• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu gebeliğe engel mi?

Flowrs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
640
14
118
:sm_confused Merhaba arkadaşlar bende bu rahatsızlık(p.k.o.) var uzun bir süre 4 -5 yıl dr kontrolunde doğum kontrol hapı ile tedavi olmaya çalıştım. 2 yıllık evliyim artık bebeğimiz olsun istiyoruz. fakat 2 aydır uğraşmamıza rağmen bir sonuç alamadık.Bu hastalık kişiden kişiye farklılıklar gösteriyor. Bu durumda olup ta hamile olan var mı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

slm cnm.bende pkosluyum.3 sene çocuğumuz olmadı.snr benim bazı hastalıklarım ortaya çıktı ve doğum kontrol hapıyla korunmaya başladım.başka bi hastalık yüzünden doğum kontrol hapını kesmem gerekti.kestim ve ertesi gün hamile kaldım.şu an 17 aylık bi bebeğim var.merak etme seninde olur inşallah.bol bol dua et.allah dileyene verir muhakkak..

canım ben de de pko varmış yeni öğrendim ama anlamadım çünkü çok düzenli adet görüyorum kıllanma falan kilo prolemi yok yani doktorum tm olarak polikistik over sendromu diyemeyiz zaten dedi. ama ben de hamile kaldım yalnız düşük oldu şimdi tedavi görüyorum yumurtamın gelişimde problem var. sen doğum kontrol hapıını adetlerinin düzene girmesi içinmi kullandın.

merhaba cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. ben sadece aşırı sancılı adetler yüzünden gitmiştim doktora. adetlerim düzenliydi. kilolu falanda değlim. tek şikayetim tüylenme ve ağrılardı. bunun üzerine dr. gittim ve tedaviye başladım. kaç tane dr değiştiysem bana hep aynı şeyleri söylediler. yani bu hastalık herkeste çok farklı seyrediyor.
benim tek korkum bebeğimin olmama ihtimali. ama cevaplarınız beni gerçekten çok umutlandırdı. biraz fazla takıyorum sanırım. en son dr kontrole gittiğimde p.k.o. yok denecek kadar iyi durumda olduğunu eğer detlerimde düzenliyse sorun olmadığını söyledi. fakat 2 aydır hala bebiş yok:( bakalım biz onu istedik o da bizi isteyince gelecek sanırım:) yaramaz.:a.s
tekrar teşekkür ediyorum beni karamsarlığımdan kurtardınız umutlandırdınız...a.s.

arkadaşlar pen de bir pco luyum.1 yıl korunduk ve bıraktık.2 yıla yakın bir süredir hamiş kalamıyordum.yaklaşık bir yıldır da adet düzensizlikleri baş sebep olmak üzere dr. gittim.endokrinde pco teşhisi konuldu ve bana doğum kont.hapı verecekti dr.ben de bebek istediğiiz için gittiğimizi söyledim ilacı yazmadı kadın doğum uzmanına gitmemizi söyledi.infertilite merkezine başladık.eşimde de hareketsizlik vardı.dr bana pco nun yapısal bir sorun olduğunu, kaş-göz gibi böyle bir yumurtalık yapısının doğuştan geldiğini, bebek isteyenlere farklı istemeyenlere farklı tedeviler uygulandığını söyledi.ilk adetimde yumurtalarımın gelişmesi için klomen başladık.yumurta takibi yapıldı ve uygun zaman geldiğinde çatlatma iğnesi vuruldu.daha sonra yumurtanın çatlamasın 2 saat kala dr gittik eişimdeki hareketsizlikten dolayı aşılama yapıldı.ve çok şükür ki ilk denemede tuttu.şu an 6 haftalık hamileyim.hatta ben aşılamadan 1 gün sonra tatile gittim.denize girdim.Allah istedimi oluyor.dua edin.1 kez dr gittik ama kalp atışlarını göremedik.inşallah onu da görürüz.
bir de arkadaşlar unutmadan tedaviler kişiye göre değişiyormuş.kiminde erken sonuç alınıyor kiminde geç.sabırlı olun.her şeyin hayırlısı.Allah hepimizin gönlüne göre versin....

