Polikistik over sendr

ciylem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
1
0
20
Merhaba bana pcos teşhisi konuldu 20 ysşındayım ve kilom yaşıma göre fazla 1 buçuk yıldır evliyim ve hamile kalamıyorum adetim çok düzensiz ve bu sebeble tarih bile tutamıyorum gittikçe umudum azalıyor pcos olup hamile kalmayı başaran varmı varsa ne yaptı kilo vermeli miyim ilk gittiğim doktor vifolic kullanmamı söyledi sonra doktor değiştirdim 4 ay sitolart kullanmamı söyledi aşılama yapılabilirmiş kullanan var mı veya bana önerebileceğiniz bişiy ve eşimdede sperm hareketliliği azlığı çıkmıştı aşılama diyor doktorlar başına gelen varsa bilgilendirebilirmi lütfen

Hormon testleriniz yapıldı mı sonuçlar nasıl geldi? İnsülin direnci ne durumda? İnsülin gebe kalmak için çok önemli doktorunuzdan düşük doz glifor isteyin. Bunun yanında hareket edip yediklerinize dikkat etmek zorundasınız - bebek istiyorsanız-. Ayrıca aşılamadan önce mutlaka HSG yani rahim filmi çektirmeniz gerek. Tüpler kapalıysa o işleme boşuna para vermiş olacaksınız ve umut tacirliği olur. Stresten uzak durman ve sigarayı da bırakman lazım.

ben ileri derece pcosla hamileyim su an. yasınız gec. sağlıklı beslenip kilo vermeye calisin önce. pcos hamile kalmaya engel değil, sadece her ay aynı sans olmuyor. bazı aylar sağlıklı yumurtlama olamıyor malesef. ama yumurtalık uyarıcı ilaçlarla vs güzel sonuclar alınıyor

Şimdi gülüm 1 bucuk sene evli
Olup doktor değiştirmenin anlamı yok çünkü doktor sana olanı söylemiş bende de var 6 yıl evliym.

Pko kötü bişey değil ve coğu kadın hamile kalabiliyo 50/50 diyelim.
Belirtileri zaten ,
adet gecikmesi
Tiroid değeri yüksek olması
Kilo ve tüylenme kıllanma
İnsülin direnci olması
Bazısında prolaktin hep yüksektir
Hamile kalamama vs.

Bunları hafifletebiliriz hatta adeti düzenleyebiliriz doktorunu dinlersen veya sana önereceğim şeyleri yaparsan yapmazsan öyle kalır.

1. Yürüyüş hergün 1 saat
2.2 litre su hergün
3 beslenmeni düzelt
-şeker,hamur,pirinc patates hepsi yasak.
Paketli gıda yasak ..
4 diyetistene git kendin yaparsan zorlanırsın dayanamazsın.pes edersin başta zor oluyo çünkü. Salıyo insan
5. Vitaminler iç
D vitamin , folik asit , omega3 inositol

İnositolu sadece pkolar içmiyo sebebsiz hamile kalamayan kadınlarda içiyo ama bu pkolular için üretilmiş bir vitamin eczanede var toz var içmek için şase yada kapsül ben sana kapsül öneririm.

Eşine gelirsek benim eşimde de var hareker azliği erkeklerin tedavisi bizim kadar uzun değil listeleri o yüzden beraber tedavi yapmanız lazım

Eşine:
1. Keçiboynuzu al yesin
2. Pekmez yedir hergün 1 kaşık
3. Hareket
4.muz , fındık, bitter çikolata katkısız.hergün bi avuc kabak cekirdeği.
5.Sağlıklı beslenme
6. Vitamin coenzymeQ10 alabilirsin
Sigara alkol yasak.

İkiniz aynı anda vitamin alıp değişim yaparsanız gebelik elde edebilirsiniz

Pkolu ol olma her kadının her ay gebelik şansı yüzde 20 dir. O yüzden kafana takma ayrıca pko da çok yumurta sayısı olur diğer kadınlara göre o yüzden de tüp bebekte tutma ihtimali yüzde 70 gerçekci bir oran veriyor doktorlar aslında bu çok iyi bir şey. Fazla yumurta fazla şans demek aşılama veya çatlatma iğnelerini yerinde olsam kilo verdikten sonra denerim şansın artar.

Aşko ben bi türlü hamile kalamadım bende ileri pkoyum şuanda herhalde yine adetler karıştı birbirine saçma sapan oldu

Aşko ben bi türlü hamile kalamadım bende ileri pkoyum şuanda herhalde yine adetler karıştı birbirine saçma sapan oldu
ben de kolay kalamadım valla 13.ayımda hamile kalabildim ama sağlıklı beslenme ve spor çok etkiliyor. deneyin bence denemediyseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…