Merhaba konuyu nereye açacağımı bilemedim burada yeni sayılırım. Ben 85 kilo bir pcos'luyum. Bebek istiyorum 2 yıldır evliyim. Tam tedaviye başlarken covid çıktı. Kan, ultrason, smear testi vs hepsini yaptım. Sadece usg idi sanırım ilaçlı rahim filmi onu yaptıramadım. Bu esnada eşimde ürolojide test verdi ve ne görelim. Hareketli sperm sayısı azmış. Doktor bende de pcos olduğunu duyunca biraz olumsuz konuşmuş. Eşim 30 ben 29 yaşındayım. Hiç adet görmüyorum. Zayıflarsam tedavinin daha kolay olacağını düşünüyorum (inşallah). Şimdi sizden yardım istiyorum.3 ayda verebilmişim kadar kilo vermek istiyorum. Pcos olup kilo verenler nasıl verdiniz. Ayrıca benimle aynı şekilde sıkıntısı olup bebeği olan oldu mu.. lütfen cevaplayın

Ben!
Üstelik bana infertilite tanısı da konmuştu, ben fibroadenomlarım nedeniyle ilaç da kullanamamıştım. Yalnızca
tüp bebek tedavisi için hormon kullanmama izin vermişti doktorum. Tedaviye başlarken durumumu kabul edip herkesin çocuğu olmak zorunda değil diyerek tedavi olmamaya karar verdim. 30 yaşındaydım.
Rahim filmi çekildikten 5 ay tedavi olmamaya karar verdikten 3 ay sonra hamile kaldığımı öğrenmiştim. Hayatımın şokuydu. Tabi şimdiki aklım olsa tedavimi de olurdum.
Mümkün olduğu kadar - kendine yüklenmeden- kilo vermeyi dene, rahim filmini aksatma, vücudunu güçlendir, egzersizini en azından yürüyüşünü yap, üniversite hastanesinde takip edilmeyi ben de öneriyorum. Bir de ne kadar ilgisi var bilmiyoruz ama söyleyeyim benim hamile kaldığım ay eşim yaklaşık bir poşet keçiboynuzu yemişti. Kuzenim getirmişti ailede kimse sevmeyince hepsini bize vermişlerdi

bir şey kaybetmezsiniz eşine keçiboynuzu yedirebilirsin
Ben saydığın her şeyin fazlasına sahipken çocuk sahibi oldum, bunun fizyolojiden çok psikolojiyle ilgisi olduğuna inanıyorum artık. Bir de son bir not, herkesle paylaşmadım durumumu. Kendi içimizde yaşadık daha çok, bir tek benim annem biliyordu onun baskısı bile performans anksiyetesi yapmıştı bende. Herkesin sorularına maruz kalmak biraz yorucu oluyor çevremden gözlemlediğim kadarıyla.
Gönlünüze göre olsun, isteyen herkese istediği vakitte inşAllah