Polikistik over sendromu

my family

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
116
51
98
29
Kizlar meraba. Malesef bende polikistik over sendromluyum. Hormon degerlerim hepsi normal. Bugun doktora da sordum ilerde cocuk olmasina engel bi durum var mi diye. Hayir dedi bu sendrom hemen hemen her kadin da olabiliyor sadece adet duzensizligine yol aciyor onu da ilac kullanarak halledeceksin zaten gibi seyler soyledi. Ama ben cok korkuyorum cunku internette yaptigim arastirmalar ozellikle bu yorumlu sitelerde ; evli ve cocuk sahibi olmak isteyen ve polikistik over sendromlu bayanlar hep acaba cocugum o yuzdrn mi olmuyor gibi seyler yazmislar. Anlayamadigim doktor bana herhangi bi sorun olmaz cocuk konusunda dedigi halde bu bayanlar neden o kadar sorun yapiyorlar? Acaba gercekten boyle bi sorun olabiliyor mu????

Bende bugün öğrendim pco olduğumu yumurta büyümediği ve çatlama olmadığı için ilaç kullanmadan olmaz dedi doktor malesef :(

Ben aslinda gecen ay ogrendim. Bir hafta sonrasinda da iyice aastirdiktan sonra hayit tohumu cayi ictim duzenli olarak.. Ama sormak istedigim ben bu ilaci ne kadar kullanmaya devam etmeliyim polikistik over sendromu hayat boyu devam eden bisey mi yoksa bi yerde bitebiliyo mu. Ve sana doktorun hamile kalip kalmamanla ilgili bisey soyledi mi.

Ben de evlenmeden önce genel bir kontrole gitmiştim. Bana da pko teşhisi koydu sadece ultrasyondan bakarak. Adet duzensizligim yoktu ve herhangi Tüylenme vb şikayetim de yoktu. Ben de hemen doktora sordum evlenince hamile olmama engel bi durum mu diye. Net bir cevap bile vermedi. İçimde hep bi sıkıntı olarak kaldı. Bir daha doktora da gitmeye korktum.
Evlendikten bir yıl sonra korunmayi bıraktığım gün hamile kaldım. Şimdiki doktorum pko olmadığını söyledi.
Demek istediğim tek bir doktorla kalmayın. Ben boşuna evham yapmışım.

Ben aslinda gecen ay ogrendim. Bir hafta sonrasinda da iyice aastirdiktan sonra hayit tohumu cayi ictim duzenli olarak.. Ama sormak istedigim ben bu ilaci ne kadar kullanmaya devam etmeliyim polikistik over sendromu hayat boyu devam eden bisey mi yoksa bi yerde bitebiliyo mu. Ve sana doktorun hamile kalip kalmamanla ilgili bisey soyledi mi.
Hamile kalamadim canım doktor pcodan dolayi dedi ilaç kullanmam gerektiğini söyledi diğer soylediklerini bende bilmiyorum senden önce bende konu açtım pco diye aynı şeyleri sordum cvp gelmedi

Himm demek doktorunuz pcodan oldugunu soyledi. :KK61: insallah en yakin zamanda hamile kalabilirsiniz. Allah kimseeyi bu sevincten mahrum etmesin insallah:KK43:

Peki mayiscicegi siz pcolu oldugunuzu ogrendikten sonra bi ilac kullandiniz mi. Yoksa hicbisey yapmadan hamile mi kaldiniz

Benim adetlerim duzensiz oluyir. Zten o yuzden gitmistim hastaneye. Doktor adetlerimin duzelmesi icin bi ilac verdi sadece.

Bende pko (polikistikover )im 9 yıllık evliyim 1 tane dusugum 1 tane dogumda kayibim var 6 yıl hiç olmadı cocugum hiç korunmadım suan hamileyim doğuma az bi süre kaldı yani kızlar diyeceğim suki kızlar polikistikover lerin çocuğu oluyo ama sorunlu gebelikler oluyo malesef hiç üzülmeyin Rabbim neyi nezaman vereceğini çok iyi biliyo ben umudumu kaybetmek üzereyken geldi mucizem Rabbim bütün isteyen herkese nasip etsin hayırlı evlatlar.

