• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik over sendromu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nuurkah

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
310
145
18
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene şubat ayında hamile olduğumu öğrendim bebeğim 10 haftalıkken gelişimi durmuş ve kese bomboştu kürtaj olmak zorunda kaldım (zaten yemek ve uyku düzenim yoktu ondan tahmin ediyorum gelişememesini). Kürtaj sonrası 3 ay koruma verildi bana adetlerim kürtaja sonrası günü gününe oluyordu. Taki korunmayı bırakana kadar. Korunmayı bıraktığım ay 10 günlük gecikme yaşadım doktora gittim kan verdim negatif çıktı bana tarlusal verdi bittikten sonra 5 gün sonra adet oldum sancılı şekilde yani ilk defa bu kadar 15 gün gecikme yaşamıştım. Doktorum adetimin 4. Günü hormon testi ve ultrosanda alttan muayne ederek polikistik over olduğumu söyledi. Hızlandırılmış gebelik uyguluyor şuan bana tarlusal verdi Matofin(gece yatarken 1 tane) ve klomen 50 mg günde 2 defa içilicekmiş. Eğer bu polikistik over doğuştan bende varsa nasıl 1.ye hemen hamile kaldım veya hamileliğim sonrası mı çıktı bende hiçbir fikrim yok. Sadece kafamda deli sorular acaba hamile kalabilicekmiyim hemen:( eğer adet olursam 2.günü gel dedi doktorum olmazsam 5eylülde gel dedi. Burda bu yazımı okuyan hamile anneler ve anne adayları lütfen benim içinde dua eder misiniz evladıma bir an önce kavuşayım☹️

Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene şubat ayında hamile olduğumu öğrendim bebeğim 10 haftalıkken gelişimi durmuş ve kese bomboştu kürtaj olmak zorunda kaldım (zaten yemek ve uyku düzenim yoktu ondan tahmin ediyorum gelişememesini). Kürtaj sonrası 3 ay koruma verildi bana adetlerim kürtaja sonrası günü gününe oluyordu. Taki korunmayı bırakana kadar. Korunmayı bıraktığım ay 10 günlük gecikme yaşadım doktora gittim kan verdim negatif çıktı bana tarlusal verdi bittikten sonra 5 gün sonra adet oldum sancılı şekilde yani ilk defa bu kadar 15 gün gecikme yaşamıştım. Doktorum adetimin 4. Günü hormon testi ve ultrosanda alttan muayne ederek polikistik over olduğumu söyledi. Hızlandırılmış gebelik uyguluyor şuan bana tarlusal verdi Matofin(gece yatarken 1 tane) ve klomen 50 mg günde 2 defa içilicekmiş. Eğer bu polikistik over doğuştan bende varsa nasıl 1.ye hemen hamile kaldım veya hamileliğim sonrası mı çıktı bende hiçbir fikrim yok. Sadece kafamda deli sorular acaba hamile kalabilicekmiyim hemen:KK43: eğer adet olursam 2.günü gel dedi doktorum olmazsam 5eylülde gel dedi. Burda bu yazımı okuyan hamile anneler ve anne adayları lütfen benim içinde dua eder misiniz evladıma bir an önce kavuşayım☹
Canım öncelıkle hakkında hayırlısı olsun . Ne olursa olsun rabbim ol dedikten sonra bi bakmıssın hersey oluverıyor .ben hiç sorunum olmadıgı halde hamıle kalamadım arkadasm polikistik over olmasına ragmen arka arkaya hamıle kaldı . Bu noktada en buyuk etken psıkolojik olrak rahat olmak . Ve doktor kontrollerını ıhmal etmemek .

Canım öncelıkle hakkında hayırlısı olsun . Ne olursa olsun rabbim ol dedikten sonra bi bakmıssın hersey oluverıyor .ben hiç sorunum olmadıgı halde hamıle kalamadım arkadasm polikistik over olmasına ragmen arka arkaya hamıle kaldı . Bu noktada en buyuk etken psıkolojik olrak rahat olmak . Ve doktor kontrollerını ıhmal etmemek .
Aynen öyle canım

Gebelik oluşmuştu kalp atışını da gördük
Pco hastaları boş gebelik geçirebilir cunku yumurta tam olgunlaşmadığından hücresiz yumurta dölleniyor bu sebeple Pco hastaları gecirebiliyor ama normal düşüğünn pcosla ilgisi oldugunu solemedi doktorundan aldıgım bilgi aynen böyle benımde bir dusugum var pcosum

Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene şubat ayında hamile olduğumu öğrendim bebeğim 10 haftalıkken gelişimi durmuş ve kese bomboştu kürtaj olmak zorunda kaldım (zaten yemek ve uyku düzenim yoktu ondan tahmin ediyorum gelişememesini). Kürtaj sonrası 3 ay koruma verildi bana adetlerim kürtaja sonrası günü gününe oluyordu. Taki korunmayı bırakana kadar. Korunmayı bıraktığım ay 10 günlük gecikme yaşadım doktora gittim kan verdim negatif çıktı bana tarlusal verdi bittikten sonra 5 gün sonra adet oldum sancılı şekilde yani ilk defa bu kadar 15 gün gecikme yaşamıştım. Doktorum adetimin 4. Günü hormon testi ve ultrosanda alttan muayne ederek polikistik over olduğumu söyledi. Hızlandırılmış gebelik uyguluyor şuan bana tarlusal verdi Matofin(gece yatarken 1 tane) ve klomen 50 mg günde 2 defa içilicekmiş. Eğer bu polikistik over doğuştan bende varsa nasıl 1.ye hemen hamile kaldım veya hamileliğim sonrası mı çıktı bende hiçbir fikrim yok. Sadece kafamda deli sorular acaba hamile kalabilicekmiyim hemen:KK43: eğer adet olursam 2.günü gel dedi doktorum olmazsam 5eylülde gel dedi. Burda bu yazımı okuyan hamile anneler ve anne adayları lütfen benim içinde dua eder misiniz evladıma bir an önce kavuşayım☹
Merhaba dualarıma sizi katacağım. Aynı sorular var benimde kafamda. Bende ilk bebeğime doğal yollarla korunduğum bir dönemde hamile kaldım. 6 aylıkken erken doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. Doğumdan bir gün sonra kürtaja girmek zorunda kaldım. Plesentadan kalan parçaları temizlediler. Bende hayatımda hiç adet gecikmesi yaşamadım. Ta ki doğumdan 10 ay sonrasına kadar. Doğumdan 10 ay sonra adet gecikmesi yaşadığımda doktora gittim ve polikistik olduğumu öğrendim. O aydan sonra bir daha düzensizlik yaşamadım. Kendimi toplamak adına bu aya kadar korunuyoduk. Artık bıraktık korunmayı. Doktorum inofolic combi verdi gebelik düşünmeden 3 ay önce başla dedi. Bir aydır kullanıyorum umarım faydası olur. Benimde en çok merak ettiğim bu sefer nasıl hamile kalacağım...

Canm bende pcosun 1 bucuk yıldır istiyorum olmuyo doktor pco olmayacak diye bişey yok sadece geçilebilir dedi aslında farkında olmadan coğu kadın pco olabiliyormuş doğurmaya engel değil Allah verirse inşallah bizimde olur ama kilom varsa zayıfla derim yediklerine dikkat et benm adet geçme sorunum var o yüzden yumurtlama düzensiz oluyor bakalım doktora cıkıcam bu hafta yazarım ne diyeceğini inşallah tez zamanda hamile kalırsın

Pco hastaları boş gebelik geçirebilir cunku yumurta tam olgunlaşmadığından hücresiz yumurta dölleniyor bu sebeple Pco hastaları gecirebiliyor ama normal düşüğünn pcosla ilgisi oldugunu solemedi doktorundan aldıgım bilgi aynen böyle benımde bir dusugum var pcosum
Ne zamandır gebelik düşünüyorsun pcostan bu yana

Merhaba dualarıma sizi katacağım. Aynı sorular var benimde kafamda. Bende ilk bebeğime doğal yollarla korunduğum bir dönemde hamile kaldım. 6 aylıkken erken doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. Doğumdan bir gün sonra kürtaja girmek zorunda kaldım. Plesentadan kalan parçaları temizlediler. Bende hayatımda hiç adet gecikmesi yaşamadım. Ta ki doğumdan 10 ay sonrasına kadar. Doğumdan 10 ay sonra adet gecikmesi yaşadığımda doktora gittim ve polikistik olduğumu öğrendim. O aydan sonra bir daha düzensizlik yaşamadım. Kendimi toplamak adına bu aya kadar korunuyoduk. Artık bıraktık korunmayı. Doktorum inofolic combi verdi gebelik düşünmeden 3 ay önce başla dedi. Bir aydır kullanıyorum umarım faydası olur. Benimde en çok merak ettiğim bu sefer nasıl hamile kalacağım...
Allah razı olsun kardeşim. Bende dualarıma seni katacağı. Benimde aklımdaki tek soru bu