slm canım bende pkoluyum ve 5 aydır çocuk olmuyo görüyorumki çooook daha fazla bekleyip uğraşanlar var biraz da şans gibi bişey her pkolu bir değil çünkü umarım seninki en kısa zamanda olurzemuszemus

bende de pko vardı, evlenmeden önce doktora gittiğimde bunun gebeliğe engel olmadığını sölemişti, 1 ay doğum kontrol hapı kullandım ve sonra bıraktım ve 1 ay sonra evlendim, evlenir evlenmez hamile kaldım, şiimdi 36 haftalık hamileyim, yani kişiye göre değişsede pko başlı başına bi engel değil.

canım bende po hastasıyım.4 senden beri olmuyordu çocuğum.evlendipğimden beride korunmadım çünkü bekarken gittiğim dr eğer doğum kontrol hapı kullanırsam bu hastaalrda dahada zorlaştığını söyledi.ama po hastalarındanda hamileler olduğunu umutsuzluğa kapılmamamı söyledi.herkezin durumu frakı oluyor tabbi.bazı po hastaları çok uğraşıyor bazılarıda hiç uğraşmadan bebek sahibi oluyor.evlendikten sonra gittiğim dr çok şaşırdı hiç korunmadan hamile kalamadım çünkü.teteler yapıldı hormonlara bakıldı.bu arada tüy problemi var halada.bide adet düzensiliği oluyordu mesela adetim 5 6 gün gecikiyordu.neyse testler yapıldı dr dediki herşey normal.bide rahim filmi çekelim.rahim filmini çektirdim.haziran başıydı.dr dediki sen hamile kalırsın git eylüle kadar gelme.rahim filmide temiz çıktı.sonra adetim beklenen tarihten 10 gün gecikti bende hep gecikiyorya önemsemedim.test aldım.ve allahıma şükürler olsun haimleyim.şu anda 9 haftalık oldu.allahım bebişlerimizi sağlıkla sıhhale kucağımıza alamyı nasip etsin cümlemizle beraber.allahım olmayan herkeze evrsin inşallah.kızlar sakın olmuyor diyip ümitsizliğe kapılmayın.inanın yüce rabbim vericeği zamanı biliyor.allahım çok büyük umudunuzu yitirmeyin.ve dua edin.

canım bende po hastasıyım.4 senden beri olmuyordu çocuğum.evlendipğimden beride korunmadım çünkü bekarken gittiğim dr eğer doğum kontrol hapı kullanırsam bu hastaalrda dahada zorlaştığını söyledi.ama po hastalarındanda hamileler olduğunu umutsuzluğa kapılmamamı söyledi.herkezin durumu frakı oluyor tabbi.bazı po hastaları çok uğraşıyor bazılarıda hiç uğraşmadan bebek sahibi oluyor.evlendikten sonra gittiğim dr çok şaşırdı hiç korunmadan hamile kalamadım çünkü.teteler yapıldı hormonlara bakıldı.bu arada tüy problemi var halada.bide adet düzensiliği oluyordu mesela adetim 5 6 gün gecikiyordu.neyse testler yapıldı dr dediki herşey normal.bide rahim filmi çekelim.rahim filmini çektirdim.haziran başıydı.dr dediki sen hamile kalırsın git eylüle kadar gelme.rahim filmide temiz çıktı.sonra adetim beklenen tarihten 10 gün gecikti bende hep gecikiyorya önemsemedim.test aldım.ve allahıma şükürler olsun haimleyim.şu anda 9 haftalık oldu.allahım bebişlerimizi sağlıkla sıhhale kucağımıza alamyı nasip etsin cümlemizle beraber.allahım olmayan herkeze evrsin inşallah.kızlar sakın olmuyor diyip ümitsizliğe kapılmayın.inanın yüce rabbim vericeği zamanı biliyor.allahım çok büyük umudunuzu yitirmeyin.ve dua edin.

çok sağol arkadaşım gerçekten teşekkürler paylaşımın için....şu rahim filmini kimden duyduysam sonunda hamile kalmış..bende direk film çektirim bari :))şaka biyana bende yarın artık dr gitmeye ve tedavi olmaya karar verdim 7 aydır olmuyo işte
bakalım inşallah bizde seviniriz...sende sağlıcakla al bebişini kucağine mutluluklarrrrrrrr:nazar:a.s.

Merhabalar ben de 22 yaşında bekarım 10 gün önce bana da doktor polikistik over var demişti ultrasonda. Ama emin de olamadığı için tekrar randevu verildi tekrar ultrasonda bakılacak. Eğer bu rahatsızlık varsa doğum kontrol hapı kullanacakmışım bebek sahibi olamamaktan çok korkuyorum.: ' (
En çok istediğim şey anne olmak Allah hepimize tattırsın bu duyguyu ..

