• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over

• Konu Sahibi Konu Sahibi pnr_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar bende pkoluyum:(( 8X ovulasyon misrokobi almayı düşünüyorum, kullanan var mı? Bizim gibi hastalarda ıh hep yüksek olduğu ve çift çizgi çıktığı için tükürük testi daha mı güvenilir olur ? Ne yapmam lazım, 9 aydan beri hamiş kalamadım:(((

aa sevindim pcos olmamana..ama pcos yoksa tüylenme nasıl oluyor, hormonlarında düzenliyse anlamadım :26:
benim arkadaşımda da var yumurtlama tembelliği oda ilaçsız adet olamıyor, soğan yapmıştı bi ara o da..valla doğal yoldan adet olmak ne büyük nimetmiş ya :5:

valla bende anlayamadım tüylenme nasıl oluyor diye. bi ara başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.

valla bende anlayamadım tüylenme nasıl oluyor diye. bi ara başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.

bencede başka doktora görün özellikle özel hastaneden ziyade üniversite hastanesine git de en azından tamamen araştırırlar..
tüy meselesini de kafana takma bende epilasyona gidiyorum çok da memnunum..

kızlar sogan suyunu hergune bir sogan ve ıkı bardak suylamı yapıoruz benımde adette duzensızlk var azaldı 2 gun az az baslayıp 3.gune baslıo dr kontrlmde hormnlrda bıraz dengeszlk var pcos belırtılerı ve sag over polıkıstık gorunuo dedı sımdılık onemsemıo ama gebelıgı zorlastırabılır dedı bıde gebelık durumunda zararı olmuodur umarım bu kürün

kızlar sogan suyunu hergune bir sogan ve ıkı bardak suylamı yapıoruz benımde adette duzensızlk var azaldı 2 gun az az baslayıp 3.gune baslıo dr kontrlmde hormnlrda bıraz dengeszlk var pcos belırtılerı ve sag over polıkıstık gorunuo dedı sımdılık onemsemıo ama gebelıgı zorlastırabılır dedı bıde gebelık durumunda zararı olmuodur umarım bu kürün

günde iki bardak içiliyor..yani günde iki sefer hazırlanıyor taze olarak..her yapışa bir orta boy soğan..
gebelikte içilince hiç bir zararı yokmuş rahatlıkla kullanabilirsin..hemen başla bence kistlerin varmış çünkü..

ben geçen ay kullandım arkadasım,doktora gittiğimdede bayaa azalma görünüyo kistlerinde yok denek kadar ufak dedi.bnce Allah'ın bi lutfu bu soğan kürü bebek içinse hiçbişi düşünme vakti gelmeden olmuyo:) çok düşününcede istemeden engel oluyoruz aslında:(:( kürü dene her gün sabah ve yatmadan önce orta boy soğanı taze taze hazırlayıp içiyosun. inş. temizlenir senin kistlerinde:)

kızlar bende pkoluyum ama yan etkılerı yok bende tuylenme kılo duzensızlık vs yok bu ay hormon testlerı yaptırcam doktorum bana lh tsh fsh prktın e2 yaptırmamı soyledı sızlerde aynı testlerımı yaptırdınız sogan krunu uyguladım akıntım cok oldu adettım bıtıkkınten sonrada 5 gun kahve rengı lekelenmem oldu bu ay yıne uyguluycam

evet polikistik over varmış :'( inanın çok yoruldum yıprandım artık 1 sene ilaç içmesem 1 sene olmuyorum

cnm aynı sorun bendede var..evlendikten sonra tedaviye başlaım glifor içiyordum düzensizde olsa oluyordum ve sonra 3 ay yine kesildi adet görmeden hamile kaldım doktora gittiğimde 5 haftalık hamile oldugumu ögredim..şimdi 2 aylık bebişim var allah bağışlasın.

