oldu. Inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin...

Allah sag salim kucağına almayida nasip eder insallah.

Çok şükür kilo problemim yok BN çok zayıftım galiba bu hastalık dan dolayı on kilo aldım ama kilom fazla deil yürüyüş yapıyorum 54 kiloyum
yinede dikkat etmeni tavsiye ederim yürüyüş yapman çokiyi bu hastalık çok çabuk kilo aldırıyor vermeside zor oluyor
bende vermeye çalışıyorum

yinede dikkat etmeni tavsiye ederim yürüyüş yapman çokiyi bu hastalık çok çabuk kilo aldırıyor vermeside zor oluyor
bende vermeye çalışıyorum
Dikkat etmeye çalişiyorum yediklerim de filan yürüyüş yapıyorum arada eşimle koşuya gidiyoruz rabbim herkesin emeklerinin karşiligini versin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşanlah

Allah sag salim kucağına almayida nasip eder insallah.
merhaba bende polikistlik over sendorumu olduğumu 1 ay önce öğrendim 5 aylık evlıyım. hiç korunmadım. adetım 3 aydır düzenli ve size sorum evlendıkten ne kadar süre sonra hamıle kaldınız?

merhaba bende polikistlik over sendorumu olduğumu 1 ay önce öğrendim 5 aylık evlıyım. hiç korunmadım. adetım 3 aydır düzenli ve size sorum evlendıkten ne kadar süre sonra hamıle kaldınız?

Merhaba canım öncelikle evliliğin hayırlı olsun daha çok yenisin :) korunmayarak en güzelini yapmissin ben 3 ay bos yere ilaç içmişim. Ben tam 2. Evlilik yildonumumuzde hamile olduğumu öğrendim.

Kendi kendine düzenli adet görebilmen harika birsey inşallah en yakin zamanda sen de gonlundekine kavuşursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…