A
Bende pko (polikistikover )im 9 yıllık evliyim 1 tane dusugum 1 tane dogumda kayibim var 6 yıl hiç olmadı cocugum hiç korunmadım suan hamileyim doğuma az bi süre kaldı yani kızlar diyeceğim suki kızlar polikistikover lerin çocuğu oluyo ama sorunlu gebelikler oluyo malesef hiç üzülmeyin Rabbim neyi nezaman vereceğini çok iyi biliyo ben umudumu kaybetmek üzereyken geldi mucizem Rabbim bütün isteyen herkese nasip etsin hayırlı evlatlar.
Allah insallah saglikli bi sekilde bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin. Umarim hicbirimizin bi sorunu olmaz. Tabii once Allah ama insanin yine akli takiliyo. Bir aydir resmen sadece bu konuyu dusunuyorum

A

Allah insallah saglikli bi sekilde bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin. Umarim hicbirimizin bi sorunu olmaz. Tabii once Allah ama insanin yine akli takiliyo. Bir aydir resmen sadece bu konuyu dusunuyorum
Bak benim yaşadıklarımı anlatsam destan olur sana sadece diyorumki sakin çok fazla düşünme bırak çocuk olmasını çok farklı hastalıklar geldi başıma sadece çocuğu düşündüğüm için kendine başka bi uğraş bul lütfen çok düşünme Rabbim tez vakitte nasip etsin sanada

Bak benim yaşadıklarımı anlatsam destan olur sana sadece diyorumki sakin çok fazla düşünme bırak çocuk olmasını çok farklı hastalıklar geldi başıma sadece çocuğu düşündüğüm için kendine başka bi uğraş bul lütfen çok düşünme Rabbim tez vakitte nasip etsin sanada
İnsallah :KK43:ben su anda evli degilim 20 yasindayim ogrenciyim. Evlenmeme daha 4-5 yil falan var ama yine de cok istiyorum yaaa gercekten bi bebegimin olmasini.... Sagol cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin allah iyilesmeyi nasip etsin hepimize

Peki mayiscicegi siz pcolu oldugunuzu ogrendikten sonra bi ilac kullandiniz mi. Yoksa hicbisey yapmadan hamile mi kaldiniz
Hayır ilaç kullanmadım. Doktora pek inanmadim acikcasi hiç bir test vs yapmadan teşhis koymasi beni ikna etmedi. Ama dedigim gibi içimde şüphe kalmıştı. Sen evli misin?

Hayır ilaç kullanmadım. Doktora pek inanmadim acikcasi hiç bir test vs yapmadan teşhis koymasi beni ikna etmedi. Ama dedigim gibi içimde şüphe kalmıştı. Sen evli misin?

polikistik over ve polikistik over sendromu birbirinden farklı şeylerdir.
polikistik overde yumurtalıklarda küçük kistler vardır.
polikistik over sendromunda buna eşlik eden hormonal bozukluklar, sivilcelenme, kıllanma vs olur, insülin direncine yatkınlık ve bunla beraber kilo artışı da görülebilir.

pcos olanların çocuğu olmaz diye bir şey yok.
olabilir zor da olabilir, gayet hemen de olabilir, biraz psikolojiye de bağlı.
nasılsa benim olmaz diye takmayıp ilk aydan hamile kalanları çok gördük.

Pkoluların sorunlu gebelik yaşadığını söyleyemeyiz hep. Çoğu pkolu arkadaşım ilk gebeliğinde evlat sahibi oldu. Stres kilo her şeyin başı bu hastalıkta daha erken düşünmeniz için. Ben de bekarken öğrendim hatta sabaha kadar ağlamıştım kist falan duyduklarıma göre baş edilmeyecek bi şey hiç değil. Hipotiroidi ile bu sorunu yaşayanlar var birde benim gibi :KK66: sorunlu hamilelikleri oluyor demek çok yanlış bence çünkü insanlar zaten yeni öğrenmiş hassas :) erkektende kaynaklanabilir o durum sperm kalitesi falan ve daha bir çok rahatsızlık varken yani... :)

Bu bebeğinizi allah size bağışlasın. İlaç kullanarak mı hamile kaldınız

Back