• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.844
133
31
19 yaşımdayken polikistik over teşhisi konuldu. Erkek tipi kıllanma, aşırı östrojen salgınamı var. Testesteron da sıkıntılı normalin üzerinde salgılanıyor. İnsülin direnci sorunum da oldu. Mesele şu epey bir zaman ilaç tedavisi gördüm. 10 kilodan fazla kilo verdiğim dönemlerde oldu. Fakat reglim hiç düzene girmedi. Bu sefer de doktor strese bağladı. O doğum kontrol zıkkımları psikolojik olarak çökertti beni durup durup ağlıyordum. Şimdi uzun zamandır doktora gitmiyorum. 50 güne yaklaşıyor yine regl olmadım. Yıldım kızlar rahmimden yumurtalıklarımdan kurtulmak istiyorum. Ne yapmalı hiç bilemiyorum. Kadın olmak istemezdim. Üremek felan da istemiyorum. Sadece her ay günlerce şişmiş bir halde dolaşmaktan ve regl olamamaktan bıktım.

Geçmiş olsun. Polikistik overin tek tedavisi düzenli egzersiz. Ben de polikistik overim. Her gün yürüyüş yapıyorum. 6 ay düzenli pilates yaptığım bi dönemde bütün şikayetlerim azaldı. Tavsiye ederim.

Geçmiş olsun. Polikistik overin tek tedavisi düzenli egzersiz. Ben de polikistik overim. Her gün yürüyüş yapıyorum. 6 ay düzenli pilates yaptığım bi dönemde bütün şikayetlerim azaldı. Tavsiye ederim.
Yapmadim değil gerçekten hiçbir zaman düzene girmedi.

19 yaşımdayken polikistik over teşhisi konuldu. Erkek tipi kıllanma, aşırı östrojen salgınamı var. Testesteron da sıkıntılı normalin üzerinde salgılanıyor. İnsülin direnci sorunum da oldu. Mesele şu epey bir zaman ilaç tedavisi gördüm. 10 kilodan fazla kilo verdiğim dönemlerde oldu. Fakat reglim hiç düzene girmedi. Bu sefer de doktor strese bağladı. O doğum kontrol zıkkımları psikolojik olarak çökertti beni durup durup ağlıyordum. Şimdi uzun zamandır doktora gitmiyorum. 50 güne yaklaşıyor yine regl olmadım. Yıldım kızlar rahmimden yumurtalıklarımdan kurtulmak istiyorum. Ne yapmalı hiç bilemiyorum. Kadın olmak istemezdim. Üremek felan da istemiyorum. Sadece her ay günlerce şişmiş bir halde dolaşmaktan ve regl olamamaktan bıktım.
Pcos sonradan edinilmez doğuştan gelir . Bu süreç kolay değil zira kilo alamamak için çok çabalaman lazım. Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandim senin gibi 12 yaşından bu yana düşün . Bazıları düzeliyor en azından zayıf olduğu için hastalık daha hafif geçiyor ama kesin çözümü yok.
Üremeye şu an da istemiyorsun ama ben bebek hasretiyle yanıp tutuşuyorum. Mutlu evliliğim son bulmak üzere eşim çok anlayışlı ama ben kaldıramıyorum. Ne olur dikkat et stres yaptıkça bir bataklık gibi . Ve bence bebek fikrini evliysen düşün

Polikistik over hastasıyım senelerce doğum kontrol hapı kullandım çok iyi anlıyorum sizi:KK51:Şuanda ilaçsız hasta olabiliyorum kıllanma içinde iğneli epilasyona gidiyorum kendiliğinden dökülme ihtimalleri yok maalesef:KK43:10 kilo civarında verdim kilo bu hastalıkta çok önemli kim ne derse desin 1 kilo bile verseniz zayıfta olsanız verin derim bir de sağlıklı beslenmeye çalışın artık benim hayatımda çok az ekmek ve türevi şeyler var şekeri de oldukça az almaya çalışıyorum kaçamak şeklinde tüketiyorum sadece:KK48:Doktora gittiğimde sadece 1 tarafımda az görüldü normalde 2 tarafta da yoğunluk şeklindeydi ama biliyorsunuz ki bu geçici her regl döneminde bunlar tekrarlanıyor maalesef:cry:

Sağlıklı beslenirseniz etkisi olacaktırHoppaSporu eksik etmeyin hayatınızdan hafta da 2 kere bile yapsanız faydası olacaktır bol bol yürüyün yapamıyorsanız da:spor: Regl söktürmesi içinde civanperçemi+papatya+kekik çayını aktardan aldım karıştırdım demledim sabah akşam 1 kupa şeklinde içtim genelde regl geciktiğinde bunu yaparım işe yarar size de öneririmHoppa

Glutensiz ve şekersiz beslenirsen düzeleceğini düşünüyorum. bununla ilgili bir sürü araştırma var.

