Polikistik over sendromu

bende pkoluyum. . Bekarken adet düzensizliğinden dolayı doktora gittiğim de öğrendim . Bende çok üzülmüştüm o zamanlar hâlâ da üzülüyorum ama yapacak tek şey kafaya takmamak . Şuan 14 aylık evliyim . Meleğimizi bekliyoruz ama gelmedi daha. . Rabbim Her şeyin en iyisini bilir . Eminim ben çok kafaya taktığım için olmuyor . Çoğu pkolu kişi ilk iki ayda bile hamile kalabiliyor .

Sana tavsiyem şu ki canım şimdiden kendini üzme Allahın izniyle bebeğin olur sen yeter ki inan . .

Ben de 3 aysır bebiş deniyordum olmadı bugün doktora gittim daha önce hiç gitmemiştim . Vajinal ultrasonla baktı küçük kistlerin var dedi pkoya yatkınsın dedi ama gebeliğe bi engel yok dedi sonra kan verdim testlerim yapıldı hormonlarım da şükür bir şey cıkmadı . Evleneli 6 aynoldu benm 10 kilo falan aldım evlendiğimden beri . 3-4 kilo bile versen gebelik için şansını arttırısın dedi. Pko zaten kilo ile bağlantılı.ama gebeliğim içşn bir engel görmedi. Ama ben yine de cok tedirginim. Hemen diyetisyene randevu aldım umarım bebeğime kavuşurum

İnsallah allah cok fazla aratmadan bi bebek sahibi olursunuz. Allah hayirlisiyla nasip etsin herkese aratmadan

İnsallah allah cok fazla aratmadan bi bebek sahibi olursunuz. Allah hayirlisiyla nasip etsin herkese aratmadan

Sgan kurunu ne kadar kullandiniz? Ne sıklikla?
Adet bitiminin 2 inci günü başladım sabah akşam aç karnına 15 gün uyguladım bitirdim kürü incir havuç yapacaktır ondan snrki ay ama gerek kalmadı ama dr na danışmadan yapma ben sordum yap dedi çünkü bende küçük küçük kistler vardı faydalı olabilir diyince denedim çok şükür her bünyede aynı etkiyi gostermiyo hatta aşırıya kacildiginda daha fazla kist yapabiliyo sogan kürü uyguladigim ay adet im çok tuhaf oldu normalde 4 yada 5 gun sürerken 8 gun sürdü ve cok fazla oldum hatta korktum Eyvah dedim ama normalmiş içini temizliyomuş inşallah faydalı olur sizdede.

Bende de yumurtalar kistik yapıda bende deniycem inşallah işe yarar

Aslinda bunu daha once arastirdigimda sogan kurunun yan etkisi olmayacagindan soz ediliyodu. Tamamen bitkisel oldugu icin. Size doktorunuz mu soyledi yan etkisi olabilir diye??

arkadaşlar ben 5 yıldır hamile kalamıyordum. zayıftım yine kalamadım sonrasında aşırı kilo aldım çok şeyler yaşadım ama hem 108 kilo hem hipotroid hem pcos hem insülin direnci olmasına ragmen hamileyim kızlar :)

Hayırlı olsun darısı olmayanların başına inşALLAH

oy maşallah Allah bize de nasip etsin . Seninkini de sana bağışlasn Tedavi mi görüyordun.

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

Aslinda bunu daha once arastirdigimda sogan kurunun yan etkisi olmayacagindan soz ediliyodu. Tamamen bitkisel oldugu icin. Size doktorunuz mu soyledi yan etkisi olabilir diye??
Bende yan etkisi olabilecegini duymadım ama ben dr sordum biraz tedirginim yanlış bişey yapmak istrmiyodum sordum evet kullanabilirsiniz dedi ama 15 günden fazla sogan kürü yaptiginda daha fazla kist olabiliyo dikat et hatta 10 günde bitir dedi ama ben 15 gün yaptım olmuşken tam olsun dedim kist zaten bende hep var diye düşündüm (yanlış bi düşünce orası ayri) dr un varsa Danış lütfen .

oy maşallah Allah bize de nasip etsin . Seninkini de sana bağışlasn Tedavi mi görüyordun.
saolun kızlar yok valla tedavide görmedim yani dr lar ilaç vedide 2 gün kullandıysam 1 hafta kullanmadım oda şeker hapıyla troid ilacı bunun dışında 1 kere klomen tedavisi gördüm ama saymama gerek yok onu 1 yıl kadr önceydi o ayda kocam şehir dışındaydı ve klomen sonrası çok ağrılı bir adet dönemi geçrdim die bi daha kullanmadım yani hiç tedavi olmadım desem yeri canım

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…