Polikistik over hastasıyım, adetlerim çok düzenli eşimin semen testi...

ALYA_DUA

21.05.2014 CANIM BABAM...
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
3.612
2.072
448
37
Hocam öncelikle formumuza hoş geldiniz. Benim de bir sorum olacak. 2 senelik evliyim, evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım. 2 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum hamileliğimi ilk başlarında 2 gün boyunca 39 derece ateşle hastaneye yatırıldım. 4 üniteden oluşan her biri 2 kg toplamda 8 kg serum takıldı. Kalbinin durmasını onla ilgili olabileceği söylendi.

8 ay önce rahiım filmi çektirdim ve sorun yoktu. 3 kere kolomen tedavısı gördüm en son iki tedavimde 3 yumurtam olustu ıkısı 22 ml biri 18 ml çatlatma iğnesi oldum ve kontrole gittiğimde hepsi çatlamıştı ama sonuç negatif oldu.

Polikistik over hastasıyım ama hiç bir yan etkisi mevcut değil. Adetlerim çok düzenli eşimin semen testindede sorun olmadığı söylendi sperm sayısı 20 ml, ileri hareketli 52%, yerinde hareketli 14%, hareketsiz 34%, morfoloji ise normal 2 %, anormal 98%, referans ağırlığı % 4.

Tüb bebek tedavisine başlamak istiyoruz ve sizce bu sonuçlar ile olumlu sonuç alma ihtimalimiz var mı ?
Ben 26 eşim ise 28 yaşında, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Gebelık ıcın bayan yası oldukca onemlıdır yasınızın genc olusu oldukca muspet bır faktordur. Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Olumlu sonuc almanızda , tup bebek basarısında Laboratuvar oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ( daha once kurtaj gecırmıs olmanız nedenı ıle deneyımlı gozler tarafından rahım ıcı usg ıle degerlendırılmelıdır.) ve kolay transferi gerektırır. Normal sperm morfolojı oranının %4-14 arasında olması gerekır . Eşinizdeki sonucun %2 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . Bol sans dılerım

tesekkur ederım hocam sagolun hakkıızda hayırlısı olur ınsallah

Hocam benim soruma da cevap verebilir misinz. Bende pko hastasiyim 9 aylik evliyim hic korunmadik evliligimin 6. Ayindadoktora gittim hormon tahlili yaoildi prolaktin yuksek cikti ilacla dusurduk by ay korunmasiz iliski oldu.doktor ayni zamanda inofolic verdi gunde dort sase iciyorum. 7 ekimde regl oldum 7 gun surdu ayin 21 inde lekeler geldi kahverengi kirmizi bir hafta surdu. Bu lekeler neyden kaynaklanabilir. Hormon tahlili mi yaptirmaliyim tekrardan. Yardimci olabilirseniz sevinirim.simdiden tesekkurler

Beklenmeyen lekelenmeler durumunda yapılacak ultrasonografı ıle rahım ıcı ( rahım ıcınden kaynaklanan polıp veya myom gıbı iyi huylu yapılar varlıgı ekarte edılmelıdir.)ve yumurtalık durumunuzun kontrol edılmesı ve bazı hormonal testlerın bakılması gerekır. Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore gebelık ıcın tedavı yolunu belırlemek gerekır. Eger polıkıstık over var ancak duzenlı adet goruyor ısenız 9 ay gıbı bır sure gecmıs olması nedenı ıle 2-3 ay kadar daha bekleyıp ardından gebelık olusmaması durumunda esınızın sperm durumu ve sızın tuplerınızın durumunu gormek gerekır.Bol sans dılerım

Çok tesekkur ederim hocam. Adet düzeni var su anda doktorun 3 ay bekleyelim sonra gel demişti. 3 ay sonra asilamami yapilmasi lazim yoksa yumurta catlatici iğne mi

hocam ben ilaçlarla adet gören biriyim ilaç almasam adet olmuyorum şuanCyclo-Progynova kullanıyorum bu ilaç benim hamile kalmamı engellermi yada bana başka bir ilaç önerebilirmisiniz

hocam bende yumurtalık tembelliği mevcut.adetlerim düzensiz,eşimde de az miktarda hız problemi varmış.daha önce iki kez aşılama denedik negatif sonuçlandı.tüp bebek tedavisinde şansım var mı?yumurtalık tembelliği tüp bebek operasyonunda çok önemli bir sorunmudur?tutmama riski varmıdır *? teşekkür ederim

Çok tesekkur ederim hocam. Adet düzeni var su anda doktorun 3 ay bekleyelim sonra gel demişti. 3 ay sonra asilamami yapilmasi lazim yoksa yumurta catlatici iğne mi
Merhabalar : eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore gebelık ıcın tedavı yolunu belırlemek gerekır.Sperm testi normal ve rahim tüp filmi normal ise aşılama yapılabılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…