• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over

gunesseliff

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
2
0
1
29
arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır polikistik overim olduğu söyleniyor. bununla ilgili doğum kontrol tedavisine başladılar ama doğum kontrol hapını bıraktığımda adetim kesiliyor. yani bir nevi bu ilaçlara bağımlı hale geldim. acaba aranızda başka türlü bir polikistik over tedavisi görüp olumlu sonuç alan var mı?

Canim benim kuzeniminde vardi sogan kuru uyguladi birkac kere. 6-7 yil dogum kontrolhapi kullandi ayni zamanda adet olmak icin. Simdi 25 yasinda ve son sonuclarinda pikos kaybolmus ve artik 28 gunde ilacsiz adet oluyor. Biraz sabir gerekiyor.

arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır polikistik overim olduğu söyleniyor. bununla ilgili doğum kontrol tedavisine başladılar ama doğum kontrol hapını bıraktığımda adetim kesiliyor. yani bir nevi bu ilaçlara bağımlı hale geldim. acaba aranızda başka türlü bir polikistik over tedavisi görüp olumlu sonuç alan var mı?

tatlım bende durum aynı , 30 yaşımdayım 15 yaşımdan bu yana ilaç içerek adet oldum , ilacı bıraktığım zaman malesef adet olamıyorum , seni korkutmak istemem ama bende durum bu yani değişen ,düzelen birşey olmadı malesef :(
inşAllah senin ki düzelir ;)

ilk ultrasona girişimde bende de gözüktüler. sonra soğan kürü falan yaptım ama girmedim ultrasona.. aylar sonra tekrar ultrasona girdim doktor bişey yok dedi... benim düzensizlik acısından sıkıntım yokta testesteron seviyesini artırtığı için sivilce ve tüy cıkarıyomus sanırım bende de sorun bu..sivilce tedavisi oldugum halde cok yaglanma devam edio bence bu kistlerden..

Ben de sogan kuru falan denedim ama olamiyorum. 1.60 boyunda ve 90 kiloyum. Adet olamadikca daha da kilo aliyorum. O yuzden ilac kullanmak istiyorum ama ileride cocuk sahibi olmayi zorlastirdigi icin ilaci biraktim. Ne yapacagimi bilmiyorum

geçmiş olsun kullandığın ilaçlar sana faydalı olmaktan çok önündeki yıllarda seni kısır bir döngü içine sokacak.. bir büyüğün olarak beni sayarsan sana abla nasihati o ilacı derhal bırak doğal yöntemlere başvur beslenme şeklini değiştir...
bana da 17 yaşımda bu teşhis kondu ve yıllarca o d.k ilaçlarını kullandım ve sonuçta tüylenme ve göbek basen yaptı ilacında hiçbir faydası olmadı. yani başlangıçta nasılsam yıllar sonrada daha da şiddetli pkolu oldum 11 senedir geçmedi. Çünkü pkonun tedavisi doğum yapmak bir bebeğim olursa belki hafifleyecek işte...birde kilo vereceksin başka yolu yok :KK43:hemen bi diyetisyene git.

Ben de sogan kuru falan denedim ama olamiyorum. 1.60 boyunda ve 90 kiloyum. Adet olamadikca daha da kilo aliyorum. O yuzden ilac kullanmak istiyorum ama ileride cocuk sahibi olmayi zorlastirdigi icin ilaci biraktim. Ne yapacagimi bilmiyorum
önce kilo vermen lazım benim boyum 1,68 kilom 66 dr gittim 10 kilo ver tekrar gel dedi insülin direncini kırıcı ilaç verdi onu kullanıyorum dr gittikten bi kaç gün sonra adet oldum 62 kiloya kendiliğinden indim normalde 4 ayda 1 adet oluyodum yani 1 yılda 3 veya 4 defa adet görüyodum geçtiğimiz ay arkadaşımdan akıllı ped aldım ilacı düzenli kullanamıyorum çünkü hap yutmayı sevmiyorum akıllı pedi sadece 2 gün kullandım bu ay tekrar adet oldum akıllı pedle alakası var mı bilmem ama benim için sonuç şuan mutluluk verici inş bi daha aksamaz ama senin mutlaka kilo vermen lazım

Back