Canm bende pcosun 1 bucuk yıldır istiyorum olmuyo doktor pco olmayacak diye bişey yok sadece geçilebilir dedi aslında farkında olmadan coğu kadın pco olabiliyormuş doğurmaya engel değil Allah verirse inşallah bizimde olur ama kilom varsa zayıfla derim yediklerine dikkat et benm adet geçme sorunum var o yüzden yumurtlama düzensiz oluyor bakalım doktora cıkıcam bu hafta yazarım ne diyeceğini inşallah tez zamanda hamile kalırsın
İnşaAllah canım sende. Benim kilom 56 doktorum Allahtan zayıfsın dedi yemene dikkat et dedi banada

kızlar, ovülasyon testi kullanın, bilmiyorum kullanıyor musunuz ama ben de pcoyum ve ne zaman yumurtladığımız belli olmuyor, ben mesela bir ay 16. Günde yumurtladım bir ay 47. Gün yumurtladım yani anlayacağınız bizim normal bir döngümüz olmuyır çok

kızlar, ovülasyon testi kullanın, bilmiyorum kullanıyor musunuz ama ben de pcoyum ve ne zaman yumurtladığımız belli olmuyor, ben mesela bir ay 16. Günde yumurtladım bir ay 47. Gün yumurtladım yani anlayacağınız bizim normal bir döngümüz olmuyır çok
Bende aldım nede olsa döngüm uzun diye adetim bitince 7 gün sonra başladım 20 gün test yapdım hiç birinde yumurtlama göremedim bıraktım bu ay tekrar başlıcam bakalım

Bende aldım nede olsa döngüm uzun diye adetim bitince 7 gün sonra başladım 20 gün test yapdım hiç birinde yumurtlama göremedim bıraktım bu ay tekrar başlıcam bakalım
Ya işte bizim döngüler böyle oluyor ben de aylarca yumurtlama görmedim ve göreceğimin de garantisi hiç yok, bir umut diye testlere devam ediyorum

Selamun aleyküm kızlar. Benimde yumurta tembelliği pco vardi ne zaman hasta olacağım belli olmazdi arada bir ay hiç görmezdim 2. Ayın sonunda adet olurdum. Cok uzun anlatıp sizleri sıkmak istemem. Suan yazıyor olmam da hep şuna inandim Rabbim Ol derse Olur.. Ayrica Nasip zamani vuku zamani gelmedi mi ise o sürece kadar hep birseylerle sinanacaktim bunun ise bir imtihan olduğunu düşünüp hep Rabbim'e sığındım. Sonrasinda Kun Fe Yekun.. Ben de 2019 Ağustos ayından bu yana doğal yolla ne bulduysam arastirdiysam denemeye çalıştım. Niyetim hep önce doğal kendiliğinden olmasıydi, çünkü insan ne zaman başkasından medet umsa dertler bitmeyecekti. Doktor vs gittim sadece kontrol amacli ondada teshisi pco yumurta tembelliği dedi sonrasinda gitmedim zaten.. Youtube de Gülbahar ölçü diye bir kiz var ondada ayni sorun varmis.. Çakşır suyu kullanmış genelde çakşırı erkeklere önerilen birsey fakat kadinlarda da yumurta oluşumunu destekleyici birsey.. Arastirdim. Sonrasinda eşimle birlikte Mart ayinin sonu gibiydi aldik, sonra Nisan da yumurtlamayi gördüğümde biraktim fakat esime devam ettirdim neyse Nisanda hastalandim fakat hastalagim sonlarına doğru normalde afedersiniz fazla gelmesi gerekirken az geldi bitti. Nisan da esim muane oldu yeni baslamis varikosel cikti fakat değerler iyiydi.. Sonrasinda esime varikosel icin ibrahim saracoglunun kurunu uyguladim. Mayis ayinda hamile kalmışım ama hastalığim da normalde de gec geldiğinden hic şüphelenmedim ayrica oruç olduğundan Mayisi es geçmistim aklimca ovulasyon falan da kullanmamistim. Kisa olacaktı ama bu zamana kadar yaptiklarimi yazsam daha uzun olurdu yine de affiniz ola.. İnanin ve vakti geldi mi Rabbim Ol dedi mi hersey mümkün o yüzden sayfaniza denk geldim ve bende sizin gibi arayistaydim insanin halini ayni yoldan gecen anlar anlarsa. Yazmak istedim belki size de Rabbim'in Şafi ismi hurmetine şifa olur diye.. Çakşıri deneyin insaAllah birsey kaybetmezsiniz. Pco olduğundan yumurtlamamiz zor oluyor ama Çakşır destekliyor ve yumurtlamaniz olacak inanin o yüzden bende yumurtlama görmek icin cok bekledigim zaman da oldu insaAllah Rabbim sizlere de en yakin zaman da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin Rabbim'e sığının ve inanin bütün kalbinizle..🤲

Arkadaşlar merhaba bende de polikistikover var klomen kullandım sonrasında çatlatma iğnesi verdi doktorum işe yaramadı bu ay benden rahim filmi eşimden de sperm testi istedi .çektirmedim çünkü sürekli düşünüyodum beklenti içindeydim hastalığımın 7.günü soğan kürüne başladım bugün 12.gün yarın son gelişmeleri sizinle paylaşıcam eğer bu ayda olmazsa rahim filmi çekip çakşır suyuna başlıycam bu süreçte de eşime keçiboynuzu içirdim

Back