arkadaslarrrr allah aşkına bana yardımcı olun 8 aylık evliyim çocuk istiyoruzzz adet olmuyorum doktora gittim ve bana yumurtalıkların yenilmiyor kendini dedi polikistik overr varmıs adet söktürücü tarlusal verdi ayrıca klomen verdi adetinin 3. günü gel dedi olmazsa iğne ile yaparız ama ben çok korkuyorum ne yapmam laazım bilginiz varsa lütfen cevap verin rica ediyorummm ha birde soğan suyu ne işe yarar....

arkadaslarrrr allah aşkına bana yardımcı olun 8 aylık evliyim çocuk istiyoruzzz adet olmuyorum doktora gittim ve bana yumurtalıkların yenilmiyor kendini dedi polikistik overr varmıs adet söktürücü tarlusal verdi ayrıca klomen verdi adetinin 3. günü gel dedi olmazsa iğne ile yaparız ama ben çok korkuyorum ne yapmam laazım bilginiz varsa lütfen cevap verin rica ediyorummm ha birde soğan suyu ne işe yarar....

sogan kuru pkonun yok olmasını saglıyor adetı duzene sokuyor ıntap varsa temıslıyor kıstlerı temızlıyor rahmı gebelıge hazırlıyor dk i.b saracoglunu dedıgıne gore allah soganı sankı kadın rahmı ıcın yaratmıs dıyor faydası cok zararı yokmus

cvp için teşekkür edrim acaba işe yarar mı çok krkuyorum ben ayrıca adet olduktan sonra kullanın demişleer ama ben dün kullanmaya başladım hemen

cvp için teşekkür edrim acaba işe yarar mı çok krkuyorum ben ayrıca adet olduktan sonra kullanın demişleer ama ben dün kullanmaya başladım hemen

yani yararı büyük ama yinede de Allah bilir..sen kullanmaya devam et faydasını göreceksin inşallah..
adetin bittikten sonra 3 yada 4 gün sonra başlamak lazımmış..tabi adetlerin düzensizse hemen başlayabilirsin..

Keşke İstanbulda olsaydın sana süper bir doktoru tavsiye edecektim.SÜLEYMAN ENGİN AKHAN.dilersen telefonunu vereyim derdini anlat çok iyi dinler sonra randavulaşıp gelirsin.istanbul bakırköyde ve Nişantaşında.hocamı size anlatamam inan buraya sığmaz.kontrolü 200 tl ama yemin ediyorum kı deger.başka yere gitsen 20-30 verceksin tedeviden anlamayacaksın üstün körü bakıyorlar.günü birlik gider gelirsin .bunu ihmal etme gerçekten önemli benim yengemdede var daha yeni başlayacak işlemlere

lütfn yadım edin banaaaa neeeeeee olur bii yazımı görsün 8 aylık evliyim çocuk istiyruzzz ama adet olmuyorum doktor bana polikiftir over var sende dedi klomen verdi adet 3. günü gel dedi olmazsa iğne yaoarız dedi kistim var hamile olamayacakmıyım sonra burdaa soğan suyunu öğrendim adet 5. günü başlıyomuş ama ben beklemedim adeti hemen içmeye başladım 3. gün bitti sizce işe yarayacak mı birde doktor yumurtalıkların kendini yenilemiyor ddiiiii yardım ne lurrrrrr

lütfn yadım edin banaaaa neeeeeee olur bii yazımı görsün 8 aylık evliyim çocuk istiyruzzz ama adet olmuyorum doktor bana polikiftir over var sende dedi klomen verdi adet 3. günü gel dedi olmazsa iğne yaoarız dedi kistim var hamile olamayacakmıyım sonra burdaa soğan suyunu öğrendim adet 5. günü başlıyomuş ama ben beklemedim adeti hemen içmeye başladım 3. gün bitti sizce işe yarayacak mı birde doktor yumurtalıkların kendini yenilemiyor ddiiiii yardım ne lurrrrrr

Polikistik overlilerin çocuğu olma diye bir şey yok canım sadece zorlanabilirler o kadar. Yumurtalıklarının kendini yenileyememesinin sebebi ne onu iyice öğren ve bir endokrinoloji uzmanına da git. Ayrıca unutma stres yaparsan hamile kalman zorlaşır. Merak etme burada kisti olup hamile kalan bir sürü bayan var üzülme.

