canım bende po hastasıyım.4 senden beri olmuyordu çocuğum.evlendipğimden beride korunmadım çünkü bekarken gittiğim dr eğer doğum kontrol hapı kullanırsam bu hastaalrda dahada zorlaştığını söyledi.ama po hastalarındanda hamileler olduğunu umutsuzluğa kapılmamamı söyledi.herkezin durumu frakı oluyor tabbi.bazı po hastaları çok uğraşıyor bazılarıda hiç uğraşmadan bebek sahibi oluyor.evlendikten sonra gittiğim dr çok şaşırdı hiç korunmadan hamile kalamadım çünkü.teteler yapıldı hormonlara bakıldı.bu arada tüy problemi var halada.bide adet düzensiliği oluyordu mesela adetim 5 6 gün gecikiyordu.neyse testler yapıldı dr dediki herşey normal.bide rahim filmi çekelim.rahim filmini çektirdim.haziran başıydı.dr dediki sen hamile kalırsın git eylüle kadar gelme.rahim filmide temiz çıktı.sonra adetim beklenen tarihten 10 gün gecikti bende hep gecikiyorya önemsemedim.test aldım.ve allahıma şükürler olsun haimleyim.şu anda 9 haftalık oldu.allahım bebişlerimizi sağlıkla sıhhale kucağımıza alamyı nasip etsin cümlemizle beraber.allahım olmayan herkeze evrsin inşallah.kızlar sakın olmuyor diyip ümitsizliğe kapılmayın.inanın yüce rabbim vericeği zamanı biliyor.allahım çok büyük umudunuzu yitirmeyin.ve dua edin.
ben varım. yılların pcos hastasıyım. 5 yıl kadın doğumculara servet döktük. diane 35 ve aldacton verdi hepsi. kullanmadığımda regl olamıyordum farlutal veriyorlardı onda da. sonra bir gün bir endokrinoloğa gittim ve hayatım değişti. endokrinoloji hormonlarla ilgileniyor. metformin tedavisi uyguladı. 3.5 ay sonra hamileydim ama bebeğimi kaybettim. küretajdan 3 ay sonra tekrar gebe kaldım mucize gibi. bu defaki gebeliğimde pcostan dolayı gebelik şekeri çıktı. insülin kullanıyorum.yine de çok şükür. lütfen ihmal etmeyin,bir endokrinoloğa görünün. kadın doğumcuya sadece gebe kalınca aylık kontrollere gidersiniz. rabbim yardımcınız olsun. tez zamanda bebeklerinize kavuşmanız dileğiyle...:sm_confused Merhaba arkadaşlar bende bu rahatsızlık(p.k.o.) var uzun bir süre 4 -5 yıl dr kontrolunde doğum kontrol hapı ile tedavi olmaya çalıştım. 2 yıllık evliyim artık bebeğimiz olsun istiyoruz. fakat 2 aydır uğraşmamıza rağmen bir sonuç alamadık.Bu hastalık kişiden kişiye farklılıklar gösteriyor. Bu durumda olup ta hamile olan var mı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Siz nasıl hamile kaldınız?bende polikistik over var. Klomen 2ay kullandım fayda etmedi. Şimdi rahim filmi çekinip aşılama yapılacak. Hayırlısı artıkmerhaba cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. ben sadece aşırı sancılı adetler yüzünden gitmiştim doktora. adetlerim düzenliydi. kilolu falanda değlim. tek şikayetim tüylenme ve ağrılardı. bunun üzerine dr. gittim ve tedaviye başladım. kaç tane dr değiştiysem bana hep aynı şeyleri söylediler. yani bu hastalık herkeste çok farklı seyrediyor.
benim tek korkum bebeğimin olmama ihtimali. ama cevaplarınız beni gerçekten çok umutlandırdı. biraz fazla takıyorum sanırım. en son dr kontrole gittiğimde p.k.o. yok denecek kadar iyi durumda olduğunu eğer detlerimde düzenliyse sorun olmadığını söyledi. fakat 2 aydır hala bebiş yokbakalım biz onu istedik o da bizi isteyince gelecek sanırım:) yaramaz.:a.s
tekrar teşekkür ediyorum beni karamsarlığımdan kurtardınız umutlandırdınız...a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?