Polikisti over sendromu yaşayan var mı ?

Melikegrss

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
97
104
13
30
3 senelik evliyim ve Polikistik Over Sendromu hastasıyım Doktorum Klomen hapı verdi ve crınone jel verdi İlişkiden sonra kullanmam için bunu 3 ay kullanmamı söyledi ve şu an Adetim düzenli geliyor çocuk istiyoruz bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olabilir mi

Eaet canim bende pko luyum sorun nedir..

Cok uzun zamandir pco luyum bende. Kendi kendime adet olmam artik tamamen bir hayal benim icin... son 6-7 yildir hic kendiliginden olmadi cunku

Valla kardeş klomen kullanma faydası Yok zararı çökmen 8 kez kullandım hiç fayda etmedi çok iyi bi dr buldum şeker hapına Ve bir kaç vitamine başlattı dört kez hamilelik oldu üçünü kaybettim kızım doğdu kan pıhtılaşmasına yatkınlık varmış bende o yüzden kaybetmişim doğru doktor doğru tedavi önemli pko da şeker ilacı tedavisi en iyisi

Benim bundan 4 5 ay önce düzenliydi sonradan pko oldugumu ogrendim adetimin 5 gunu basliyorum klomene simdi duzenli.

Klomen kullandigim icin duzenli adet görüyorum ve test yaptirayim dedim saglik ocaginda yaptirdimda seker hapi ile kan depolarim düsük müş simdi hap verdi kullaniyorum bakalim insallah

Klomen kullandigim icin duzenli adet görüyorum ve test yaptirayim dedim saglik ocaginda yaptirdimda seker hapi ile kan depolarim düsük müş simdi hap verdi kullaniyorum bakalim insallah
Klomen adet düzenlemez ki ayrıca birden fazla folikül geliştirip yumurtalıklarda kis oluşturuyor

Kizlar bana on yil once pko tanisi konuldu hormonlarima bakildi ultrasyon cekildi orda kistler cikti daha sonra doktor dogum kontrol hapi verdi ama bende ne tuylenme ne kilo nede adet duzensizligi vardi.. Dogum kont hapini da bir iki ictim sonra da biraktim kutuyu bitirmedim
Aradan on yil gecti benim hala ne adet duzensizligim var ne killanma nede kilo.. ( 45 kiloyum ) gecen ultrasyona girdim kist fln da yoktu ama hormon testi yaptirmadim
Simdi ben pko lumuyum diil miyim ?

Bu pko kistleri ara ara cikip mi kayboluyor nasil oluyor ?

Valla canim onu bilemiycemde cocugun var mi peki doktorlar genelde kiloya bagliyorlar bana kilo ver dediler

Nisanliyim cnm henuz evlenmedim ama korkuyorum hormonlarima baktirmaya dugunden once gitmek istiyorum cesaretim yok pko lusun yada cocun olmayacak diyecek diye aklim cikiyor

Hicbir belirtim yok ama onca tahlilfen sonra bana pko teshisi koyup uc yil icinde evlenip cocuk yapmsn lazim demisti doktor
Aradan on yil gecti ne adet duzensizligim var ne killanma ne kilo nede kist.. Anlamadim ben bu isi

Hayirlisi canim allahimin vardir bir bildigi pko isen simdiden tedavine basla bak ben 3 senelik evliyim bebegimiz yok tedavi goruyoruz allahim tüm isteyen kullarina versin yoklugunu aratmasin

Şeker hapı kullanın ben pkoluyum çocuğum var Rabbim nasip ederse sizin de olur inşallah pko hamileliğe engel değil..

Hayirlisi canim allahimin vardir bir bildigi pko isen simdiden tedavine basla bak ben 3 senelik evliyim bebegimiz yok tedavi goruyoruz allahim tüm isteyen kullarina versin yoklugunu aratmasin

Amin cnm
Peki sende adet duzensizligi, adet olamama, killanma ve ultrasyonda kist var miydi ? Ins sende bebisini en kisa zamanda kucagina alirsin

Polikistik over bir metabolizma hastalığıdır ve yok etme amaçlı tedavisi yoktur.Bunu birçok doktordan duydum ve okudum.Vücuttaki belirtilerini azaltacak önlemsel tedaviler vardır.Adet düzensizliğini tüylenmeyi kilo artışını hormonal dengesizlikleri vs. etkilerini azaltacak şeyler yani.
Zayıfsanız bu etkilerin tamamına yakını kaybolur.Kilo alırsanız tekrar ortaya çıkar.
Bende pkoluyum yaşadım hepsini biliyorum.
Zamanında çok doktora gittim çok ilaç kullandım.Çok kilomda vardı.
İyi bir profesöre gidene kadar..
Bana çocuk isteyeceğin zamana kadar bir ilaç vermeyeceğim sana gerek yok işe de yaramaz dedi. Yapman gereken sadece zayıflamak spor yapmak. Çocuk yapmak istediğin zamanda gelip ona uygun tedavini uygulayacağız demişti.30 yaşıma geldim ama hala bekarım ve çocuk düşünmüyorum. :)
Yani kilo almamak dışında birşey yapmıyorum.
Çocuk planlayanlar dışındakilere adet düzensizliği vs problemleri olanlara tavsiyem zayıflamaları ve soğan kürü yapmaları.Ben zayıfladım gerçekten epey düzelme oldu.Bazen yine de adetlerim düzensiz olabiliyor.Bu olağan.O dönemlerde de bazen soğan kürü yapıyorum adetim düzeliyor.Bazende daha çok hareket etmeye çalışıyorum birkaç gün Sonra bakıyorum adetliyim.
Çocuk yapmayı planlayanlara ise tecrübem olmadığı için tek diyebileceğim gerçekten çok iyi araştırıp güvenebilecekleri bir doktora gitmeleri.

Hangi hapti canim adi neydi hapin benim kullandigim diaformin 1000 mg günde 1 tane atiyorum
Canm mrb oncelkle klomen yumurta gelistirici bi haptr ben 6ay tedavi grdum crinone jelide tup bebekte transfer edilenler dusmesin diye veriliyo ve 45dk yuruyus yapilmasi gerekiliyo rahme yayilmasi icin ilk defa duydum klomen tedavisinde verilmesini bde butun pko hastalarinin seker duzeyini dengelemesi icin seker hapi kullanmasi gerekiyo bana bunlari prof. Syledi hatta gnde yarm olan ilacimi 2e yuksellto braz ozrn isteyen bi hastalk tabi gecici bo cozumu yk

Şeker hapı kullanın ben pkoluyum çocuğum var Rabbim nasip ederse sizin de olur inşallah pko hamileliğe engel değil..
Yahu ok çoğu kişi şeker hapı demiş de, bende ne şeker ne insülin direnci çıktı. Kolestrolüm falan çok iyi doktor Allah vergisi diyor. Benim gibi olan biri ne yapacak? Durup kendi kendine yumurta çatlamasını mı bekleyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…