• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over :( Kızlar Allah aşkına bakın

kimsemkim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
47
4
18
Erzurum
Kızlar selam..3- 4 aydır bitmek bilmeyen akıntılarım ve bu ay kahverengi gelen akıntılarım yüzünden doktora gittim ve Polikistik Over dedi. Adet düzensizliğim yok ama çok fazla sancım oluyor her ay hem de.

Doktor dedi ki doğum kontrol hapı yazıcam ama bunu en az 2 sene boyunca kullanman gerek dedi.Tüylenmeyi de engellermis ama ben 2 senenin fazla oldugunu soyledim o da bana lnofic diye bi ilac verdi bunu kullan dedı bu ilacı kullanan var mı aranızda?

Adet ağrılarım içinse agnucaston verdi 3ay sürekli kullanacakmışım.

Kızlar en cok korktugum ise tuylenme sorunu doktor tuylenmelerın artacak dedi:((( Lütfen ne yapmalıyım doğum kontrol hapı kullanmazsam tüylenmem olur mu ? yoksa bu lnofic de doğum kontrol hapının yerını tutar mı kızlar olur bana yardımcı olun doktor yoğundu bu kadar detay soramadım eczanede kadın d.kontrol hapı tüylenmeyi engeller dedi ama ben onu değil lnofici kullanıcam bu da etkili olur mu lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız :(

aşk olsun yaa neden bu kadar şey yaptın anlamadım... sen hangi ilacı kullanmıştın

:D Daphe dogum hapini kulaniyorum. Ilk baslarda cenemin altinda tuylenme oldu baya, sakalim cikiyoooo dedim kendi kendime :D muhaha. Amaa korkulcak bsy degil gercekten bak, dokuluyor geri. Bence o hapi icmeye mecbursun. Yok tuy cikar yok boyle olur diyede dusunme. Sen ic gerisini dusunme. Sac dokulmeyide engeler bu hap. Katlanmalisin takma tuyu sen. Keske herkesin derdi tuy olsa. Gecmis olsun bu arada.

ben sana kısa bilgi vericem.
doğum kontrol hapı tedavi edici değil semptomları gidericidir.
yani tüylenmen olmaz, adet görmeye devam edersin,sancın azalır vs.
kısaca hormonlarını kontrol altında tutar.
bu hastalığın tedavisi yok.
doğum kontrol hapı kullan, ağrı kesici için internette biraz araştır majezik iş görüyosa ağır ilaçlara bulaşma derim.
genelde kilolularda olur.
geçmiş olsun.

Bende dr gttim canım kahverengi akıntım vardı,birde sivilcele oluştuki ergenlikte bile olmadı yani.Pko dedi.Şok geçirdim..Ama artık agrılardan dayanamıyorum,bildgn yerlerde surunuyorum.Adet duzenszlgm yok fakat bu agrılar ne olcak blmiyorm

Kızlar selam..3- 4 aydır bitmek bilmeyen akıntılarım ve bu ay kahverengi gelen akıntılarım yüzünden doktora gittim ve Polikistik Over dedi. Adet düzensizliğim yok ama çok fazla sancım oluyor her ay hem de.

Doktor dedi ki doğum kontrol hapı yazıcam ama bunu en az 2 sene boyunca kullanman gerek dedi.Tüylenmeyi de engellermis ama ben 2 senenin fazla oldugunu soyledim o da bana lnofic diye bi ilac verdi bunu kullan dedı bu ilacı kullanan var mı aranızda?

Adet ağrılarım içinse agnucaston verdi 3ay sürekli kullanacakmışım.

Kızlar en cok korktugum ise tuylenme sorunu doktor tuylenmelerın artacak dedi:((( Lütfen ne yapmalıyım doğum kontrol hapı kullanmazsam tüylenmem olur mu ? yoksa bu lnofic de doğum kontrol hapının yerını tutar mı kızlar olur bana yardımcı olun doktor yoğundu bu kadar detay soramadım eczanede kadın d.kontrol hapı tüylenmeyi engeller dedi ama ben onu değil lnofici kullanıcam bu da etkili olur mu lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız :(

kesinlikle ve kesinlikle başka bir dr a daha görün.bende 3-4 sene önce kaşıntı ve akıntı için gitmiştim bana dr tuttu pko sun dedi,evlenince sakın korunma çocuk yap dedi 6 ay 1 sene kadar doğ.kont.hapı içtim hem de boş yere..başka kaç dr a daha gittiysem öyle bir şey yok dediler.doğ.kont.hapı acayip şişiriyor.üstelik adetlerin düzenliyse neden pko sun demiş ki..pko olanlarda uzun adet düzensizlikleri,aşırı tüylenme (özellikle sakal tipi,koltuk altlarında sarı ve kahverengi lekeler olur).bence sende mantar filan var..adet ağrısı herkeste var eğer seni yatağa düşürecek kadar çok değilse ilaç içme sıcak su torbası filan koy şıpp diye keser.yanlış bilgi de vermek istmem ama kesinlikle başka bir dr a daha görün...Allah herkese şifa versin.

