- 27 Nisan 2020
- 66
- 7
- 1
- 31
- Konu Sahibi Yorgunghln
-
kistler gidebiliyor geri gelebiliyor o yüzden ilk bakıldıgında vardır sonradan gittigi için yok olmuştur canımIki farklı doktora gittim ilk doktorum yumurta tembelliği var polikistik over olduğumu söyledi hormon tahlillerim biraz yüksek çıktı sonra aradan aylar geçti başka doktor vajinal baktı polikistik over yok dedi kafam karıştı pco olsa vajinal ultrasonda çıkar mıydı?
kistler gidebiliyor geri gelebiliyor o yüzden ilk bakıldıgında vardır sonradan gittigi için yok olmuştur canım
rica ederim canım bende çikolata kisti var gidip geliyor ordan biliyorum birde yigenimde polikistik over vardı 2 yıl hamile kalamadı sogan kürü yaptı kalamadı klomen kullandı olmadı aşılama yaptırdı olmadı tekrar sogan kürü yaptı hamile kaldı onunda sürekli gidip geliyor ordan biliyorumInşallah dediginiz gibi olmuştur çok sağolun
Normal ultrasonda cikiyor biliyorum.Arkadasimda vardi doktor goruntusunu gostermisti.Iki farklı doktora gittim ilk doktorum yumurta tembelliği var polikistik over olduğumu söyledi hormon tahlillerim biraz yüksek çıktı sonra aradan aylar geçti başka doktor vajinal baktı polikistik over yok dedi kafam karıştı pco olsa vajinal ultrasonda çıkar mıydı?
Normal ultrasonda cikiyor biliyorum.Arkadasimda vardi doktor goruntusunu gostermisti.
Bende de PCO var. Kist olsa bile bir tane vs oluyor. İki hamilelik geçirdim. İkisinde de olan o birer kist yok oldular. Şu anki durumumu bilmiyorum ama PCO olup ultrasonda görünmeyebilir. Bu arada adetlerim kendimi bildim bileli düzensizdir.
Hamile kalmanıza engel olmadı yani ne güzel darısı bizlereBende de PCO var. Kist olsa bile bir tane vs oluyor. İki hamilelik geçirdim. İkisinde de olan o birer kist yok oldular. Şu anki durumumu bilmiyorum ama PCO olup ultrasonda görünmeyebilir. Bu arada adetlerim kendimi bildim bileli düzensizdir.
Peki hamile kalmanız zor oldu mu, ya da hamilelik sırasında düşük riski var mı pkosta
Genel olarak sürecimden bahsedeyim. Ben PCO olduğumu ilk çocuğumu doğum yaptıktan sonra öğrendim. Adet düzensizliği nedeniyle gittiğim doktor söyledi ama hiçbir hormon testi yapılmadı bana sadece düzensizlik olduğu için böyle söyledi. Eğer ultrasonda görünseydi hamileyken defalarca kontrole gittim anlaşılırdı diye düşünüyorum. Gebeliklerin zor olmadı hamilelikte sorun da yaşamadım. PCO nün dereceleri var sanırım. Benim durumumda yumurta çatlıyor ama gününü bilemiyorsunuz. Yumurta tembelliği yani. Günü gününe adet olmadım hiç 75 gün temiz kaldığımı hatırlıyorum bekarken. Evlenince 45 gün temiz kaldığım dönemler de oldu. Şunu da belirteyim her iki gebeliğimde stresten en uzak olduğum kafa olarak rahat olduğum aylarda oluştu. Stres ve yanlış, düzensiz beslenme yaşam biçimleri çok etkiliyor bu hastalığı. Mesela Ramazan ayında oruç tutmam ve sağlıksız gıdalardan uzak durmam nedeniyle adetim neredeyse gününde geldi. Ama sonrasında yanlış ve düzensiz beslenme sonucu yine çok gecikti.Hamile kalmanıza engel olmadı yani ne güzel darısı bizlere
Genel olarak sürecimden bahsedeyim. Ben PCO olduğumu ilk çocuğumu doğum yaptıktan sonra öğrendim. Adet düzensizliği nedeniyle gittiğim doktor söyledi ama hiçbir hormon testi yapılmadı bana sadece düzensizlik olduğu için böyle söyledi. Eğer ultrasonda görünseydi hamileyken defalarca kontrole gittim anlaşılırdı diye düşünüyorum. Gebeliklerin zor olmadı hamilelikte sorun da yaşamadım. PCO nün dereceleri var sanırım. Benim durumumda yumurta çatlıyor ama gününü bilemiyorsunuz. Yumurta tembelliği yani. Günü gününe adet olmadım hiç 75 gün temiz kaldığımı hatırlıyorum bekarken. Evlenince 45 gün temiz kaldığım dönemler de oldu. Şunu da belirteyim her iki gebeliğimde stresten en uzak olduğum kafa olarak rahat olduğum aylarda oluştu. Stres ve yanlış, düzensiz beslenme yaşam biçimleri çok etkiliyor bu hastalığı. Mesela Ramazan ayında oruç tutmam ve sağlıksız gıdalardan uzak durmam nedeniyle adetim neredeyse gününde geldi. Ama sonrasında yanlış ve düzensiz beslenme sonucu yine çok gecikti.
Bende de pco var o şekilde bir sürü yumurtam var bu ay klomene başladık yumurtam gayette büyüyor öyle bi soruna yol açmadı bendeGözüküyor transvajinal usg cekildi bugun ve bir yumurtalikta büyüme ve etrafinda cok sayida pcos diger yumurtalık etrafinda da 20 civari pcos var dedi en fazla 13 olur dedi cok moralim bozuk raporlanmasi 1 hafta sürecek bakalim nasil bir tedaviye baslayacaklar yumurtalık büyümesi yasayan var mı yada bu kadar cok sayıda kisti olan
Muhtemelen benimle aynı seviyede hatta daha iyi durumdasınız. Ben bekarken döngüm 45 gün civarıydı genel olarak ve gittiğim doktorlar ultrasonda bir şey göremedikleri için bana PCO dan hiç bahsetmediler. Senin düzenin böyle dediler. Stresli dönemlerimde o 45 gün çok çok çok uzuyordu. En erken 30 gün oldu döngüm şimdiye kadar. O da ömrümde iki kez sadece. Buna rağmen çok şükür iki gebelik yaşadım. Şimdiden kafanıza takmayın bunları. Stresten mümkün mertebe uzak ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederek yaşamak inşallah emelimizi daha da kolaylaştırır.Ben üniversite öğrencisiyim okul zamanı yılda 3 kez filan gecikmem oluyor çünkü çok kötü besleniyorum. Bu kış 2 ay gecikmem bile oldu, o dönemde gittiğim doktor pkosa yatkınlığın var dedi yumurtalıklarıma bakarak. Şu an evdeyim ve 29,31 günde bir adet oluyorum üstelik çok sağlıklı beslendiğim söylenemez ama yine de en ufak bir beslenme değişikliği bile şnanılmaz etkiliyor düzeni. Ben de pkosun kendimde en hafif derecesi olduğunu düşünüyorum ama yine de bazen bebek düşüncesi beni strese sokuyor. Umarım ben de sizin gibi kolay anne olabilirim evlendiğimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?