Polikistik over sendromu!!

merhabalar aranızda pko lu olan varsa nasıl belirtiler verdiğini anlatabilir mi????
kişiye göre değişir ben bir buçuk iki ayda bir adet olurum saç dökülmem ve sivilce sıkıntım var tüylenmem yok..yumurtalıklarımda kist görünümü var ve göbek bölgemde yağlanma

kişiye göre değişir ben bir buçuk iki ayda bir adet olurum saç dökülmem ve sivilce sıkıntım var tüylenmem yok..yumurtalıklarımda kist görünümü var ve göbek bölgemde yağlanma

Benim adetim de bi problem yok lekelenmem oluyor doktor ultrasonla baktı pko yok dedi olsa görünür müydü acaba vajinal ultrasonda

Sadece ultrason görüntüsü tanı için yeterli değil fsh/lh hormonlarınında arasında 3 kat olmalı yani fsh 3ise lh9dan büyük olmalı

Normalde tekerlek hormonlardır bunlar fsh 3 lh 3-4 ama pkoda fsh 3 lh 9-12 gibi olur

Etkiler zamanla görülür tüylenme elbet olur 20yaşında olmaz 30da olur erkek tipi saç dökülmesi muhakkak olur kiminin 20 lerde başlar kiminin daha geç

Sadece ultrason görüntüsü tanı için yeterli değil fsh/lh hormonlarınında arasında 3 kat olmalı yani fsh 3ise lh9dan büyük olmalı

Normalde tekerlek hormonlardır bunlar fsh 3 lh 3-4 ama pkoda fsh 3 lh 9-12 gibi olur

Etkiler zamanla görülür tüylenme elbet olur 20yaşında olmaz 30da olur erkek tipi saç dökülmesi muhakkak olur kiminin 20 lerde başlar kiminin daha geç
Teşekkürler bilgileriniz için

Ben de fsh 2,93 lh 5,35 yani bu normal mi oluyor pko mu?

Ben de fsh 2,93 lh 5,35 yani bu normal mi oluyor pko mu?

Oran 2ye yakın test nezaman yapıldı ? Adet 2.3. günü yapılması gerekir
Ultrasonda bakıp göremediyse şikayetinizde yoksa sorun ne ?

Lekelenmeniz ilişki dolayısıylada olabilir adetiniz bitmiyoda olabilir

Kilo tiroid demir eksikliğiniz var mı ?

Oran 2ye yakın test nezaman yapıldı ? Adet 2.3. günü yapılması gerekir
Ultrasonda bakıp göremediyse şikayetinizde yoksa sorun ne ?

Lekelenmeniz ilişki dolayısıylada olabilir adetiniz bitmiyoda olabilir

Kilo tiroid demir eksikliğiniz var mı ?
Ya ben biraz takıntılıyım ultrason da birşey gözükmüyor bir problemim yok troid vs gibi adet düzensizliği dedi doktorum yakınımdakilerde pko dediler kafam karıştı takıyorum hemen. Bu hormonlarım pko değil dimi yani

Back