canım bu ınofic dedıgın şey sanırım inofolic toz halınde suya karıştırıyorsun dımı..doktor banada vermıştı bendede polıkıstık over var..2 kutu ıçtım bır faydasını görmedım açıkçası..bu ilaç doğum kontrol hapı gıbı etkı yapmıyor sanırım sadece ınsulın sevıyesını normal sevıyelere getırmek ıçn bır ılaç..yanı açıkçası ben faydasını görmedım..mesela bende 2 sene önce yoktu..çenemde hafıf kıllanma ıle fark ettım..daha sonra bu kıllanmalar bıraz daha artıı hatta çenemı bıyıgımı alan kızda fark ettı .bana bu yumurtalıklarla ılgılı bır sorun dıyınce ben doktora gıtmıştım..görundugum 3 farklı doktor bana dıane-35 önerdı fakat benım adetlerım duzenlı oldugu ıçn hıç kullanmadım..tek sorunum şu anda saçlarımın ınanılmaz dökülmesı..pko ınanılmaz saç dökuyor ..bırde kıllanma mesela benım kasıklarımla diz üstümde bu kdr yoktu eskıden..yanı artıyor cnm kıllanma sölım...fakat doğum kontrol hapıda bunların çıkmasını önlemıor..yenıden oluşabılecek kılları önluyormuş sanırm.çıkanlara fayda etmıyor..fakat doğum kontrol haplarını bıraktıktan sonrada yıne kıllanma oluyor..yanı bu haplar sadece rafa kaldırıyor şikayetı...ha bu arada kıllanmaya asıl sebep olan LH hormonunun artmış olması..testesteron sevıyenıze baktırdınızmı kıllanmaya sebep olan hormon bu..eger testesteronunuz normal olsa bıle LH fazla ise kıllanma yapıor..çünku LH testestoren hormonuyla bağlantılı çalşıormuş doktorum demıştı..ama inofolic bır ışe yaramıyor dıyebılırım..illet bir hastalık bu pko ne çaresı var nede yarattıgı etkılere kesın çözüm allah yardımcımz olsn

Ben polikistik over değilim ama üniversite yıllarımda kist vardı.
Şu aktarlarda satılan kedi hindi, nöbet şekeri, fındık karışımını kullandım geçti.
Aradan yıllar geçti bu sene tekrar baş gösterdi, geçen hafta aldım tekrar.
Bakalım yine faydası olacak mı..

Öncelikle geçmiş olsun bende PCO hastaligiyla ugrasiyorum doğum kontrol Hapi için tedirgin olma benim çene altimda killnma vardi inan tedaviye basladiimdan beri ne çene altimda nede özel bölgelerdeki killarm azaldi..

koalina bu kedi hindi ile kedi otu aynı şey mi ben manisada oturuyorum fakat bütün aktarlari gezdim kedi hindi diye bisey yok dediler böyle bi karışımı bilmiyorlarmış bendede rahim yarası var ve benim acil kullanmam lazim sen kedi hindi diyerek mi aldin? ölçüydü falan var mi

Şu aktarlarda satılan kedi hindi, nöbet şekeri, fındık karışımını kullandım geçti.
cevap bekliyorum inş yardımcı olursun

Arkadaşım geçmiş olsun.
Pconun boyutu çok önemli onu belirtmemişsin ki sanırım önemsenecek boyutta değilki sadece doğum kontrol hapı verdi.
Pco önce kilo yapar sonra şeker hastası yapar.
Bende pcoluyum 5,5 cm kistim var doğum kontrol hapı ve kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç kullanıyorum.
Kilolu olmadığım için şanslıyım ancak sende bir yanlışlık var pco tedvisinde doğum kontrol hapı 2 yıl kullanılamaz
çünkü bunun amacı erkeklik hormonunu düşürmek fsh ve lhında dengesizlik var ise onu dengelemektir.Bu da 6 aydır tedavi süreci 6 ay kullanır 6 ay bırakırsın yada 6. aydan sonra başka bir ilaç tedavisine başlanır.
Ameliyat sınırı 7 cmdir 7yi geçerse ameliyat olursun.
Tüylenmeye gelince pconun kendisi zaten tüylenme sorunu yapar yani daha doğrusu bu hastalığın sebebi erkeklik hormonunun fazla olması olduğu için pco vücudu erkekleştirmeye başlar.
Göbek yapar tüylenme yapar saç dökülmesi yapar yapar oğlu yapar.
Doğum kontrol hapını adetin ilk günü başlar kutu bitince bırakır 1 hafta ara verirsin hormonları şapşallaştırdığı için adetin düzene girer buda yumurtlamaya sebep olur ve erkeklik hormun düşer.
Sen başka bi doktora git

