Merhaba. Ben 27 yaşındayım. 1 hafta önce vücudumdaki tüylenme problemleri nedeniyle doktora, kadın hastalıkları uzmanına gittim. (Lazer epilasyon yaptırmak istediğim için bilgi almak da istemiştim.) Doktor kan testi ve hormon testi yaptı. Kan testi sonuçları aynı gün çıktı. Doktor kan değerlerimin normal olduğunu söyledi. Hormon testi sonuçları ertesi gün çıktı. Tekrar gittim, doktor ultrasonla yumurtalıklarımı inceledi. Sonuç olarak erkeklik hormonumun fazla olduğunu, tüylenmemin sebebinin bu olduğunu ve polikistik over sendromu olduğumu söyledi. Bana doğum kontrol ilacı verdi. İlacın adı Diane 35. Bu ilacı adet olduktan sonra 3. günden itibaren kullanmamı söyledi. İnternette bu sendrom ve ilaçla ilgili yorumları okudum. Herkes ilaç yüzünden duygusal çöküntü yaşadığını, aşırı kilo aldığını, bazısı tüylenmesinin geçmediğini ve ilacın iyileştirmediğini vs olumsuz yorumlar yazmış. Yorumlar beni etkiledi ve ilacı kullanmak istemiyorum. Zaten daha önce hiç doğum kontrol ilacı kullanmadım. Ayrıca henüz regl olmadım. (Muhtemelen birkaç gün içinde olacağım.) O yüzden kullanmaya başlamadım. Bu sendromla ilgili doktorun söyledikleri ve internette okuduğum yorumlar kafamdaki soruları cevaplamadı. Adetlerim düzenli. Boyum 1.69, kilom 55. (Yani zayıfım ve hep öyleydim. Uzun yıllardır bedenim hep X-small) Beslenmeme özen gösteririm. Evli değilim, hiç evlenmedim ve bakireyim. Sadece bikini bölgemde (siyah-uzun-yoğun), göbeğimde (siyah-uzun-az), çenemin altında (siyah-uzun-ne çok ne az), göğsümde (siyah-uzun-çok az) tüyler var. Bu benim polikistik over sendromu olduğumu mu gösteriyor? Eğer öyleysem de bu ilerde çocuk sahibi olamayacağım anlamına mı geliyor? Lütfen yardımcı olun, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.