Polikistik over sendromu....

grece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
14
0
Slm benim problemim pkos defalarca dr gittim ama tek yapılan doğum kontrol hapı vermek,oda sadece adetleri düzenliyor.benim asıl problemim kilo artışı 53 kilo ile hamile kaldım 67 doğum yaptım doğumdan bir süre sonra adet bozukluğu çıktı,bir uzmana gittim ve sonuç pkoss tüm hormonlarımı bozdu.sonrası 96 kilo zarzor 85 indim işin kötüsü insülin direncini bozduğu için sürekli bir yeme isteği özeliklede tatlı önüne geçemiyorum,endokrin uzmanına da gittim ordanda bir sonuç yok...arkadaşlar aranızda bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin ne olur çok sıkıldım artık heleki çok zayıf bir insanken böyle kilolu olmaya hiç alışamadım..ne yapsam olmuyor artık şu zayıflama haplarına başlamayı bile düşünüyorum ne yapayım siz söyleyin lütfennnn yardımm..:KK43:

canım glifor yada glikofen kullandın mı hormonları düzenliyor sekeri ayarlıyor benim hormonlarım bu hapla düzeldi

Slm benim problemim pkos defalarca dr gittim ama tek yapılan doğum kontrol hapı vermek,oda sadece adetleri düzenliyor.benim asıl problemim kilo artışı 53 kilo ile hamile kaldım 67 doğum yaptım doğumdan bir süre sonra adet bozukluğu çıktı,bir uzmana gittim ve sonuç pkoss tüm hormonlarımı bozdu.sonrası 96 kilo zarzor 85 indim işin kötüsü insülin direncini bozduğu için sürekli bir yeme isteği özeliklede tatlı önüne geçemiyorum,endokrin uzmanına da gittim ordanda bir sonuç yok...arkadaşlar aranızda bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin ne olur çok sıkıldım artık heleki çok zayıf bir insanken böyle kilolu olmaya hiç alışamadım..ne yapsam olmuyor artık şu zayıflama haplarına başlamayı bile düşünüyorum ne yapayım siz söyleyin lütfennnn yardımm..:KK43:

cnm bende o hastalığın taşıdığımı yaklaşıkbir ay önce öğrendim şehir olarak nerdesin eğer izmirdeysen sana bir doktor önerebilirim...ben öğrendiğimde biçok araştırma yaptım çok okudum, piko lu kadınların bütün şikayetleri hatta diyeti sporu bile bu hastalığa göre düzenleniyo bende şuan 54 kiloyum eskden çok rahat kilo verirken şimdi çok kolay kilo alıyorum ve vermekte çok zorlanıyorum kendi başına diyet değilde bir diyetisyene giderek ve pokilistik over sendromu oludğunu söyleyeksin sana ona göre diyet vericek cnm bu arada sende araştırdırsan bilirsin bu hastalık sadece kilo problemiyle karşılaşmıyorsun, kalp rahatsızlığı, diyabet, rahim kanseri, kısırlık gibi hastalıklara yakalanma riski yüksek...Bana teşhisi koyan doktor herşeye baktırdı sonra ilaç verdi allahtan başka bir rahatsızlığım çıkmadı, bir doğum kontrol ilacı verdi bide hormon ilacı ama aynı zamanda kalp damarlarını açıp tıkanmasını önlüyormuş, yani hormonlarını düzenlerken biryandanda bu hastalıklara yakalanmanı önleyici bir tedavi uygulanması gerekiyor cnm çünkü bu hastalık anne karnından ölene kadar bizimle yaşayacak önlemlerde buna göre alınacak cnm çok geçmiş olsun...

canım benim bu rahatsızlıktan bende de var genelde düşük doğum kilosuyla doğan bebeklerde bu sorun ilerki yaşlarda yani adetle başlayınca kendini göstermeye başlıyormuş bunu benim doktorum anlattı. bende lise yıllarımda 50 kiloydum şu an 29 yaşında ve 110 kiloyum yüzümde tüylenmeler var ve halen adetlerin düzensiz doğum yaptıktan sonra iyice düzensizleşmeye başladı.3 aydır adet görmüyorum ve ilaç kullanmama ragmen halen adet görmedim hamile deilim ama ne olduğunu tam anlamış deilim bende pazartesi doktora gitmeyi düşünüyorum bakelım altından ne çıkacak. sonucu aldıktan sonra sana bildiririm.

ben bursadayım arkadaşlar,evet zaten beni korkutanda ilerleyen zamanlarda meme ve rahim kanserine neden olması tabi dış görünüşün bozulmasıda ayrı bir moral bozukluğu..:KK50:ayrıca bir arkadaşım adet olmadığını ve tüylenme olduğunu yazmışsın hiç aksatma hemen git..ALLAH'TAN benim doğumdan sonra çıktı bir evladım var pkos olanların çocuğuda olmuyor tedavi gerekiyor.hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar..glukofende kullandım ama sadece bir ay verdi doktorum şimdi çarşamba tekrar başka bir kadın doğum uzmanına gidicem.bakalım ne dicek arkadşım çok iyi bir dr dedi ama..benim dr medikal park ahmet yılmazdı.teşhiside o koydu zaten.ama değişen bişey yok..gideceğim dr. söylediklerinden haberdar edicem sizi..

