• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over

Meryeemmm_

Küçük civcivimmm 🐣🐣👼💕 Oğlum 🥰
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.272
6.837
108
Hanımlar lütfen yardım bu postu arkadasım için acıyorum herkes bildiğini yazsın lütfen 🙏🏻 Arkadaşımın 3 senedir cocuğu olmuyor polikistik over var maalesef. Soğan kürü duyduk bu şekilde hamile kalan var mı başka bi çaresi var mı ???

Polikistik gebeliğe engel değil diyorlar bi çok yerde aslında sadece ne zmn yumurtlama olduğu belli olmuyor arkadaşınız ilaçla mi adet oluyor yoksa her ay gecikmeli de olsa adet oluyor mu Rabbim ol der ve olur insAllah bende de polikistik var bu arada ama her ay adet oluyordum sadece ya erken ya biraz gecikmeli

Çok düzensiz canım 3 ayda bi oluyo bazen 2 ayda bazen 4
Polikistik ve insülin direnci birbirine bağlı ayrıntılar kilo problemi var mı uyudu birbirini tetikliyor tabi bı de herşeyin hayırlı vakti durumu var nasipte ne zmnsa o zmn oluyor

Evet var vermeye çalışıyor verdi biraz şükür
Kilo engel değil ama insülin direnci ve polikistik için kilo biraz sıkıntı canım soğan kürü ben tamamen yapamadım hiç polikistik över için çok öneriyorlar ama her bünyede aynı etkiyi eder mi bilemiyorum

Tiroid değerlerine ve insülin direncine baktırsın mutlaka, kilo vermesiyle beraber adetleri de düzene girecektir. Myo inositol içeren takviyeler pkoda çok faydalıdır ve adetin düzene girmesine yardımcı olur, en yaygın inofolic veriyor doktorlar. Daha önce herhangi bir tedavi görmüş mü?

Sen nasıl kaldın peki canım
Ben ilk gebelik düşündüğümden bu yana yaklaşık 18 kg verdim bu ay spora başlamıştım farklı uğraşlar falan normal yolla oldu şükür göbekteki yağlanma polikistik belirtileri arasında kg verince yağların bı çoğundan kurtulunca nasip oldu belki bilemiyorum herşey bı vesile Rabb'im nasip etti hayırlı zaman şimdiymis

Yani akışına bıraktın
Evet arkadaşın bence uğraş edinsin çok ciddi söylüyorum her gününu doldursun ki gün saymaya düşünmeye fırsat kalmasın Spor çok iyi kafa dağıtıyor bana çok çok iyi geldi hedef koymuştum bı sonraki dönem kaydında fitness yerine yüzmeye gidecektim falan ama nasip

kızlar bende polikistik overim hamile kaldım çok dua ettim ama bide oruç un çok faydası var oruç tuttum

Bende pkoluyum 15 aylık evliyim ilk 3ay ıstemedık ve su an 2aylık hamıleyım. Duzensiz reglim vardı. Akıntı sıkayetım vardı Dr bır kere fıtıl yazdı kullandım. Derken hıcbır pko tedavisi gormedım. Ve fıtıl resmen reglimi duzene soktu. Derken tam mevsim gecısı temmuz agustosa derken yine akıntı ve bu sefer aynı fitili gittim kendim aldım derken normalde fıtıl arasında ki 6gunluk fıtıl ilişki yasak olmasına ragmen 4.gununde uslu durmadık derken bıttı fıtıl yıne sonrasında devam ettik 2gune bır ve Dr gideyim akıntı bitmeyecek gb derken gıttım birde Yumurta kıstım oldugunu ogrendım ve kan istedi baktık hamıleyım. Yanı herseyi oluruna bırakmıştım hıc stres yapmıyordum benım derdım cocuktan ziyade akıntı idi. Şükür ki Rabbım zamanını yerını ayarlamış 🙏🤗 Hersey Olacagına varıyor arkadasınız kendınıze ıyı baksın yeter stres olmasın kafi illede cocuk diyede dıretmesın arkadasınız ilişkiyi bile zevk için yasasın cocuk için degıl o kadar 🤭

Back