pko çok değişken bir sendrom. herkeste aynı belirtiler gözlenmiyor bir kere. ben eskiden yine bi 3-4 ayda bir de olsa adet görüyordum ama kilo aldım ve şimdi ilaçsız adet göremiyorum. yıllarca dkh kullandım o şekilde adet oldum. overlerim bariz kistik. hormon dengemse 5 önceki tahlillerimle şimdikiler aynı değil. kısacası demek istediğim sizin hormon dengeniz ve belirtileriniz hap gerektiriyorsa hap kullanmalısınız. eğer endişeniz varsa başka bir doktora daha görünün.
polikistik over sendromu adı üzerinde bir sendrom ve sebebi bilinmiyor. sebebi bilinmediği için kökten tedavi gibi bir seçenek yok. düzene yardımcı, etkileri hafifletici destek ilaçlar kullanılıyor. tamamen bitmesi ve bitmemesi şans.
alternatif olarak kürler , beslenme desteği deneyebilirsiniz tabii ki ama bence bunu ilaç kullanmadığınız zaman yapın.
ben de gebelik hazırlığındayım şu an doktorum takviye olarak 3 ay inofolic verdi şimdi de proxyfemin le devam ediyorum. miyoinositolün pkos a olumlu etkisi olduğunu belirtiyorlar . isterseniz bir araştırın.
geçmiş olsun.