İlk öğrendiğimde bende çok korkmuştum. Hatta doktorum bana acil ameliyat yoksa tüplerini almak zorunda kalırız filan dedi . Acaip korktum. Hemen başka doktorlara başvurdum. beni rahatlattılar. sorun olmadığını düzgün tedavi ve kilo dengesinin sağlanması ile çözüleceğini söylediler. 6 aydır tedavi oluyorum ve artık bebek istiyoruz. Salı günü medicana ankara hastahanesinde kontrolüm var bende umutla doktorun söyleyeceği artık bebek yapabilirsiniz sözlerini bekliyorum. Ve endişeliyim.. Ama bu başedilebilinecek bir rahatsızlık nedeni belli değil ama bebek yapmaya engelde değil. Yeter ki olumsuzluklara kapılmayın...

Arkaşlar merhaba uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum en sonunda aranıza katılmaya karar verdim. Yardıma ihtiyacım var umarım yardımcı olabilirsiniz :( Ben 21 yaşındayım ve ilk orta okul son sınıfta hastalandım yani erken oldum aslında. 1sene boyunca düzenliydi ancak aşırı ağrılarım oluyordu. Daha sonrasında lise 1-2 gibi adetim düzensizleşmeye başladı. Her ay olmuyordum. Defalarca doktora gittim 18 yaşına kadar normal dediler. 18i doldurdum gittim 20 yaşına kadar bekle dediler. Allah'ın cezaları anlasalardı baştan durum böyle olmayacaktı. Gün geçtikçe daha fazla kilo aldım. Daha fazla kilo aldıka daha da düzensizleşti. Sürekli farlutal verip yolladılar. Bursa'da üniversiteyi kazandım ve geçen sene Yalçın Kimya denen doktora gittim. Gitmez olaydım bu kadar mı şey olur bir insan ya. Yasmin verdi 1 sene boyunca iç dedi seneye tekrar kontrole gel dedi. Şaşırdım kaldım sonuçta bir sene çok ama çok uzun bir süre. Kaldı ki sonradan öğrendim tedavi de edilebiliyormuş kistler parçalanıyormuş. Ama Yalçın bey bana tıp bu kadar gelişmedi bunun çaresi yok dedi. Akıntım da çok var dedim. Alttan muayene etmek istedi. Olmaz dedim sonuçta ilişkim yok. İstersen kızlığını bozmadan muayene edebilirim dedi. Yine kabul etmeyince kafasına göre yazdı bir şey ama o da işe yaramadı. Saç dökülmesi için cildiyeye gittim direkt adet düzenimi sordu durumu anlattım bağırmaya başladı sen düzgün bir doktor bul kendine hemen dedi. Evlenme yaşını erken tut yoksa çocuğun olmayabilir en azından o sevgiyi tat dedi. Ya ne evlenmesi ben yüksek lisans yapacağım dedim. Hepten bağırdı şimdi sana önemsiz gelebilir ama çocuğun olmazsa görürsün dedi. Bu süre zarfında birkaç doktora daha gittim en son zübeyde hanım doğum evindeki doktor beni delirtti delirtti. En sonunda pes artık gitmeyeceğim böyle kalayım dedim. Ta ki bel ağrıları başlayana kadar. Yolda yürürken durup dururken belime sancı saplanıyor kalıyorum yolun ortasında. Geçen gün okula gitmek için yataktan kalktım bir şeyim yoktu diğer odaya giderken bir sancı saplandı nefes alamaz hale geldim saatlerce yattım baktım geçmiyor bir ağrı kesici içip zar zor doktora gittim iğne vurdular. Doktor ise yine aynı şeyi söyledi kadın doğuma git. Sıkıldım artık inanın yoruldum ya. Yaşım daha 21 ama yaklaşık 7 sene olmuş bununla uğraşalı. Bana yardım edin lütfen Bursa'da var mıdır derdime derman olabilecek bir doktor? Var mıdır öneriniz?