merhaba arkadaşım. ben 29 yaşında ve evliyim bide kızım var. polikistik over in bütün belirtileri bende bekarlığımdan bu yana var.. adet düzensizliği kısırlık kilo şekerimin sürekli düşmesi .... bekarken hep korunma hapları verıyodu bana doktorlar... kullanmaktan bıktım bıraktım. evlendım çocuğum olmadı senelerce tedavı gördüm 4. tüp bebek tedavısı sonunda Allahıma bin şükür bı kızım oldu... kilo problemi hat safada.. heralde 90 olmuşumdur ... gluko... bı hap kullanıyodum bı aralar.. ya insan ilaçtanda bıkıyo bı süre sonra.. kafanda büğütme bence.. tıp ilerledi herşeye çağre var... ölüme zaten çağre yok... kanser riskinden fılanda korkma smir testini yaptır aralıklarla.. kiloda başımızın belası boğazımızı tutucaz spor yapıcaz ...:KK34:

pko en önemli belirtisi kilo zaten
doktorum bana sende kilo yapmıyo ona seviniyorum dedi tüylenmede yok
bendede sivilce yaptı bayağ bi mahfoldum şimdi yeni yeni düzeldi yasmin kullanıyorum
bana ilk b aşta daine35 verid pko tedavisinde en iyi olduğunu söyledi
benim bünyem kaldırmadı o ilacı orgametril verdi adet düzensizliği kist için kullanılıyomuş
kontrole gittiğimde kistlerin yok oludğunu kendi gözlerimle gördüm nasıl sevindim
şuan hormonlarım kendine gelsin cildim düzelsin diye yasmin kullanıyorum oda kilo yaptı :KK5: 1,2 aya bırakıcam yasmini

sizlerin kilosuna gelince önce iyi bir jinekolog ve diyetisyene gidin derim

kaç tane jinekoloğa gittim en son dün gittim hatta, pkos olduğumu söyledim bana tek söylediği ağzında bir sakız biz diyestisyen değiliz biz sadece pkos la ilgileniriz kilo verdirecek birşey ben bilmiyorum dedi gerçekten iyi bir dr bulmak çok zor.kendi isteğimle glukofen yazdırdım.yoksa sadece muayene edip yoluucak beni,pkoyla ilgili dr sitelerine giriyorum dr yardım isteyin diye yazıyor.istiyoruz ama hiç yardımları olmuyor maalesef BURSA DA YAŞAYAN ARKADAŞLARIM VARMI BİLDİĞİNİZ İYİ BİR DOKTOR YEMİN BU GİTTİĞİM 5. DOKTORDU ARTIK İNANCIMI KAYBETMEK ÜZEREYİM VALLA ŞU LİDA VARYA ONA BAŞLICAM.:26:

dun hsg fılmı cektırdım tuplerım yapışıkmış boyle olupta hamıle kalan var mı yardımcı olun lutfen

tatlım o haplara başlama zayıflama hapları zararlı diye biliyorum ben bu arada bende de biraz yumutlama tembelliği var dedi doktr ve yazz diye bir doğum kontrol hapı verdi kilo aldırmıomus bi onu sor istiosan ve kilo alman hormonal gibi de diyetisyen ve kadın doğum doktorun ortak bi çalısma halinde bence sorununu cözerler..acil sifalar

ayrıca benim de bir sorum olucak doktorum yumurtalıklarında biraz tembellik var dedi..peki nedir bu biraz tembellik olayı..?? bilgisi olan arkadslar varsa lütfen bu konu hakkında bi seylerde yazabilirler mi.??

ben 7 aylık ewliyiim. hiç korunmaddık ve gebe kalamadım .. sorunum polikistikover miş.doktoor bana önce klomen tedavisi yyaptı sonuç almayınca on ampul menogon uyguladı sonasında ise ovitralla çatlatma iğnesi iğneden sonra ilişkide iki damla temiz kan geldi sonraki gün ise lekelenme oldu kasıklarımda şiddetli ağrılar oluyor özellikle sağ kasığımda şimdi adetime 8 gün kaldı sizce gebelik olmuşmudur bilgiilendirmenizi rica ediyorum

slm arkadaşlar bendede aynı porblem var 1.5 yıllık evliyim 3. ayımızda hamile olduğumu bile anlamadan düşük yaptım.. evlendikten beri 15 kilo aldım 49 dum 64 oldum.. saç dökülmesi tüylenme düzensizlik şeker düşmesi tansiyon vb. herşey var korunmama rağmen bebeğim de olmuyor .. mesela bu ay 7 gün geciktim 2 gün gecikince test yaptırdım 1.52 çıktı evdede negatif çıktı.. geçen sene şu bahsedilen soğan kürünü denedim onu da yarım yaptım ona rağmen akıntı adet düzeni falan biraz düzelmişti.. ah keşke tam yapsaydım..bu ay tekrar yapmayı ve tam yapmayı düşünüyorum.. sizinde başka fikriniz varsa deneyelim bende duyarsam anlatırım.. ilaç kullanmaktan nefret ediyorum.. ama mecbur kalırsam artık yaparım..

