Merhaba doktorunuz çok vicdansızlık etmiş böyle okurken benim içim ciz etti bil bakalım neden ?
çünkü bu bacında polikistik overli ve 5 yıllık evli :). Korkulcak birşey yok tedavilerle hamile kalınabiliyor ben kalamadım nasip işi vakti var demek ama doktorun yanlış biliyor seni başından atmış mesela sana polikistik over ne olduğunu açıklamamış !
Nasıl problem yaratır ama nasıl giderilir veya en aza indirilir söylememiş. Ayrıca hamile kalan çok ..
1. Tiroid problemi varsa endokrine gidiyorsun değerlerine baktırıyorsun canım gerekirse değeri ilaçla düşürüyorlar neden ? Çünkü kadınların hormonu tiroid ve böbrek üstü bezlerinden salgılanıyor tedavi edilmezse elbette bişey elde edemeyiz. Pko da en büyük sorunlar
1.tiroid ( adet düzensizliği yapar) açıklama yukarıda .
2.prolaktin
3.erkeklik hormonu yüksekliği
4. Kilo artışı insülin direnci
Nasıl belirtileri en aza düşürürüz.
Akdeniz usulü beslenerek , hamur şekerden uzak durarak boool bol su içerek ve egzersiz yaparak çok ağır spora ihtiyacın yok yürüyüş yeterli bunun yanında vitamin kullanırsan çok güzel olur hangi vitaminler peki ? D vitamini , omega3 ve folik asit ama en önemlisi İnositol adeti düzenler yumurtaları kaliteleştirir.. sağlıklı yaşam stili ideal kiloda kalmak gebelik şansını arttırıyor .. olmuyormu üzülme ! Bunun daha çatlatma tedavisi var ohoo sen daha bize klomen ilacını soracaksın çatlatma yaptım belirti yok heyecanlarına gireceksin
daha dur bakalım tutarsa gebelik haberini alırız tutmazsa aşılama var tedavi.. oda olmazsa tüp bebek var hemde ilk deneme de yüzde 70 oran veriyolar doktorlar neden ? Çünkü polikistik over de çok yumurta olduğu için şanslıyız
bence stress yapma benden sana 5 yıllık tecrübe kuzum bilmiyorum yaptırdınız mı ama eşinde bakılsın sperm testi versin madem bir yola çıktınız moralleri düzgün tutun birbirinize destek olun psikolojik olarak destek önemli.. herzaman kadında da problem olmuyor erkek de bakılsın ki yumurta döllenebilsin sperm canlı hareketli değilse zaten gebelik oluşmaz zorlaşır yani kendine yüklenmeden dediklerimize uyarsan güzel olur senin için burda arkadaşlar da sana asıl olanları anlatacaktır eminim burda tek değilsin bidaha o doktora gitme ve yeri zamanı bekle hamile kaldığında gidip o doktorun yüzüne tükürürsün doktorluğuna senin diye