yazınızı yeni okudum. bursada doktor önerilmesini istemişsiniz. benim önerebileceğim bir doktor var. annemi ameliyat etti çok iyi bir doktor. şu an medical parkta çalışıyor. adı Sabri KARTAL .inş yardımcı olabilmişimdir. geçmiş olsun

arkadaşım allah şifa versin. ben de pkosluyum. 7 yıllık evliyim genele göre erken yaşta evlenmiş olmama rağmen(22) çocuk sahibi olabilmek için yıllarca tedavi gördüm. 3 aşılama 1 tüp bebekle elde edemediğim hamileliği doğal yoldan daha yeni nasip etti allah. bu konuda oldukça tecrübeli biri olarak bazı tavsiyelerim olacak.

- doğum kontrol hapından kaçabildiğin yere kadar kaç.
- kiloluysan hemen ama hemen diyete başla
-diyetin şeker ve karbohidrattan fakir proteinden zengin olsun(karatay diyetini şidddetle tavsiye ederim.)
- yürüyüş yap.
- hayıt tohumu çayını düzenli iç.
- ve evet mümkünse erken evlen. benimle aynı durumda olan ama daha erken evlenen kişiler zahmetsizce hamile kalırken ben yıllarca tedavı gördüm.
- hazır gıdalardan, şekerden, ekmekten,makarnadan kısacası glisemik indeksi yüksek olan herşeyden uzak dur ya da çok sınırlı ye.
-insülin direncin olup olmadığını öğren. eğer insülin direncin varsa şeker hapı kullanarak durumu düzeltebilirsin. ama eğer insülin direncin yoksa bu ilaclara gerek olmaz kilo vermen de kolay olur.
- polikistik overin ilaçla tedavisi YOKTUR. yaşam tarzını değiştirmek zorundasın,doğal beslenme, hareketli bir yaşam sürdürmek zorundasın. bu bir kısır döngü hastalığıdır. ve bu kısır döngünün kırılma noktası kilo vermektir.

ben 84 kilodan 75 e düşünce ve şekeri kesince kendiliğimden hamile kaldım. :16:

inşallah yardımcı olmuştur.

Merhaba yaşın çok geç değil, ben 24 yaşında öğrendim pkos olduğumu. İyi bir doktora denk geldim bana yasmin ve glifor yazdı ve mutlaka kilo vermemi söyledi 3 ay sonrası için kontrol yazdı. Yalnız doğum kontrol hapı içerek kilo vermek benim için mümkün olmadı, herkesde aynı etkiyi göstermemiş ama bende inanılmaz iştah açtı, bıraktım. 4 aydır hiçbir ilaç kullanmadan sadece spor ve diyet yapıyorum. Adetlerim düzeldi. Bebek meselesi için de evlendiğin zaman görüşürüz dedi, olmaz diye bişey demedi bana. Çok geçmiş olsun sana mutlaka spor ve yürüyüş yap ilk ay biraz zor gelebilir ama alışırsın sanırım. İlaç kullanmadan adet olabilmek tüm o terlemelere değer.