slm arkadaşlar bendede aynı porblem var 1.5 yıllık evliyim 3. ayımızda hamile olduğumu bile anlamadan düşük yaptım.. evlendikten beri 15 kilo aldım 49 dum 64 oldum.. saç dökülmesi tüylenme düzensizlik şeker düşmesi tansiyon vb. herşey var korunmama rağmen bebeğim de olmuyor .. mesela bu ay 7 gün geciktim 2 gün gecikince test yaptırdım 1.52 çıktı evdede negatif çıktı.. geçen sene şu bahsedilen soğan kürünü denedim onu da yarım yaptım ona rağmen akıntı adet düzeni falan biraz düzelmişti.. ah keşke tam yapsaydım..bu ay tekrar yapmayı ve tam yapmayı düşünüyorum.. sizinde başka fikriniz varsa deneyelim bende duyarsam anlatırım.. ilaç kullanmaktan nefret ediyorum.. ama mecbur kalırsam artık yaparım..

sogan kurunun pco ya faydasi var mi ?

hanimlar, pkolu oldugunuzu nerden anladiniz ultrasondanmi? çünkü ben son 2 yildir adet düzensizligi ya$iyorum tam 1 yil boyunca adet görmedim, sonra 3 ay gördüm ve tekrar 2 aydir tik yok, doktor duphaston verdi 7 gün bekle olursun dedi ama yine olmadim, 1 ay oldu, doktoru arayip söyleyince tekrar randevu verdi, kan tahlillerim ve ultrason sonuçlarim çok iyi çikti, sizce ne olabilir bunun sebebi?

sogan kurunun pco ya faydasi var mi ?

merhaba canım
herkesin bünyesi farklıdır ama bende fayda etmişti
geçen ay 45 adet olamadım
soğan kürüne başlamamın 3. günü adet oldum
bu ayda 28. gün adet oldum
tavsiye ederim
ama düzenli yapmalısın

hanimlar, pkolu oldugunuzu nerden anladiniz ultrasondanmi? çünkü ben son 2 yildir adet düzensizligi ya$iyorum tam 1 yil boyunca adet görmedim, sonra 3 ay gördüm ve tekrar 2 aydir tik yok, doktor duphaston verdi 7 gün bekle olursun dedi ama yine olmadim, 1 ay oldu, doktoru arayip söyleyince tekrar randevu verdi, kan tahlillerim ve ultrason sonuçlarim çok iyi çikti, sizce ne olabilir bunun sebebi?

fsh ve lh test sonuçlarından
ya da ultrasondan hemen belli olur
son zamanlarda kilo artışı var mı?
tüylenme , saç dökülmesi?

selam arkadaşlar bendede polikistik over hastalığı var 6 yıldır..benim ilk adetdimden birkaç yıl sonra başladı düzensizliklerin..2-3 ayda bir geliyordu şişkinlik falan yapıyodu izmirde gitmediğim dr kalmamıştı hiçbiri bulamıyodu sürekli doğum kontrol hapları verdiler ve kilo almaya başladım..o kadar zayıftımki kırılcak gibiydim yani..evlenmeden 1 yıl önce falan gittiğim bi dr sonunda buldu hastalığı..çeşitli testler yapıldı testesteron hormonu yüksekmiş falan..yasmşn verdi onu içmeye başlayınca adetlerim düzenli olmaya başladı ve çok kilo aldım..allahtan sadece kilo vardı tüylenme ve diğer belirtiler yoktu..hastalanmadığım zamanlarda dr farlutal verirdi onu içince adet olurdum..evlendim ve kilo aldıkça kistlerin daha büyümeye başladığını gördüm..yasmini bırakmadım 3 ay öncesine kadar..doktorların söylediği tek şey kilo ver ve çocuk yap..bizim gibi hastaların kilo vermesi çok zor çok denedim diyetisyene gittim olmadı en sonunda akapunturla beraber 5 kilo verdim..artık çocuk istiyoruz ve ben çocuk olmayacak diye çok korkuyorum :KK59: zayıflarsak eğer kistler yok oluyomuş her dr farklı bişeyler söylüyo..allah yardımcımız olsun üzülmeyin sakın herşey inş çok ii olur..

evet cnm ultrasondan belli oluyo yumurtalıkların etrafını sarmış kistler bu hastalığın olduğu belirtisi..

X