öncelikle merhaba.bendede polikistik over.bende bütün özelliklerini taşıyorum.en büyük belirtisi adet düzensizliği.sendede böyle bişi yok içini rahat tut.morgül arkadaşımızında dediği gibi bendede evlenmeden önce kilo sorunu yoktu 50kilo idimsonra anlamadan evlendikten sonra 62kiloya çıktım.tüylenme sorunumda var.şuan 5kilo verdim kendiliğimden şanslıyım...tek sorun adetim ve tüylerim şuan.inş.onlarda yoluna girecek inş....şimdi mesajlara bakarken bir an polikistik over belirtilerinin birininde göğüs ucunda kıllanma olduğunu okudum.Benim sadece göğüs ucumda kıllanma var bekarken daha çok vardı.Şimdi doğum kontrol hapı kullandığım için nerdeyse yarı yarıya azalma oldu fakat hala var.Adetlerim düzenli ve kiloluda değilim.Hatta kilo alamıyorum diyebilirim.Ama dediğim gibi göğüs ucumda kıllanma var.Sizce doktora gitmem gereklimi sadece bu belirtiyle.Polikistik over olabilirmiyim.
canım benimki ultrasonla tespit edildi.ama bunuda her doktor anlamıyor sanırım.çünkü bende adet düzensizliği yıllardır var tüylenmede dahil.fakat bugüne kadar toplam 4doktora gittim 3ü anlamadı.hepsinede dile getiriyordum adetimin düzensiz ve tüylerimin oluşunu.bunuda 1.5ay önce gittiğim doktorum farketti.doktorlarda artık nediyeyim uğraşmakmı istemiyor bunu 1tanesi farkediyorsa diğerlerininde görmesi gerekiyordu.sen moralini bozma.ama bence bu doğru bişi değil ne demek adet düzensizliği psikolojik.katılmıyorum.en fazla 1-2ay psikolojik olabilir.bence tek doktorla sınırlı kalma...arkadaşlar bende bşy sorucam.ben geçen yıl adet düzensizliği ve yumurtalığımın tek bir noktasında ağrı şikayetiyle jinekoloğa gitmiştim.
göğüs ucunda kıllar da vardı.bi de daha önce hiç yokken hani şu ayva tüyü deriz ya yanak bölgesinde onlardan biraz oluşmuştu.
tüm şikayetlerimi anlattım.hormon testleri yapıldı.bir de ultrasonda bakıldı.hiçbirşey çıkmadı.doktor da adet düzensizliğini strese bağladı.
acaba yapılması gereken başka tetkikler de varmıydı?
canım benim bebek düşünüyorsunuz ve doktor d.kontrol hapı vermiş.niye anlamadım..bende de var fakat ben glucophage kullanıyorum.sesin hapın seni aynı zamanda koruyor bebek için...mrb hanimlar ben yeni üye oldum.benimde ayni derten problemim var.3 ay önce doktor bana demisdiki inci tanesi gibi dizilmisler dedi.onun icin diane-35 hapi verdi 3 ay kullandim aralikta bitti ama simdi ocakda adet oldugum ilk 3 gün icinde gidicektim ama burda 2 hafta dkt. kapaliydi.gidemedim birdaki döneminde gel dedi ama benim su bir kac gündür sag yumurtamda cok agrilar oluyor.birde ben bu ay ovulasyon testi aldim 12ci gün yaptim 2 cizgi oldu bu benim yumurtamin catladigi anlaminami geliyor acaba??cünkü bebek istiyoruzda.
canım benim bebek düşünüyorsunuz ve doktor d.kontrol hapı vermiş.niye anlamadım..bende de var fakat ben glucophage kullanıyorum.sesin hapın seni aynı zamanda koruyor bebek için...
sana ne tedavi olmuştu.normal yollamı kaldın.polikistik over için bi ilaç kullandınmımrh herkese bende pkos luyum ve çok zayıfken birden kilo artışım oldu 1 senelik evliyim evlendiğim de 49 kiloyken şimdi 56 kiloyum ve pkosun belirtilerini taşıyorum gitmediğim dr kalmadı ayrıca sağlıkçıyım ama prof bir dr buldum çok iyi ve şimdi 11 haftalık hamileyim çok mutluyum çok sayıda kistim varken hamile kaldım inanın ki umudunuzu yitirmeyin t ederim
bilmiyorum canım doktorda bi gariplik.tamam doğum kontrol hapıda veriliyor fakat bu hap bebek düşünmeyenler için.adeti düzenlemede yardımcı oluyor.anlamadımcok tesekkür ederim.cevabin icin bende analamadim ben yurt disinda yasadigim icin anlata bildigim kadar anlatiyorum alman doktorum.esim olunca sormustuk ama dediki bu hap seni korumuyor sadece hormonlar ve kist icin demisdi.bilmiyorum valla kasiklarim cok agriyor hap biteli simdi pazatesini bekliyorum doktora gidicem.umarim iyiyimdirim.sanada cok gecmis olsun umarim bir an önce iyilesirsin.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?