• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Olup Bebek Sahibi olanlardan Yardımm..!!!!

*SeA*

30.11.2012Kızıma Kavuştum
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
2.015
5
116
İstanbul
pko lu olupta hamile kalan yokmu yaa :?? kızlarr pkolu olan ve hamile kalan çocugu olan arkadaşlar nekadar süre sonra hamile kalabildi bunu öğrenmek istiorum bende de var yumurtalığımın bi tanesinde temmuz ayında düğünüm var tedavisi uzun sürüo ise bende evlendkten sonra başlamak istiyorum konuyla alakalı cevap ve yardımlarınızı beklıyorum şimdiden tşklerr ....

evlendiğinden itibaren ilk 1 sene korunmasız ilişkide hamile kalamazsan tedaviye başlanılıyor. ben ilk senemde hamile kaldım fakat düştü ondan sonra tedavilere başladık. ondna sonrada eşimde kollestrol çıktı onun ilaçlarıda yan etki yapmış problem yarattı 3 senedirde öyle uğraşıyoruz. hamile kalmayı planladığınızda eşinle birlikte gidin doktora onunda tahlilleri yapılsın ondan sonra doktorlar yönlendiriyor zaten. pco için doğum kontrol ilaçlarını kullandırıyorlar ama bu herkesde farklı sonuçlara yok açıyormuş o yüzden ben hiç kullanmadım dikkat et. adetlerin düzenliyse hiç korkma. içinin rahatlamasını istiyorsan doktora git bekarken alttan bakmıyorlar zaten ona göre sana ilaç verebilir.

ben varım:9:
şubat 2010 da pco belirtileri göstermeye başlamıştım...kilo alma, hamile kalamama, adet görememe vs...nisan ayında usg ve kan tahlillerimle teşhis net konuldu...nisan dan eylül ayına kadar aralıksız doğum kontrol hapı ve insülin direncim için glucophage kullandım, eylül ayında klomen ile 2 yumurta elde ettik ve hamile kaldım:nazar: şu an yaklaşık 12. haftamdayım ve Allaha şükür herşey yolunda...folik asit ve vitaminin yanısıra halen, düşük riskine karşı glucophage ve bebe aspirini kullanıyorum. doktorum bu kadar kısa bir sürede sonuç almamızı benim düzenli olarak ilaçlarımı kullanmama ve kilo vermeme bağlıyor...
demem o ki doktorunuza güvenin, güvenmiyorsanız kesinlikle değiştirin ve sözünden çıkmayın...ve bol bol dua edin hayırlısı ve sağlıklısı için...
Allah hepinizin yardımcısı olsun

bende pco luyum.5 ay tedavi gördükten sonra ilk hamileliğim oldu.düşükle sonlandı yalnız. düşükten 5 ay sonrada normal yoldan hamile kaldım. korunmayı bıraktık 2. ay hamileydim.92 kiloyla hamile kaldım. onuda kaybettik malesef 20. haftada. ama kayıpların nedeni rahim ağzı yetmezliği.pco için ilaç kullandım zamanında glifor vb.ilaçlar.ama ilk kez tedaviye başlayacağım zaman son 7 adetim düzenli olmuştu. onun gazıyla başlamıştık zaten.
herşeyin hayırlısını diliyorum arkadaşım. olmuyor diye bişey yok.allah yarı yolda bırakmasın kimseyi.
şimdilik arkadaşlarında dediği gibi glifor ve doğum kontrol hapı başlar doktor. iyi olur başlaman, eğer fikrimi sorarsan.zaman kaybetmezsin. adetin düzensizse tabi.

bende de pko vardı 5 ay yasmin kullandım bıraktıktan sonra bir ay korunduk sonraki ay hamile kaldım iki çocuğum da kist varken oldu. umudunuzu kaybetmeyin..

Back