Çok zararlı şeyleri zaten tüketmiyorum. Amâ ben Kilo versemde adet döngüsü düzelmiyor. Rahim duvarı kalınlaştığı için regl olsamda aşırı bir kanama oluyor. Bu rahatsızlık bir kısır döngü gibi.

Ah ahh bende de var maalesef ..

Beni en cok yıpratan kısmı kilo kesinlikle ..

Yıllardır sürekli 10 kilo ver , 15 kilo geri al modundayım..

Hayatımın hiç bir döneminde incecik bir kız olamadım..

Adetlerim de düzensiz 40 günde bir oluyordum evlenince biraz daha normale döndü gibi ..

Bir iki defa daha ünideyken 2 ay olamamıştım.. Yüzümü sivilceler bastı iğrenç bi duyguydu ..

Tavsiyem çörek otu bi çay kaşığı çiğnemen ..

Bende henüz bebek düşünmüyorum ama şimdiden korkuyorum acaba bıraksam mı korunmayı ya bi aksilik çıkarsa diye ..

Allah yardımcımız olsun.

Adetlerim de düzensiz 40 günde bir oluyordum evlenince biraz daha normale döndü gibi ..

Bir iki defa daha ünideyken 2 ay olamamıştım.. Yüzümü sivilceler bastı iğrenç bi duyguydu ..

Bende henüz bebek düşünmüyorum ama şimdiden korkuyorum acaba bıraksam mı korunmayı ya bi aksilik çıkarsa diye ..

Allah yardımcımız olsun.
Bir ara soğan suyu kürünü düzenli içtim. Bir işe yaradı mi yine geç regl gördüm. Ama bu seferde aşırı bir kanama oldu. Birde bıktım ya bende hiç ince bir kız olmadım. Sürekli diken üstünde mi yaşıyıcaz? Ben evli değilim. Anaç bir insan da değilim. Rahmimi ve yumurtalıklarımı istemiyorum. Her ay aynı şeyleri yaşamaktan bıktım.

Bir ara soğan suyu kürünü düzenli içtim. Bir işe yaradı mi yine geç regl gördüm. Ama bu seferde aşırı bir kanama oldu. Birde bıktım ya bende hiç ince bir kız olmadım. Sürekli diken üstünde mi yaşıyıcaz? Ben evli değilim. Anaç bir insan da değilim. Rahmimi ve yumurtalıklarımı istemiyorum. Her ay aynı şeyleri yaşamaktan bıktım.

Haklısın cok yıpratıcı ..
Ama kabullenip hayatımızı bu şekilde yaşamaya alışmak zorundayız maalesef ..

Ben lisedeyken öğrendim pcolu olduğumu , doktor Doğum kontrol hapı verdi hiç kullanmadım.
Evlenince de verdiler korunma yöntemi olarak bende bas agrısı yaptığı için bıraktım ..

Seninde adet sürecin ağrılı geçiyor mu bende bazen dayanılmaz agrılar oluyor..Adetin 3 günü genelde büyük kan pıhtıları gelirken özellikle ..

Haklısın cok yıpratıcı ..
Ama kabullenip hayatımızı bu şekilde yaşamaya alışmak zorundayız maalesef ..

Ben lisedeyken öğrendim pcolu olduğumu , doktor Doğum kontrol hapı verdi hiç kullanmadım.
Evlenince de verdiler korunma yöntemi olarak bende bas agrısı yaptığı için bıraktım ..

Seninde adet sürecin ağrılı geçiyor mu bende bazen dayanılmaz agrılar oluyor..Adetin 3 günü genelde büyük kan pıhtıları gelirken özellikle ..
Benim ağrı bacaklarıma vuruyor. Karnımda sancılanıyor. Ama ilk gün bitmiş oluyor. Parça parça pıhtı da geliyor. Öyle saçma bir hastalık ki ameliyatla müdahale de edilemiyor.

Allah yardımcımız olsun.
Günaydın canım, sana bir şey sormak istiyorum. Sabah akşam aç karna bir çay kaşığı çörekotu çiğniyorum, bugün 7. Günüm. 2. Günden beri arada hafif kasık ağrım oluyor, dün akşam da çok açık sütlü kahve bir akıntım geldi. Sence çörek otuyla alakalı olabilir mi? 30 günde bir adet görüyorum, bugün adetin 9. Günü, ovulasyon testiyle de kontrol ediyorum negatif. Yumurtayı çok erken çatlattı da ondan geliyor olabilir mi? Üf kafam çok karıştı

Günaydın canım, sana bir şey sormak istiyorum. Sabah akşam aç karna bir çay kaşığı çörekotu çiğniyorum, bugün 7. Günüm. 2. Günden beri arada hafif kasık ağrım oluyor, dün akşam da çok açık sütlü kahve bir akıntım geldi. Sence çörek otuyla alakalı olabilir mi? 30 günde bir adet görüyorum, bugün adetin 9. Günü, ovulasyon testiyle de kontrol ediyorum negatif. Yumurtayı çok erken çatlattı da ondan geliyor olabilir mi? Üf kafam çok karıştı
Günaydın canım..
Olabilir , ama tam olarak fikir sahibi değilim..
Çünkü ben düzenli kullanmıyorum..