MERHABA,
ben 3 yıl önce tanıstım pko ıle.Bekardım o zamanlar doktorum evlenmemın cocuk sahıbı olmaya yonelık tedavi olmamın daha iyi olacagını söyledi.Ancak evlenmem 2 bucuk sene sonra oldu Bu süre icerisinde dogum kontrol hapları duzenlı egzersız aktıf spor ıle hayatımı yenıden yonlendırdım.10 kilo verdim .beslenmeme dıkkat ettım.Sogan suyu kürünü uyguladım .Butun kıstlerımden kurtuldum.Sonra evlendım ve doktorun verdıgı glıfor ıle de ıkıncı ay hamıle kaldım .Suan 9 Haftalık hamileyim.
O duygusal kaygı bebegım olacakmı olmayacakmı stresi , adet gormeyınce her ay olan sıkıntı hepsını bılıyorum.Arkadaslar burda en onemlı seyler sunlar bence ;
1 ) Kesınlıkle ve kesınlıkle dogru doktor( Bursa Pembemavi )
2) Hernekadar tıp inkar etse de soğan suyu kürü
3) Sağlıklı beslenme ve spor
4) Eş ile paylaşım -bence destek moral cok onemli
5) Buna takıp kendinizi kasmayın oluruna bırakın Rabbim nasipse kucagınıza bebişinizi verir.Allah onun zamanını belirlemiştir.
Bize düşen sabırlı olmak ve vucut ve ruh saglıgımız ıcın gereknlerı yapmak.Sadece pko ıle savasırken degıl.Nefes aldıgımız her an bize emanet bedenlere iyi bakmak lazım..
Herkese sevgiler

Bu konuyu kadın hastalıkları bölümünde açsaydınız daha iyi yanıtlar alabilirdiniz çünkü orada sizin gibi çok insanar var ilaçları kullanan fikir alışverişinde bulunan. Daha iyi yanıtlar almanız için en uygun yer orası. Ama pco varsa doğum kontrol hapları hem pcodan dolayı olan tüylenme, sivilceler filan gibi şeyleri azaltır. Bebek istedğinizde de yine regliyi ve yumurtlamayı düzene sokacak ama bebek olmasını engellemeyecek ilaçlara geçilir. Pco da düzgün regl olsanız bile genel olarak yumurta büyür ama çatlamaz bu nedenle gebelik oluşmaz tabii şu andaki durum önemli. Sana yumurta çatlatıcı ilaçlar veriri sorun kalmaz ama dr sana direkt pcosun dedi mi bir doktorla kalma başka doktora da görün ama doktor doktor da dolaşma kafan karışır.

Koalina, bu karışımı ne sıklıkta kullanmak gerekiyor? Bu karışımında bir de "kedi hindi, mezeke sakızı ve nöbet şekeri olanını duydum. Fındık dediğin bildiğimiz fındık mı? Biraz bilgi verirsen sevinirim.

Koalina, bu karışımı ne sıklıkta kullanmak gerekiyor? Bu karışımında bir de "kedi hindi, mezeke sakızı ve nöbet şekeri olanını duydum. Fındık dediğin bildiğimiz fındık mı? Biraz bilgi verirsen sevinirim.
O karışımı bilmiyorum, bildiğimiz fındık bu. Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı olarak alınıyor. Ben kalkar kalkmaz alıp sonra kahvaltı yapıyordum, çay demle sofrayı kur derken bi 15-20 dakika geçiyordu yani. Tadı güzel zaten öyle mide bulandırıcı bir şey değil.

Anladım. Tadından çekincem yok zaten. Şu an Yasmin kullanıyorum ve 9 cm'lik çikolata kistim var. Sürekli ilaç kullanmaktan iyidir. :) Kaç gün süreyle bunu kullanmam gerekiyor? Ayın istediğimiz günü başlayabiliyor muyuz?

Ben soğan kürüne başlamıştım, o yüzden soruyorum.

Back
X