• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over nedir? :(

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.777
333
İstanbul
Kızlar üç aydır hasta olmuyordum kadın doğuma gittim doktora ultrasonla baktı polikistik over görülüyor dedi. Tahlil verdi hormon tahlili sabah yaptrdk yarın götürücem göstermeye ondan sonra ilaçlara başlarsın önce tahlillere bakayım dedi. Ben tam olarak bilmiyorum nedir bu polikistik over kötü bir şey mi korkuyorum açıkçası :2: 18 yaşındayım bu arada

Merhaba
Bende de var. Yumurtlama bozuklugu diyebilirim kisaca. Bende de yumurta olusuyordu ama gelismiyordu. Tedavi gordum ve cocuk sahibi oldum. Suan 24 yasindayim, 4 aylik bi kizim var. Hic telaslanma . Herseyin bi cozumu var artik. Allah izinverirse hersey olur. Bu konuyla ilgili yazilari oku ve aklina takilanlari doktoruna sor. Bu sitede de vardir bi konuyla ilgili bir yer. Arastir. iyigunler.

Merhaba
Bende de var. Yumurtlama bozuklugu diyebilirim kisaca. Bende de yumurta olusuyordu ama gelismiyordu. Tedavi gordum ve cocuk sahibi oldum. Suan 24 yasindayim, 4 aylik bi kizim var. Hic telaslanma . Herseyin bi cozumu var artik. Allah izinverirse hersey olur. Bu konuyla ilgili yazilari oku ve aklina takilanlari doktoruna sor. Bu sitede de vardir bi konuyla ilgili bir yer. Arastir. iyigunler.

Teşekkür ederim allah analı babalı büyütmenizi nasip eder inşallah.. Ben çocukları çok sevdiğim için birden çok telaşlandım moralim çok bozuldu kilo problemimde var ddiyetsyene gidiyorum şimdi pko için ilaçta verdi onlar kilo yapar mi diyede korkuyorum ne biliyim ağlıyorum sabahtan beri çok üzüldüm :2:

Canim telas yapma ben 29 yasindayim 16 yasinda ogrendim ozamndan beri aralklarla ilac kullaniyorum.zayen bu tedavisi olan bir sey degil.sadece vucuduna etkilerini inlenek icin dogum kont ilaci vs kullanilir.gebelik konusu sans isi diyeyim.ben henuz denemedim ama umutluyum.sonucta cicuk sahibi olmanin bi cok yolu var artik

Ben de balik etliyim :) dikkat edersen bisey olacagini sanmiyorum. Allah baska dert vermesin. Hic uzulme. Bak bu sitede kadin hastaliklari vb yerlerde vardir bu konular. Bi bak bakalim.

polikistik over bende de mevcut bi durum ...ama bunu öncelikle endokrin bölümüne git ben hep kadın doğuma gittim en son yanlış yönlendiriliosun dediler çünkü bu tamamen hormonlarla ilgili bi durum endokrin bunu çözüyo...

Polikistik over ne denilince yumurtalıklarda ufak ufak kistlerin olması ama zararsız kistler sadece işte adet olamıosun ve hormonlar düzenli çalışmadığı için tüylenme vs bunlar olabiliyo...Genelde adetin 3. günü test yapıolar bakıolar ona göre ilaç veriolar ama geneli kilo verilmesini söylüo ne kadar kilo verebilirsen o kadar iyi ama kilon var mı bilmiyorum herkesin bünyeside farklı...
KAdın doğumcular sadece doğum kontrol hapı yazıp yolluolar evlenene kadar böyle diolar ama endokrin araştırıo nedenlerini falan ...
Ben şu an yendim en son gittiğimde yok dediler ama diyete devam arada bozsamda :1: onun dışında düzenli kontrol şart...Bende çok korkuodum ya ilerde çocuğum olmazsa falan diye mesela ama doktorum onla alakalı büyütülcek bir şey yok evlenince de ona göre bi ilaç tedavisi olur diyip rahatlattı beni keşke hepimiz düzenli adet olsak ama artık çoğu insanda mevcut bu bu da heralde düzenli beslenme alışkanlığı her şeye katılan yabancı maddeler falan herkesin bünyesini bozdu ondan herkeste var

Sonuçlarım çıktı kızlar bunlar yarın dktora götürecğim durum vahim mi :2:

TSH 2.28 uIU/mL 0,34 - 5,6
Free T4 0.95 ng/dL 0.58 - 1.64
Free T3 2.97 pg/mL 2,2 - 4,0
FSH 5.23 mIU/mL
LH 9.23 mIU/mL
Estradiol <20 pg/mL

Kadın 27 - 122 MİD FOLİKÜLER
49 - 291 MİD LUTEAL
95 - 433 PERİOVULATUVAR FAZ
20 - 40 POST MENOPOZ
Erkek 20 - 47

Prolaktin 13.53 ng/mL 3,34 - 26,7
DHEA-SO4 305 µg/dL 35 - 430
Total Testesteron 0.56 ng/mL 0,1 - 0,75
B-HCG <0.5 mIU/mL < 5

Merhaba

polikistikover yumurtalik ustunde bulunan cok sayida kist demek. cogu kadinda gorulebilir. belirtileri gogus bolgesinde suvilcelenme ve bazi bolgelerde killanma vardir. tedaviye genelde yanit verir. korkmaniza gerek yok. takibnizi yaptirin.

Back
X