Mesela adet olmam lazım agrılarım var şişkinliğim var bir türlü olmuyorsa o zaman kullanıyorum bi iki güne adet oluyorum bu şekilde..
Adet olduktan sonra bırakıyorum..

O yüzden bi fikrim Yok..

pko çok ilginç bir hastalık. ben de pko luyum. hayatm boyunca da hep zayıf bir kadın oldum, beslnememe özellikle dikkat ediyordum ..fitness e sarmıştım en son , sıkılaşıp şekillenmek için... gebe kalmadan önce düzenli olarak yapıyordum.. LH ve FSH hormonlarımdan anlaşıldı pko olduğum. onun dışında hiçbir belirtim yoktu.adetlerim de düzenliydi... ne kıllanma, ne kilo alma, ne ,insülin direnci, hçbişeyim yoktu...en sonunda evlenince 5 ay bebeğimiz olmadığında kontorle gittim ultrasonda da pko izlendi..

Bende de var.gunde 3 litre su.1 saat yürüyüş.kepekli ekmek.beyaz ekmekten uzak durmak lazım.pirinc çikolata cips vs tarzı şeylerden kesinlikle uzak durmalısın .kilo versende durum bu ....

Günaydın canım..
Olabilir , ama tam olarak fikir sahibi değilim..
Çünkü ben düzenli kullanmıyorum..

Mesela adet olmam lazım agrılarım var şişkinliğim var bir türlü olmuyorsa o zaman kullanıyorum bi iki güne adet oluyorum bu şekilde..
Adet olduktan sonra bırakıyorum..

O yüzden bi fikrim Yok..
Anladım... teşekkür ederim canım

Çok zararlı şeyleri zaten tüketmiyorum. Amâ ben Kilo versemde adet döngüsü düzelmiyor. Rahim duvarı kalınlaştığı için regl olsamda aşırı bir kanama oluyor. Bu rahatsızlık bir kısır döngü gibi.
Yillarca bu hastaligi cektim gitmedigim doktor kalmadi halada cekiyorum.benimkiside asiri kana yapiyor inana 15 gun bile surdgu oluyor biktiím yani kanama olmasa takmicam bazen inan senin gibi dusunuyordum kurtulcam bu yumurtaliktan ve rahimden diye.Bekarken hic rahat dolasamazdim arkadaslarimla bir yerde rahat oturamazdim neden cünku asiri kanama hakimdi:KK43:(suan bile devam ediyor ya doktorda bir care bulamadi

Yillarca bu hastaligi cektim gitmedigim doktor kalmadi halada cekiyorum.benimkiside asiri kana yapiyor inana 15 gun bile surdgu oluyor biktiím yani kanama olmasa takmicam bazen inan senin gibi dusunuyordum kurtulcam bu yumurtaliktan ve rahimden diye.Bekarken hic rahat dolasamazdim arkadaslarimla bir yerde rahat oturamazdim neden cünku asiri kanama hakimdi:KK43:(suan bile devam ediyor ya doktorda bir care bulamadi
Peki psikolojik durumunuz nasıl? Ben çok sinirli ya da aşırı üzgün oluyorum. Eskiden ateşleniyordum. Elim ayağımı koyacak yer bulamadığım zamanlar oldu.

Allah bu hastaligin belasını versin :(
Bi kadının başına gelecek en kötü seylerden bidi yeminlen.Bende tüm belirtileri var.Aşırı killama adet görmeme insulin direnci...
Ailem nerdeyse kilsiz allahin bi lütfü ya ben yüzümde çıkan sakallarim karin bolgemde ki aşırı killanma bakın tüy demiyorum bildigin kıl 3 ayda bir adet gormeler surekli kilo problemi.Ben binbir zorlukla 30 kilo verdm biraz düzeldi sonra hooop gene 15 kilo al simdi bu aldigimi vermeye çalışıyorum.Bezdim yemin ederim ki bezdim sürekli ağda yapmaktan bi türlü doğru dürüst adet olamamaktan kilo almaktan vermekten bıktım bıktım bıktım vallahi de billahi de keşke erkek olsaydim ya

Peki psikolojik durumunuz nasıl? Ben çok sinirli ya da aşırı üzgün oluyorum. Eskiden ateşleniyordum. Elim ayağımı koyacak yer bulamadığım zamanlar oldu.
Sinirli oluyorum ve gergin kanamam olunca regl de degil aslinda 15 gun regl mi olur.Pko ya bagli kanama olunca sadece sonir oluyor okadar.Bekarken diadin ve yasmin dogum kontrol hapi cok kullandim tüylee yapti
Evlenince gecer dediler gecmedi cocuknolur gecer dediler gecmedi cok sinirbozucu canim benim pko 14 yasdan beri vr maalesef:((

Back