How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Polikistik Over

bskrc_18

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
407
394
18
Selamun aleykum, hayırlı günler...
Ben 19 yaşındayım. 14 yaşında adet görmeye başladım, hiç düzenli olmadı bu zamana kadar. İlk doktorum prolaktin yüksekliği sebebiyle adetimin düzensiz olduğunu söylemişti. İlaç verdi kullandım düzeldi ama ilacı ne zaman bıraksam yine düzeni bozuldu. İlk doktorumun o vakitte izinde olması sebebiyle başka bir doktora geçtim. O polikistik over teşhisi koydu, bir daha gelmeme gerek olmadığını söyledi. Ama ilk doktorum hiç böyle bir teşhis koymamıştı. Hamileliğe etkisini sordum, zor ama imkansız değil dedi. Çok da ilgilenmedi açıkçası. Sizin benden daha çok bilginiz var, lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Bu konuyu açmıştım ama çok cevap veren olmamıştı. Bu konuyla ilgili gerçekten ciddi endişelerim var bu yüzden tekrar yazdım...

Canım polikistikover adet düzensizliğine sebep oluyor.drlar genelde doğum kontrol ilaçlarıyla düzene girmesini sağlıyor. Polikistikoverde adet düzensizliği, infertilite, erken menopoza girme bir çok riskleri oluşabiliyor. O yüzden dr kontrolünde drlarının verdiği ilaçları kullanmayı ihmal etme. Genelde zaten hormonların düzgün salgılanmamasından dolayı oluşuyor. İlaçlarla bu durum düzenleniyor. Gebelik konusunda bazen kendiliğinden hamile kalanlar olabiliyor ama genellikle doktor takviyesiyle gebelik elde edilebiliyor.

Canım polikistikover adet düzensizliğine sebep oluyor.drlar genelde doğum kontrol ilaçlarıyla düzene girmesini sağlıyor. Polikistikoverde adet düzensizliği, infertilite, erken menopoza girme bir çok riskleri oluşabiliyor. O yüzden dr kontrolünde drlarının verdiği ilaçları kullanmayı ihmal etme. Genelde zaten hormonların düzgün salgılanmamasından dolayı oluşuyor. İlaçlarla bu durum düzenleniyor. Gebelik konusunda bazen kendiliğinden hamile kalanlar olabiliyor ama genellikle doktor takviyesiyle gebelik elde edilebiliyor.
Bende şöyle bir durum oldu. İlk önce gittiğim doktor polikistik over dan hiç bahsetmemişti. İlk doktorumun gideceğim zaman izinli olması sebebiyle başka doktora gittim. İlk ultrasonda polikistik over dedi. Bir daha gelmeme gerek olmadığını söyledi ben de gitmedim ama kontrole gitmeliyim sanırım...

Cevabınız için çok teşekkür ederim...

Bende şöyle bir durum oldu. İlk önce gittiğim doktor polikistik over dan hiç bahsetmemişti. İlk doktorumun gideceğim zaman izinli olması sebebiyle başka doktora gittim. İlk ultrasonda polikistik over dedi. Bir daha gelmeme gerek olmadığını söyledi ben de gitmedim ama kontrole gitmeliyim sanırım...
Adetlerin düzenli oluyorsa sıkıntı yok ama düzensizleşirse mutlaka gitmeni tavsiye ederim

Back