:sm_confused Merhaba arkadaşlar bende bu rahatsızlık(p.k.o.) var uzun bir süre 4 -5 yıl dr kontrolunde doğum kontrol hapı ile tedavi olmaya çalıştım. 2 yıllık evliyim artık bebeğimiz olsun istiyoruz. fakat 2 aydır uğraşmamıza rağmen bir sonuç alamadık.Bu hastalık kişiden kişiye farklılıklar gösteriyor. Bu durumda olup ta hamile olan var mı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ben varım. yılların pcos hastasıyım. 5 yıl kadın doğumculara servet döktük. diane 35 ve aldacton verdi hepsi. kullanmadığımda regl olamıyordum farlutal veriyorlardı onda da. sonra bir gün bir endokrinoloğa gittim ve hayatım değişti. endokrinoloji hormonlarla ilgileniyor. metformin tedavisi uyguladı. 3.5 ay sonra hamileydim ama bebeğimi kaybettim. küretajdan 3 ay sonra tekrar gebe kaldım mucize gibi. bu defaki gebeliğimde pcostan dolayı gebelik şekeri çıktı. insülin kullanıyorum.yine de çok şükür. lütfen ihmal etmeyin,bir endokrinoloğa görünün. kadın doğumcuya sadece gebe kalınca aylık kontrollere gidersiniz. rabbim yardımcınız olsun. tez zamanda bebeklerinize kavuşmanız dileğiyle...

merhaba cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. ben sadece aşırı sancılı adetler yüzünden gitmiştim doktora. adetlerim düzenliydi. kilolu falanda değlim. tek şikayetim tüylenme ve ağrılardı. bunun üzerine dr. gittim ve tedaviye başladım. kaç tane dr değiştiysem bana hep aynı şeyleri söylediler. yani bu hastalık herkeste çok farklı seyrediyor.
benim tek korkum bebeğimin olmama ihtimali. ama cevaplarınız beni gerçekten çok umutlandırdı. biraz fazla takıyorum sanırım. en son dr kontrole gittiğimde p.k.o. yok denecek kadar iyi durumda olduğunu eğer detlerimde düzenliyse sorun olmadığını söyledi. fakat 2 aydır hala bebiş yok:KK43: bakalım biz onu istedik o da bizi isteyince gelecek sanırım:) yaramaz.:a.s
tekrar teşekkür ediyorum beni karamsarlığımdan kurtardınız umutlandırdınız...a.s.
Siz nasıl hamile kaldınız?bende polikistik over var. Klomen 2ay kullandım fayda etmedi. Şimdi rahim filmi çekinip aşılama yapılacak. Hayırlısı artık

Merhaba ben pko ile ilgili bir tedavi olmadım. Kendiliğimden hamile kalmıştım 2010 da .ama hayıt tohumlu karışık bitki çayı içmiştim hemen o ay hamile kaldım. Bu sene de Bebek düşündük 8 ay olmadı yine . Tekrar tesadüfmüdür bilmem ama hayıt çayı içtiğim ay hamile kaldım. Allah nasip etti. İnşallah hayırlısıyla ikinci bebeğime kavuşacağım. İSteyen herkese nasip olsun inşallah

Merhabalar bende 7 aylık evliyim çocuk olmasını istedik 4 aydır da deniyoruz ama olmadı doktora gittim yeni evlendiğine ve pko var ama bu Engel değil senin ki hastalık derecesin de değil yumurtanın görünümü drdi tedavi edilecek birşey değil dedi ama hala içimde kuşkularım var acaba bundan mı tutmuyor diye yardımcı olurmusunuz

Selam kızlar bende adet olmaya başladığımdan beri düzensiz ve aşırı sancılı sürekli doktora gittim kist dediler ilaç filan ama aylarca olmuyoRum en son 7 ay olmadım tekrar gittim doktor iki yumurtadada kist var dedi pko dedi geçmez ama adetını düzen e koyalım dedi şuan onu kullanıyorum 21 yaşında bekarım ve çevrede ki herkes çocuğa engel diyor çok endişe ediyorum ne yapmam gerekiyor acaba hiç evlenmesem mi diye düşünüyorum bi fikir verseniz

Back