- 1 Nisan 2021
- 1.142
- 1.500
- Konu Sahibi motherofcatss
Merhabalar öncelikle. 2 senelik evliyim 1 buçuk senedir de bebek istiyoruz fakat hiç gebelik oluşmadı. Ergenliğimden beri adetlerim düzensiz idi. 17 yaşındayken 3 ay adet olamayınca doktora girmiştim ultrasonla bakılmıştı fakat doktor hiçbir şey söylememişti. Tabi o zamanlar pek umrumda da değildi. Gebe kalamayınca doktora gittim ultrasonla baktığı gibi sende yumurta tembelliği var yumurtalığında küçük küçük kistler var dedi ki(bilgilendirme şekli yanlış kist değil gelişimini tamamlayamayıp kistleşen yumurtalar) ben zaten polikistik overden şüpheleniyordum. Daha sonra hormon testi istedi. Adetin 3.günü gidip yaptırdım. Prolaktin 20 idi. Sınır 26ydı normal dedi. Gelelim Lh ve Fsh değerine. Anlamadığım konu bu. Benim bildiğim ve burada da hep gördüğüm kadarıyla polikistik overde Lh Fsh tan fazla oluyor hatta Lh 11 12 ye kadar yüksek çıkıyor. Benim Lh Fsh tan küçük. İkisi de 4 civarı idi ama örneğin Fsh 4.7 ise Lh 4.2 idi tam net hatırlamıyorum. Polikistik overim fakat hormonlarda öyle aşırı bir anormallik yok. Daha sonra başka bir doktora gittiğimde tekrar ultrason ile bakıldı polikistik over mi dediğimde hayır tam öyle denemez dedi. Bu arada ilaçsız adet olamama gibi ağır bir durumum yok örneğin 4 ay 30 35 günde adet oluyorum. 1 ay sapıyor 50 günde oluyorum. Kilom yok. 164 boyunda 59 kiloyum. Düzenli yürüyüş yapıyorum. Eşim de sipermiyogram baktırdı çok şükür süper çıktı her şeyi. Hamile kalamamam biraz garip geliyor. Sadece rahim filmi çektirmedim o kafamı kurcalıyor ama doktorlar genelde 3 ilaç tedavisi sonrası olmaz ise rahim filmi istiyorlarmış. Kasım ayında bir defa klomen kullandım yumurtaların çok güzel tepki vermiş dedi doktor. O gün tam olması gereken boyuttaydı. Çatlatma iğnesi vuruldum gebelik oluşmadı. Bir daha da gitmedim erteledim. Bu kış tam olarak tedaviye başlamayı düşünüyorum. Sürekli her gün burada paylaşımları okuyorum. Ben de durumumu paylaşmak istedim çok uzun oldu ama buradan inşallah gelişmeleri paylaşırım. Benim durumumda olup eksik bildiklerimi düzeltecek fikir verecek arkadaşlar vardır belki. Bu arada 24 yaşındayım. Umarım ben de bir gün buraya hamileyim yazabilirim.