Arkaşlar merhaba uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum en sonunda aranıza katılmaya karar verdim. Yardıma ihtiyacım var umarım yardımcı olabilirsiniz :( Ben 21 yaşındayım ve ilk orta okul son sınıfta hastalandım yani erken oldum aslında. 1sene boyunca düzenliydi ancak aşırı ağrılarım oluyordu. Daha sonrasında lise 1-2 gibi adetim düzensizleşmeye başladı. Her ay olmuyordum. Defalarca doktora gittim 18 yaşına kadar normal dediler. 18i doldurdum gittim 20 yaşına kadar bekle dediler. Allah'ın cezaları anlasalardı baştan durum böyle olmayacaktı. Gün geçtikçe daha fazla kilo aldım. Daha fazla kilo aldıka daha da düzensizleşti. Sürekli farlutal verip yolladılar. Bursa'da üniversiteyi kazandım ve geçen sene Yalçın Kimya denen doktora gittim. Gitmez olaydım bu kadar mı şey olur bir insan ya. Yasmin verdi 1 sene boyunca iç dedi seneye tekrar kontrole gel dedi. Şaşırdım kaldım sonuçta bir sene çok ama çok uzun bir süre. Kaldı ki sonradan öğrendim tedavi de edilebiliyormuş kistler parçalanıyormuş. Ama Yalçın bey bana tıp bu kadar gelişmedi bunun çaresi yok dedi. Akıntım da çok var dedim. Alttan muayene etmek istedi. Olmaz dedim sonuçta ilişkim yok. İstersen kızlığını bozmadan muayene edebilirim dedi. Yine kabul etmeyince kafasına göre yazdı bir şey ama o da işe yaramadı. Saç dökülmesi için cildiyeye gittim direkt adet düzenimi sordu durumu anlattım bağırmaya başladı sen düzgün bir doktor bul kendine hemen dedi. Evlenme yaşını erken tut yoksa çocuğun olmayabilir en azından o sevgiyi tat dedi. Ya ne evlenmesi ben yüksek lisans yapacağım dedim. Hepten bağırdı şimdi sana önemsiz gelebilir ama çocuğun olmazsa görürsün dedi. Bu süre zarfında birkaç doktora daha gittim en son zübeyde hanım doğum evindeki doktor beni delirtti delirtti. En sonunda pes artık gitmeyeceğim böyle kalayım dedim. Ta ki bel ağrıları başlayana kadar. Yolda yürürken durup dururken belime sancı saplanıyor kalıyorum yolun ortasında. Geçen gün okula gitmek için yataktan kalktım bir şeyim yoktu diğer odaya giderken bir sancı saplandı nefes alamaz hale geldim saatlerce yattım baktım geçmiyor bir ağrı kesici içip zar zor doktora gittim iğne vurdular. Doktor ise yine aynı şeyi söyledi kadın doğuma git. Sıkıldım artık inanın yoruldum ya. Yaşım daha 21 ama yaklaşık 7 sene olmuş bununla uğraşalı. Bana yardım edin lütfen Bursa'da var mıdır derdime derman olabilecek bir doktor? Var mıdır öneriniz?

öncelikle geçmiş olsun bendede aynı sorun var bende 22 yaşındayım malesef bu hastalıgın kesin çözümü yok yani kökü kazınamıyor malesef şeker hastalığı gibi şikayetlerine yönelik tedavi uygulanıyo yani tüylenme warsa ona göre gebelik isteniyorsa ona göre ilaç weriliyor adetlerin ne şekilde düzensiz mesala ben 3 5 ayda bir olurken bu hastalık yüzünden 7kilo aldım şuan 64 kiloyum we adetlerim yılda bir olmaya başladı ben bekarken banada diana 35 werip gönderdiler yasmin içeriğiyle aynı sayılır bunun amacı yumurtalıkları baskılayp her ay çatlayamayan yumurta kist üretmesin we tüylenme problemin dursun wedeadet görmen için ama bu sadece önlem tedawi değil ama ben evlenince builacı bıraktım çünkü doğumkontrol hapı aynı zamanda we tüylenmem çok arttı çenemde boğaz kısmımda we kilo aldım şuan ewliyim 2 senedir çocugum yok tedawiye başladım ama bizim durumumuzda olupta çocuk sahibi olan çok benim yengem war onun 7 yıldan sonra 3 çocugu oldu tabi hepsi tedawiyle ama yani benim bildiğim hangi doktora gidersen git aynı tarzda ilaç werir gönderir ewlenincede yumurtlama hapı ws werir bebek için ama gittiğin doktorla konuş adetini düzenlemeye yönelik tedawi iste belki olumlu sonuç alırsın ben bulamadım belki sen bulursun

Bende 22 - 23 yaşlarında aşırı sancıyla doktora gittiğimde öğrendim polikistik over olduğumu ve sonuç acil ameliyat oldu :( şimdi evliyim ve bebek düşünüyoruz ama bu seferde prolaktin çıktı piyasaya. Polikistik overin büyükse ameliyat öneriyorlar ve sonrasında hamile kalan birsürü insan duydum ve gördüm. Yani bunun için bi doktorun evlen diye diretmesini anlayamadım doğrusu.

Back